Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 186

Wątek: 'jak powiedziec zonie o nowym tele'.

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Albo żona się zlituje (bo z opakowaniem po szamponie na lampie wygląda się co najmniej idiotycznie) i sama kupi porządny dyfuzor.
    albo lepszy szampon...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vuki Zobacz posta
    no to chyba do niej podjade i ja przeszkole
    moglem jej wyklad zrobic ostatnio jak mnie odwiedziala w pracy ale nie chcialem Cie pograzac
    Taki był cytat chyba w Krollu ,,,te - nie strasz''Ha, ha
    Ale to naprawdę wyrozumiała kobieta, jeśli nie rozpoznaje, tym lepiej dla mnie. Dziś w samochodzie:
    ja - ,,Teraz szkła ze stałym 4 (światłem) to już old school
    żona - To co, sprzedajesz wszystko i kupiesz z 2,8?

Karpia strzeliłem, już wie, że jaśniejsze od f4 to 2,8. Dodam, że fotografia jest dziedziną dla mojej pani bardzo odległą, a tu takie zaskoczenie....

A - na razie zaprzeczyłem, że przesiadam się na 2,8....Może to był błąd...
    Ostatnio edytowane przez himi ; 18-04-2008 o 17:53

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Albo żona się zlituje (bo z opakowaniem po szamponie na lampie wygląda się co najmniej idiotycznie) i sama kupi porządny dyfuzor.
    Oczywiście o ile takowy dyfuzor w sklepie kosmetycznym dostanie.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Oczywiście o ile takowy dyfuzor w sklepie kosmetycznym dostanie.
    Moze to pomysl na biznes: sprzedawac dobre szampony dla Pan z dodatkiem gratis w postaci dyfuzora dla Panow :-).
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    Czy Wasze kobiety nie czytają tego forum ?
    Jeśli nie to fajnie macie
    Ale jak czytają to ciekawe co sobie pomyślą
    Moja czyta. raz na parę dni zagląda - a z tego wątku ma niezły ubaw - i strasznie się dziwi jak można szkieł nie odróżniać od siebie
    A najbardziej się kiedyś teściowa (którą oburza i boli każdy wydatek większy od 50 zł) zdziwiła jak jakoś się na jakiejś rodzinnej imprezie zgadało że w tych plecaczkach leży ze 20 tysięcy i skomentowała że to byłby przyzwoity samochód itp. to żona odparła że samochodem ciężko robi się zdjęcia
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Na powiadomienie o nowym szkle zastosowalem inna taktyke
    przez jakis czas ciułałem na pierwszą eLizabeth i wiekszość czasu spędzałem przed kompem a to pracujac a to oglądając zdjęcia szkła i o spacerach nie było mowy przec co połowica sie wkurzała i sama zaczeła pytać kiedy wkońcu kupie to (durne) szkło bo już nie może mnie słuchać, oczywiście dodała żem durny aby wydac tyle tys na szkło..bo firanki trzeba zmienić.... ale teraz zadowolona bo nie mogę się wyprzeć przed spacerami jeśli mówi bym zabrał eLżbiete w plener no i jeszcze jakość fotek .... ogólnie taktyka na przetrzymanie spacerów a poźniej samemu wychodzenie żeby srpawdzic szkło sprawdziła się )

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Już sam tytuł wątku ubawił mnie setnie. Przypomniały mi się moje podchody pod nowy sprzęt. Oczywiście niezauważona podmiana nie wchodziła w grę (najpierw przesiadałem się z badziewnej Sigmy f/4.0-5.6, 75 (ew. 100)-300 mm zdaje się na 70-200 Canona) a ostatnio z Canona 300D na 1d mIII. Dlatego obrałem taktykę kropli wody - sukcesywnie i drobnymi kroczkami drążyłem temat aż do szczęśliwego finału.

W przypadku nowego body zajęło mi to przeszło rok (jak się teraz okazuje warto było nie spieszyć się z tym modelem). Ilekroć jakieś zdjęcie wyszło nieostre, nieładne, za ciemne lub seria okazała się za krótka szybciutko wyjaśniałem, że są na tym świecie aparaty, które radzą sobie z takimi problemami wyśmienicie. Oczywiście żona potakiwała ze zrozumieniem, ale i tak każda dyskusja rozbijała się o kasę. Aż do teraz. Deczko zawyżyliśmy szacowaną wartość wykończenia wnętrza domu, który kupujemy na kredyt i finanse przestały być problemem (oczywiście tymczasem ). Wobec tego przypomniałem jej wszystkie potakiwania i była bezbronna wobec moich argumentów. Oczywiście nie obeszło się bez obietnicy, że nowe body szybciutko na siebie zarobi.

Poza tym musiałem kupić jej samochód.

Coś już napisał Awatar rsuhy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

...................

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    A co mówicie zonie na zakup "plastiku" pt. dyfuzor???
    Trudno chyba wytlumaczyc ze za kawalek plastiku trzeba zaplacic ca 100 PLN?
    Co jak zona odbiera paczke od kuriera, otwiera a tam cos jak mydelniczka i za 100 pln???
    no u mnie w domu ktos wlasnie chyba pomyslal ze to cos to moze zostalo z jogurtu danona czy jakos tak bo ktos mi to chyba wyrzucil
    szukam po domu od 4 tygodni i nie moge znalesc:-?

a co do waszych rozterek to naprawde macie niezle pomysly
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gushman Zobacz posta
    Ja swojej oddałem do dyspozycji mój zapasowy... ale i tak nim nie jeździ :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów