Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard
Glownym celem jest polaczyc quantuma 600 i 580 Ii i na tym mi zalezy. Oczywiscie glownym zadaniem ma byc praca w hss-ie.
Cholera, wiem ze pixele by sprawe zalatwily, ale poki co zakup lampy jest waniejszy ;-/
Czy ktos instalowal wersje BETA sterownikow do Pocket Wizadr ?
Na stronie podaja ze takowa jest - ver 6. U mnie jednak program twierdzi ze nie ma nic do zainstalowania, mimo iz mam zaznaczone ".. i have acces to Optional and Beta Test firmware".
- .. -
wersja 6 jest chyba już wersją oficjalną a nie betą
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Witam
Moze nie bede tworzyl nowego watku przykleje sie do tegood kilku tygodni jestem posiadaczem 5d Mark III i szukam wyzwalaczy do lamp oczywiście z TTLem i w temacie spotkałem kilka schodów kupilem Pixele TR-332 okazało się ze nowe modele wyzwalaczy nie dzialaja z 5d II i 5d III zdecydowałem się na Pocket Wizard ale na Angielskich forach znalazłem informacje ze jest problem z czasami rzędu 1/200 a już o 1/8000 to mozna zapomnieć ? Może ktoś coś wie na ten temat,?
W studiu PW dzialaja z czasem 1/200 idealnie na 5D MK III. Sprawdzalem.
Nie dziala jednak HSS z czasami krotszymi niz 1/200. Na stronie PW pisza, ze inzynierowie pracuja pelna para ....
"... MiniTT1 and FlexTT5 for Canon beta firmware with new Canon gear compatibility coming soon. "
Ps, jest to wiec kwestia czasu, a znajac pozycje PW, lada chwila ...
- .. -
Narodzil mi sie nowy pomysl w zwiazku z tym iz fotocela moze miec prolemy w jasny dzien.
A wiec. Lampka quantuma 600+BP--> fotocela na kablu..Na koncu kabelka fotocela umieszczona przed 580 ex w hss-e. I.. mamy tak ze fotocela startuje i wyzwala 600-tke quantuma, a jednoczesnie nie zabiera nam powierzchmi blysku 580 ktora sluzyc nie bedzie jedynie jako lampka wyzwalajaca a drugie zrodlo swiatla. Teraz pytanie, probowal ktos takie rozwiazanie ?
Mam fr 603 ale one nie przenosza hss-a wiec poszalec nie mozna ..