Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 186

Wątek: 'jak powiedziec zonie o nowym tele'.

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Garnett
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam taka metode :

Przynosze sprzet do domu i klade go spokojnie na jego miejscu ( plecak foto czy skrzynia ze sprzetem nurkowym jak cos do nurkowania ) i tam sobie lezy i lezy zazwyczaj a po jakims czasie jaki kobita zobaczy i zapyta co to jest to mowie " przeciez to juz od dawna lezy i rozmawialismy o tym a Ty nie pamietasz " jedydy problem z tym jest taki ze trzeba miec kase o ktorej zona nie wie :P
    Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
    ( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Moze tak:

Cytat Zamieszczone przez Garnett Zobacz posta
    Ja mam taka metode :

Przynosze sprzet do domu i klade go spokojnie na jego miejscu ( plecak foto czy skrzynia ze sprzetem nurkowym jak cos do nurkowania ) i tam sobie lezy i lezy zazwyczaj a po jakims czasie jaki kobita zobaczy i zapyta co to jest to mowie " przeciez to juz od dawna lezy i rozmawialismy o tym a Ty nie pamietasz " jedydy problem z tym jest taki ze trzeba miec kase o ktorej zona nie wie :P

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Ja opracowałem taktykę długoterminową. Żona troszkę interesuje się fotografią, dlatego mam ułatwione zadanie. Zbyt często zdjęć nie robi ale czasem po aparat sięgnie. Dzięki temu rozumie też kwestię, iż dobrym sprzętem można zrobić jakościowo lepsze zdjęcie. Do czego jak tylko mam okazję ją przekonuję. Dodatkowo przed zakupami zawsze głośno zastanawiam się nad nimi i pytam jej przedstawiając wcześniej wszystkie za i przeciw przemawiające za sprzętem. Staram się też zachować pewien umiar i rozsądek w zakupach a także kupować w stosunkowo okazyjnych cenach. A że jest osobą w miarę wyrozumiałą to jakoś przeważnie po jakimś czasie daje sie przekonać.
    Ostatnio gdy przyniosłem z roboty na chwilę 17-55 2,8 sama stwierdziła, iż już na oko lepiej ten sprzęt wygląda niż zabawkowy kit acz akurat tego na razie nie mam zamiaru wymieniać.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    ...Dodatkowo przed zakupami zawsze głośno zastanawiam się nad nimi i pytam jej przedstawiając wcześniej wszystkie za i przeciw przemawiające za sprzętem. ...
    Ooo! Podobną taktykę zastosowałem kiedyś 300D. Dużo gadałem (choć nie spotykało się to z zainteresowaniem) Drukowałem różne testy z internetu i rozrzucałem po całym domu. Trwało to ładne pare miesięcy

A i jeszcze jest jedna metoda (ale jej nie polecam) - kupno podobnie drogiej zabawki dla żony... Podraża to znacznie inwestycje ale mniej gadania i zadowlona mina żony - bezcenne

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leone Zobacz posta
    A i jeszcze jest jedna metoda (ale jej nie polecam) - kupno podobnie drogiej zabawki dla żony... Podraża to znacznie inwestycje ale mniej gadania i zadowlona mina żony - bezcenne
    Np. pralka

Ja jeszcze żony nie mam, ale moja kobieta sama mi 2 razy pożyczała kase na sprzęt... Wiadomo, że zawsze coś tam powie, że po co, ale wie że później będzie zadowolona ze zdjęć... Po ślubie zapewne trzeba będzie kombinować, mieć swoją kase na "zabawki" odłożoną ze wspólnej kasy, ale My Panowie zawsze wybrniemy z podbramkowej sytuacji
    Ostatnio edytowane przez czajna ; 30-01-2008 o 13:08
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Bywalec Awatar Nicram
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leone Zobacz posta
    Ja tak mam ze swoja - ty sobie kupujesz np. korpus a mi kozaczki lub cos w tym stylu.
    jakieś D + sporo zapału

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

A po co mówić? Po pewnym czasie kolejnego już nie zauważa
    Ja miałem swego czasu tylko problem ze 100-400ISL (biały cholernik jakby nie ta biel to miałbym go z rok wcześniej ) Córka mnie wydała - "Ooo! tata ma nowy aparat!!!" I musiałem tłumaczyć - "no sprzedałem ten czarny i troszeczkę dopłaciłem" Ale już zamiana 20D na 40D odbyła się "niepostrzeżenie"
    Ostatnio edytowane przez Leone ; 30-01-2008 o 13:04

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

focić wszystko szerokim kątem , tak by osoby itd nie były czytelne i wytłumaczyc żonie ze trzeba tele by było lepiej

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

"Kochanie, w fotoplus jest w super promocji/wyprzedaży obiektyw 100-400, który zawsze chciałem mieć. Normalnie to kosztuje 10000(sic!) i na pewno bym go nie kupił , ale za 5499 to się już nigdy nie trafi. Jedyna taka okazja, a mają mało sztuk bo szybko im schodzą. Najwyżej zawsze go będzie można sprzedać z niezłym zyskiem ;-) "
    Jaka kobieta nie skorzysta z promocji a i dumna będzie, że i my tak "logicznie myślimy"

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    "Kochanie, w fotoplus jest w super promocji/wyprzedaży obiektyw 100-400, który zawsze chciałem mieć. Normalnie to kosztuje 10000(sic!) i na pewno bym go nie kupił , ale za 5499 to się już nigdy nie trafi. Jedyna taka okazja, a mają mało sztuk bo szybko im schodzą. Najwyżej zawsze go będzie można sprzedać z niezłym zyskiem ;-) "
    Jaka kobieta nie skorzysta z promocji a i dumna będzie, że i my tak "logicznie myślimy"
    Stety/niestety moja żona nie jest taka głupia
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów