Ma to jak ktoś sprawdzić?
Ma to jak ktoś sprawdzić?
Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 09-04-2012 o 00:30
Pewnie niewiele pomogę, ale teoretycznie podobny przypadek zachodzi z lampą YN565EX.
A brand-new flash: yongnuo YN 565ex flash supported for n’s & c’s system
The yn565ex can be triggered by 580ex ii, sb-900/800/700, 7d/60d/600d, nikon c-command and st-e2, and flashes as ttl mode as well as m/multi mode. To enjoy wireless ttl lighting, ratio control, as well as remote control of output level, you may only take a camera with built-in commander mode, and the yn565ex.
Po ludzku: jeśli lampa YN działa jako slave to ustawiasz w jej menu czy master jest w systemie Canona, Nikona lub żeby YN sam rozpoznał jaki to system.
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
Tak lekko niby odchodząc od tematu. Czy któryś z Was kupiłby chiński samochód ?
Na pewno nie. Więc skąd to podniecanie się chińskimi niepewnym, z fatalną jakością i wyrobami ?
regulamin pkt. 8
Właśnie rozumowałem trochę inaczej. "Zastrzeżenie" sygnału dotyczy sterowania TTL i tu nie ma wątpliwości że połączenie Canon-Nikon nie zadziała. Ale za transmisję sygnału drogą radiową nie odpowiada ani aparat ani lampa, tylko wyzwalacz. A trudno spodziewać się żeby do zestawu canonowskiego używali innych nadajników niż w zestawie nikonowym
Dziękuję za odpowiedzi![]()
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
a wiec kupiłem rf 603 do 400d+sunpak pz42+unomat b24 (na węzyku). Jakoś super, działa super. Polecam!
=============
www.fotolux4.blogspot.com/
Bo od braku jednego błysku na miliard, nie zginę, a od braku hamulców jeden raz na miliard hamowań już tak. 5x tańsza cena za wyzwalacze, które spełniają moje oczekiwania dokładnie tak samo jak spełniałyby te markowe to wystarczająco przekonujący argument, by zdecydować się na chinole.
Fanboyom PocketWizardów mówimy nie!![]()
Mam PW i błyskają. Nie muszę się tłumaczyć modelowi, modelce, że coś mi nie błyska nie kontaktuje, że mam co 4 błysk zarejestrowany, że jakiś chinczyk źle podał dane o świetle.
itd.
regulamin pkt. 8
No nie wiem.Ja mam Yongnuo, moc błysku dobieram sam, a nie automat, dzięki którego błędom musiałbym się tłumaczyć z powodu złego pomiaru, a wydałem mniej. Chyba ani razu nie miałem sytuacji, w której lampa by mi nie błysnęła z powodu wyzwalacza. No, raz, jak mi się baterie w nim wyładowały bo zostawiłem odbiornik włączony na 2 tygodnie. I CO TERAS?
Ostatnio edytowane przez micles ; 11-04-2012 o 00:51
ja uzywam rf602 z 2 odbiornikami i z 430exI jak i 580exI problemow nie mam jak do tej pory. A nawet producent PW podaje ze ex w wersji I maja problemy przy wyzwalaniu radiowym z powodu jakichs zaklucen wywolanych przez lampy
Wysłano z GT-S5570 z użyciem Tapatalk PL (spolszczone przez gusto z samsunggalaxy.eu)