Lampy quantum maja fotocele, wiec wystarczy wyzwolic 580'ke za pomoca RF602, a reszta sama blysnie. RF602 moze tez dzialac jako pilot do wyzwalania aparatu (oczywiscie osobny zestaw). Zobacz tez RF603 to nowsza wersja FC602
Lampy quantum maja fotocele, wiec wystarczy wyzwolic 580'ke za pomoca RF602, a reszta sama blysnie. RF602 moze tez dzialac jako pilot do wyzwalania aparatu (oczywiscie osobny zestaw). Zobacz tez RF603 to nowsza wersja FC602
Nawet jezeli 580'tka bedzie skierowana na tło wyzwoli pozostałe lampy? Czy taki zestaw wystarczy;
YONGNUO RF-602 Wyzwalacz do lamp i aparatu CANON (2538266967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy potzrebuje wiecej odbiornków?
Chciałabym aby była mozliwośc robienia sobie samemu zdjec, czyli wyzwalać pilotem aparat no i jednoczesnie lampy![]()
Witam
Do 5mkII kup wersję C3 - sam mam taką i wszystko jest kompatybilne.
Przy radiowym wyzwalaniu lamp nie ma w zasadzie znaczenia czy będzie to C1 czy C3. To oznaczenie ma znaczenie w momencie gdy będzie używał tych wyzwalaczy jako zdalnego pilota do aparatu - chodzi o dołączony przewodzik i odpowiednią końcówkę do gniazda wężyka spustowego w aparacie.
C5DmkII + C24-85mm f/1.2-1.4 + Fuji X100
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
Witam
Czytając forum i pytając w sklepie kupiłem w końcu ST-E2 by mieć korzyść z TTL-a. Może i drogo ale wszystko działa bez zarzutu. Dziękuję za pomoc. :grin:
Witam!
Szukam i nie mogę znaleźć nic na temat problemów z kupionymi dzisiaj Pixel Bishop. Lampa na stopce powinna pracować w TTL, a moja wali pełną parą. Używa ktoś tego?
nie znam bishopa, korzystam z soldiera, ale pewnie pomocne by było gdybyś podał jaka lampa.
Ja mam inny problem. 2 lampy metz, jedna 58 druga 50. przy jednej z lamp odbiornik, drugą chcę wyzwolić z wbudowanej fotoceli bo chyba takowe posiadają obydwie (chyba posiadają, przynajmniej tak deklarują sprzedawcy) i pupa blada. Zamieniałem odbiornik, lampy we wszelkich możliwych ustawieniach, nadajnik na 50d i 350d oraz z ręki. I zero reakcji. Kiedy naładuję na max baterie w obydwu lampach i machnę zdjęcia seryne w tym szybszym trybie "H" to bodajże przy co trzecim zdjęciu obydwie błyskają, pozostałych przypadkach tylko ta z odbiornikiem. więc o co chodzi? wyjaśni mi ktoś? ja myślę że może jakieś przedbłyski pomiarowe tylko że w trybie M ich być nie powinno.
Bishop przenosi ettl tylko przez nadajnik umieszczony na gorącej stopce na aparacie. Lampa umieszczona na odbiorniku nie będzie działała w ettl.
Jakie warunki? Pokój czy raczej otwarta przestrzeń? Lampy muszą się widzieć. Muszą być skierowane do siebie "czerwonym plastikiem". Robiłeś tak jak jest napisane w instrukcji czy po swojemu? ;-) zestaw ten musi działać.
...
Zaraz zaraz. O jakim odbiorniku mowisz? Lampy te nie maja fotoceli znanych z lamp studyjnych. Jadna lampa na stopce w aparacie ustawiona jako master wyzwala za pomoca podczerwieni drugą ustawioną jako slave (odbiornik). Nie potrzeba dodatkowych wyzwalaczy. Tak robisz?
Ostatnio edytowane przez jaroslaw.majcher ; 17-08-2012 o 21:27
6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard
Lampa 580EXII zamocowana w sankach nadajnika na aparacie.
Miałem zamiar jej używać w eTTL, reszta - manuale.
odbiornik pixel soldier przy jednej z lamp, nadajnik na aparacie albo z ręki. Wyzwalana jest tylko ta która ma zamontowany odbiornik, druga bez odbiornika milczy. Jeśli w 50D wezmę zdjęcia seryjne w trybie "H" czyli jakby highspeed i mam dobrze naładowane obydwa metze to ten bez odbiornika błyska co 2 albo co 3 zdjęcie (już dokładnie nie pamiętam). Pytanie dlaczego, jesli podczerwień to nie powinien wcale, jeśli mają zwykłą fotocelę to powinny przy każdym ujęciu obydwie.
Mam jeden odbiornik, a 2 lampy, drugą chciałbym uruchomić poprzez wbudowaną fotocelę i jakoś mi to nie wychodzi.
kiedy wezmę master/slave czy servo tak jak piszą w instrukcji to błyskają tak jak powinny, ja chcę jednak za pomocą pixela bez błysku na aparacie i bez kabli. tylko że pewnie tak się nie da.
pozdr.