Strona 129 z 167 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Domyślnie Odp: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Z wtyczkami chodzi o to, że wyzwalacze yongnuo mają jeszcze taką opcję żeby wyzwalać migawkę aparatu i podłącza się to to wtedy jeszcze kabelkiem do gniazda w aparacie - jak klasyczny wężyk spustowy. A, że w różnych modelach aparatów są różne gniazda to lepiej mieć taką końcówkę wężyka, która będzie pasowała do Twojego aparatu, nawet jeżeli nie bardzo Ci na tej opcji zależy :P taka końcówka jak w C3 powinna pasować do 5DMkII.
    Jeżeli nie masz pewności to najlepiej przed zakupem zapytaj w sklepie/napisz/zadzwoń czy oby na pewno będzie grać, ale jestem prawie pewien, że C3 będzie odpowiedni.

Dziękuję "Ulisses" za informację i podpowiedź o wersji C3 a nie C1. Faktycznie przepraszam za niejasność (miałem skojarzenie) o wyzwoleniu błyskiem a nie radiem. Nie bardzo rozumiem zdanie o wtyczkach i mnie niepokoi - bym nie kupił czegoś niekompatybilnego. Jedna lampa na aparacie 5DMk2 w sankach RF603C3 , a druga w sankach RF603C3 - nawiasem mówiąc nic nie piszą o kompatybilności 5dMk2 z typem YongNuo -RF603C3 - piszą tylko o 5D.

Dopiero zaczyna Awatar ad@mo
    Miasto
    Pabianice / Warszawa

Cytat Zamieszczone przez szymad Zobacz posta
    Dziękuję "Ulisses" za informację i podpowiedź o wersji C3 a nie C1. Faktycznie przepraszam za niejasność (miałem skojarzenie) o wyzwoleniu błyskiem a nie radiem. Nie bardzo rozumiem zdanie o wtyczkach i mnie niepokoi - bym nie kupił czegoś niekompatybilnego. Jedna lampa na aparacie 5DMk2 w sankach RF603C3 , a druga w sankach RF603C3 - nawiasem mówiąc nic nie piszą o kompatybilności 5dMk2 z typem YongNuo -RF603C3 - piszą tylko o 5D.
    Witam

Do 5mkII kup wersję C3 - sam mam taką i wszystko jest kompatybilne.
    Przy radiowym wyzwalaniu lamp nie ma w zasadzie znaczenia czy będzie to C1 czy C3. To oznaczenie ma znaczenie w momencie gdy będzie używał tych wyzwalaczy jako zdalnego pilota do aparatu - chodzi o dołączony przewodzik i odpowiednią końcówkę do gniazda wężyka spustowego w aparacie.
    C5DmkII + C24-85mm f/1.2-1.4 + Fuji X100

Domyślnie wwalacz radiowy

Czy do zestawu 2x quantuum R300, 1x 580ex (do podswietlenia tła), nada się zestaw wyzwalaczy RF 602 YONGNUO; 1 nadajnik i 3 odbiorniki? Aparat chciałabym móc wyzwalać pilotem, bardzo prosze też o poradę na temat pilotów.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: wwalacz radiowy

Lampy quantum maja fotocele, wiec wystarczy wyzwolic 580'ke za pomoca RF602, a reszta sama blysnie. RF602 moze tez dzialac jako pilot do wyzwalania aparatu (oczywiscie osobny zestaw ). Zobacz tez RF603 to nowsza wersja FC602

Nawet jezeli 580'tka bedzie skierowana na tło wyzwoli pozostałe lampy? Czy taki zestaw wystarczy;
    YONGNUO RF-602 Wyzwalacz do lamp i aparatu CANON (2538266967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy potzrebuje wiecej odbiornków?

Chciałabym aby była mozliwośc robienia sobie samemu zdjec, czyli wyzwalać pilotem aparat no i jednoczesnie lampy

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Cytat Zamieszczone przez blalalala Zobacz posta
    Nawet jezeli 580'tka bedzie skierowana na tło wyzwoli pozostałe lampy?
    Tak. Możesz postawić 580 z odbiornikiem za plecami modela i błysk tej lampy wyzwoli studyjne.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Witam
    Czytając forum i pytając w sklepie kupiłem w końcu ST-E2 by mieć korzyść z TTL-a. Może i drogo ale wszystko działa bez zarzutu. Dziękuję za pomoc. :grin:

Witam!

Szukam i nie mogę znaleźć nic na temat problemów z kupionymi dzisiaj Pixel Bishop. Lampa na stopce powinna pracować w TTL, a moja wali pełną parą. Używa ktoś tego?

Cytat Zamieszczone przez ASH666 Zobacz posta
    Witam!

Szukam i nie mogę znaleźć nic na temat problemów z kupionymi dzisiaj Pixel Bishop. Lampa na stopce powinna pracować w TTL, a moja wali pełną parą. Używa ktoś tego?
    Problem rozwiązany. Kupiłem egzemplarz zdefektowany. Teraz działa jak należy i jestem pod dobrym wrażeniem.

Strona 129 z 167 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów