Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 186

Wątek: 'jak powiedziec zonie o nowym tele'.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kropelka_ona Zobacz posta
    pomysł dobry, jak zona go kupi gorzej jak należy do "bystrych" babeczek, które tak łatwo nie dają się nabrać na takie oklepane hasełko
    Patrząc na ten wątek, można uznać, że większośc kobiecej populacji w Polsce to przysłowiowe "mentalne blondynki", które nie potrafią liczyć, czytać, patrzeć, rozumieć, używać Internetu itd. :-)
    I teraz się zastanawiam, czy to naprawdę mi się taka bystra żona trafiła, czy to koledzy tak nieładnie dają do zrozumienia że ich żony są... mniej bystre :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Patrząc na ten wątek, można uznać, że większośc kobiecej populacji w Polsce to przysłowiowe "mentalne blondynki", które nie potrafią liczyć, czytać, patrzeć, rozumieć, używać Internetu itd. :-)
    Albo tez kochające kobiety, ktore z litosci i milosci wola nie zadawac trudnych pytan widzac, ze ich mezowie sie ciesza z nowej zabawki jak dzieci
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

I teraz się zastanawiam, czy to naprawdę mi się taka bystra żona trafiła, czy to koledzy tak nieładnie dają do zrozumienia że ich żony są... mniej bystre :-)
    Może po prostu obserwuje ze stoickim spokojem jak powiększasz wasz wspólny majątek, który jak by co podzieli się po połowie
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Albo tez kochające kobiety, ktore z litosci i milosci wola nie zadawac trudnych pytan widzac, ze ich mezowie sie ciesza z nowej zabawki jak dzieci
    To chyba bardziej z litości niż z miłości :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

wystarczy, ze nie znaja sie na fotografii.. sal - rozrozniasz kazda z broszekczy par kolczykow ktore nosi twoja zona :wink: to samo jest z wykonywana praca/skonczonymi studiami czy chocby zainteresowaniami - nie da sie znac na wszystkim.. dla niektorych kazdy (no, prawie kazdy - nad niektorymi trzeba bardziej kombinowac ;-) ) obiektyw wyglada tak samo i cieszmy sie z tego ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tak sobie czytam ten wątek i stwierdzam, że fajnie miec żonę co sama foci :-D Ja np. póki co mam dziewczynę co by najchętniej sama se kupiła 1D + baterię eLek jak by tylko jej dac kasę :-D Se myślę, że jeżeli zostaniemy małżeństwem to by była super korzyśc. Kosztem wszystkich szkieł podzielic się po połowie i spokój :-D Na legalu bym mozna kupic 2x więcej szkieł bo kasy też 2x więcej w to inwestowane Byleby miec 2 puszki :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A ja się nie mogę oprzeć głębokiemu przekonaniu, że się męskiemu Koleżeństwu tylko wydaje, że one nie potrafią. One ich po prostu nie chcą konfrontować z samymi sobą, a poza tym wiedzą doskonale, że fotografia to świetna rzecz i cieszą się, że mają facetów z taką pasją Mądre kobiety wiedzą, co wybierają!

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    wystarczy, ze nie znaja sie na fotografii.. sal - rozrozniasz kazda z broszekczy par kolczykow ktore nosi twoja zona :wink:
    Moja żona się nie zna na fotografii, ale potrafi liczyć (powiedzmy, że do 10-ciu wystarczy, coby zapamiętać ile mam obiektywów/aparatów), potrafi czytać (oznaczenia obiektywów, sama "pstryka" zdjęcia), potrafi sprawdzić ceny w Internecie i potrafi jeszcze wiele innych rzeczy, zupełnie niezwiązanych z fotografią :-)
    Sugerujesz że te umiejętności, są w jakikolwiek sposób związane ze znajomością fotografii ? :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Moja żona się nie zna na fotografii, ....

potrafi czytać (oznaczenia obiektywów, sama "pstryka" zdjęcia)
    sam sobie odpowiedziales.. twoja zona "pstryka" zdjecia a wierz mi ze sa osoby ktorych fotografia WCALE nie interesuje - uwazasz, ze mimo to musza wiedziec ile kosztuja szkla, co znacza te znaczki na obiektywach itp?? moja zone obchodzi jedynie to, czy znowu jade na wczasy obladowany jak wielblad.. liczyc umie - mozesz sobie darowac sarkazm.. rozumiem, ze Ty nigdy nie sprzedawales obiektywu i nie kupowales w jego miejsce innego/lepszego?? wierz mi, za dla osoby zupelnie nie zainteresowanej fotografia to ciagle taki sam kawalem plastiku i szkla..

i potrafi jeszcze wiele innych rzeczy, zupełnie niezwiązanych z fotografią :-)
    Sugerujesz że te umiejętności, są w jakikolwiek sposób związane ze znajomością fotografii ? :-)
    jesli chodzi Ci o te nie nie zwiazane ze znajomoscia fotografi - nie

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    sam sobie odpowiedziales.. twoja zona "pstryka" zdjecia a wierz mi ze sa osoby ktorych fotografia WCALE nie interesuje
    No dobra, ale jakie to ma znaczenie?
    Naprawdę chcesz mi wmówić, że normalny dorosły człowiek nie zapamięta/odróżni "17-85" albo "17-40"?
    Albo że jedne jest czarne i długie, a nagle się pojawia białe i długie? :-)
    Poza tym z takimi żonami, chyba nie ma potrzeby "przemycania" sprzętu, bo skoro ją nic nie obchodzi, to co za problem?
    A to co napisałeś to nie brak zainteresowania fotografią, tylko brak zainteresowania zabawkami męża, tudzież wydatkami męża.
    Nie myl dwóch różnych, niezwiązanych tematów.
    Ja się mogę np. też nie interesować butami, ale to nie oznacza że nie zauważę kiedy żona sobie kupi nowe :-)
    Jeśli żona się zupełnie nie interesuje sprzętem fotograficznym, nie powinna mieć pomimo tego problemów ze sprawdzeniem choćby cen sprzętu :-)
    Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    rozumiem, ze Ty nigdy nie sprzedawales obiektywu i nie kupowales w jego miejsce innego/lepszego??
    ...
    wierz mi, za dla osoby zupelnie nie zainteresowanej fotografia to ciagle taki sam kawalem plastiku i szkla
    Ja nie wiem - Ty chyba ciągle mylisz zupełne niezainteresowanie żony Twoimi zabawkami (co napisałeś wyżej), z podstawowymi umiejętnościami potrzebnymi do życia człowiekowi :-)
    I owszem - znam mnóstwo żon niezainteresowanych zupełnie sprzętem fotograficznym (zainteresowanie sprzętem, a fotografią, to nie to samo), ale większość z nich bez problemu rozróżni 2 obiektywy albo sprawdzi ich cenę (jeśli tylko chcą i jest im ta wiedza do czegoś w danej chwili potrzebna :-)

Ogólnie to temat bardziej mnie śmieszy niż pasjonuje, bo jakiś czas temu w pracy też miała miejsce podobna dyskusja i wypowiedzi większości mężów były podobne do tych w tym wątku :-)
    Ostatnio edytowane przez sal ; 17-02-2008 o 17:57

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów