Strona 1 z 19 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 186

Wątek: 'jak powiedziec zonie o nowym tele'.

Bywalec Awatar jar14
    Miasto
    Domanowice-Wrocław

Domyślnie 'jak powiedziec zonie o nowym tele'.

witam wątek może banalny dla kawalerów ale dla żonatych. Ile się trzeba czasem naprodukować bo niby po co nam nowy obiektyw czy grip i to jeszcze za taką cenę. pomysł zaczerpniety z innego wątka." identycznie, choc kawaler. swoja droga polecam na zoltym forum watek 'jak powiedziec zonie o nowym tele'. duzo zyciowych porad...

ja wlasnie mysle jak do domu niepostrzezenie przeszmuglowac 5d." napisał Badi

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Daj link do tego wątku u Żółtych. Mam ten problem.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kochanie, mam dwie wiadomości - dobrą i złą. Dobra - wygrałem body/obiektyw (niepotrzebne skreślić)!!! A teraz zła - ukradli mi ..... złotych. (( To byli baaardzo źli ludzie ;-)
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

> 'jak powiedziec zonie o nowym tele'.
    tego niestety nie wiem, ale

> jak do domu niepostrzezenie przeszmuglowac 5d."
    to bym pomysł miał, ale musisz wcześniej dysponować czarnym kliszakiem EOS.

Jeśli przez x lat miałeś takiego kliszaka, to wynosisz kliszaka z domu (np. niby do serwisu) a po tygodniu wracasz z nowiutkim 5D i tłumaczysz, że w serwisie za niewielką dopłatą przerobili na cyfrowy... :-)

powyższy sposób jest z zycia wzięty - był kiedyś taki watek na jakims babskim forum, jak to jednemu tatusiowi serwis przerobił aparat na cyfrow :-) nie pamiętam dokładnie gdzie to było, ale jak oszustwo zostało zdemaskowane, to się kobitki wkurzyły, zamknęły wątek i posypały bany :-)

EDIT: poszperałem i znalazłem :-)
    http://www.wizaz.pl/forum/showthread...29#post5476729

i dyskusja u nas :-)
    http://canon-board.info/showthread.php?t=26629
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 30-01-2008 o 11:58
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar jar14
    Miasto
    Domanowice-Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Daj link do tego wątku u Żółtych. Mam ten problem.
    ja tylko cytowałem kolege Badiego więc nie znam linku :wink: ale poszperam jak znajde to wrzucę. cosik nie mogę znaleść tego na forum nikon
    Ostatnio edytowane przez jar14 ; 30-01-2008 o 12:19

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Hydepark hydeparkiem ale panowie, na litość Boską, piszcie po polsku !
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar Garnett
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam taka metode :

Przynosze sprzet do domu i klade go spokojnie na jego miejscu ( plecak foto czy skrzynia ze sprzetem nurkowym jak cos do nurkowania ) i tam sobie lezy i lezy zazwyczaj a po jakims czasie jaki kobita zobaczy i zapyta co to jest to mowie " przeciez to juz od dawna lezy i rozmawialismy o tym a Ty nie pamietasz " jedydy problem z tym jest taki ze trzeba miec kase o ktorej zona nie wie :P
    Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
    ( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Ja opracowałem taktykę długoterminową. Żona troszkę interesuje się fotografią, dlatego mam ułatwione zadanie. Zbyt często zdjęć nie robi ale czasem po aparat sięgnie. Dzięki temu rozumie też kwestię, iż dobrym sprzętem można zrobić jakościowo lepsze zdjęcie. Do czego jak tylko mam okazję ją przekonuję. Dodatkowo przed zakupami zawsze głośno zastanawiam się nad nimi i pytam jej przedstawiając wcześniej wszystkie za i przeciw przemawiające za sprzętem. Staram się też zachować pewien umiar i rozsądek w zakupach a także kupować w stosunkowo okazyjnych cenach. A że jest osobą w miarę wyrozumiałą to jakoś przeważnie po jakimś czasie daje sie przekonać.
    Ostatnio gdy przyniosłem z roboty na chwilę 17-55 2,8 sama stwierdziła, iż już na oko lepiej ten sprzęt wygląda niż zabawkowy kit acz akurat tego na razie nie mam zamiaru wymieniać.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

A po co mówić? Po pewnym czasie kolejnego już nie zauważa
    Ja miałem swego czasu tylko problem ze 100-400ISL (biały cholernik jakby nie ta biel to miałbym go z rok wcześniej ) Córka mnie wydała - "Ooo! tata ma nowy aparat!!!" I musiałem tłumaczyć - "no sprzedałem ten czarny i troszeczkę dopłaciłem" Ale już zamiana 20D na 40D odbyła się "niepostrzeżenie"
    Ostatnio edytowane przez Leone ; 30-01-2008 o 13:04

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

focić wszystko szerokim kątem , tak by osoby itd nie były czytelne i wytłumaczyc żonie ze trzeba tele by było lepiej

Strona 1 z 19 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów