Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 186

Wątek: 'jak powiedziec zonie o nowym tele'.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    .......... jak zona kupuje 30-sty ciuch czy 5-tą torebkę, to jest podstawa bo daje nam argumenty nie do zbicia. pozdrawiam
    Ciuch jak ciuch ale te torebki ................ (kiedys zonie podliczylem torebki) byla by kolejna Lka. O ciuchach nie wsponinam "normalka" - cza wymieniac co jakis czas i nawet do tego namawiam (naklaniajac do wyrzucenia starych). No i torebki sie "slabo magazynuja. Obiektyw lepiej - male pudelko - malo miejca na regale zajmuje.

Domyślnie

Przebrnąłem przez cały wątek i doszedłem do wniosku , że moja żona to skarb
    (wiedziałem to dużo wcześniej ale teraz odnosze się jedynie do dyskusji w tym topicu)
    Przedewszystkim sama robi zdjęcia, więc wie co potrzeba i ile to mniej więcej kosztuje. Sprzęt mamy praktycznie zdublowany, żeby się nie kłócić kto czego w danym momencie używa.
    Co do zakupów nowego dwa razy był problem z czego raz żartem ją przekonałem a drugi raz po dwóch miesiacach od zakupu i nie poruszania tylko tego tematu przyznała mi rację (szacunek za to dla Niej).
    Ostatnia sytuacja miała miejsce przy dyskusji o Pocket Wizard II gdy jej powiedziałem że musimy to kupić (4 sztuki minimum) na co moja kochana stwierdziła , że tym ja się zajmuje i jeżeli stwierdzam że będziemy potrzebowali to musimy to kupić i tyle a pieniądze wygospodarujemy z domowego budżetu wspólnie.
    Wadą takiego rozwiazania są burzliwe dyskusje na temat zdjęć spłodzonych prze nią albo przezemnie, bo nasze wizje zazwyczaj sie rozmijają ale i to daje pozytywne skutki bo pozwala spojżeć z większym dystansem na swoje "dzieła".

p.s. Ona sama ostatnio wpadła na pomysł że nowy plecak na mój sprzęt warto by zakupić bo do starego nie mieści się większość gratów.
    p.p.s. nigdy nie ma u nas problemu , że ona albo ja sobie coś kupiliśmy. Pokazujemy sobie nowe rzeczy, chwalimy się nimi itd. Nie ma znaczenia czy jest to nowa zabawka dla mnie czy też kolejna para butów/torebka/biżuteria/ciuch dla niej.
    Ostatnio edytowane przez andres ; 15-04-2008 o 11:56

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy Wasze kobiety nie czytają tego forum ?
    Jeśli nie to fajnie macie
    Ale jak czytają to ciekawe co sobie pomyślą

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    Czy Wasze kobiety nie czytają tego forum ?
    Jeśli nie to fajnie macie
    Ale jak czytają to ciekawe co sobie pomyślą
    Moja czyta. raz na parę dni zagląda - a z tego wątku ma niezły ubaw - i strasznie się dziwi jak można szkieł nie odróżniać od siebie
    A najbardziej się kiedyś teściowa (którą oburza i boli każdy wydatek większy od 50 zł) zdziwiła jak jakoś się na jakiejś rodzinnej imprezie zgadało że w tych plecaczkach leży ze 20 tysięcy i skomentowała że to byłby przyzwoity samochód itp. to żona odparła że samochodem ciężko robi się zdjęcia
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Na powiadomienie o nowym szkle zastosowalem inna taktyke
    przez jakis czas ciułałem na pierwszą eLizabeth i wiekszość czasu spędzałem przed kompem a to pracujac a to oglądając zdjęcia szkła i o spacerach nie było mowy przec co połowica sie wkurzała i sama zaczeła pytać kiedy wkońcu kupie to (durne) szkło bo już nie może mnie słuchać, oczywiście dodała żem durny aby wydac tyle tys na szkło..bo firanki trzeba zmienić.... ale teraz zadowolona bo nie mogę się wyprzeć przed spacerami jeśli mówi bym zabrał eLżbiete w plener no i jeszcze jakość fotek .... ogólnie taktyka na przetrzymanie spacerów a poźniej samemu wychodzenie żeby srpawdzic szkło sprawdziła się )

Zablokowany

Domyślnie

Moja nie czyta, dziwi się, że ja spędzam na CB tyle czasu. Moja pani nie rozpoznaje szkieł i jakoś znosi topienie domowej kasy w sprzęcie. Znosi nawet to, że jej auto, którym codziennie robi 80km jadąc do i z pracy jest sporo mniej warte od mojej torby foto. Ale gdy kilka dni temu wywalałem 3k na 24-105 to jednak powiedziałem prawdę o jego cenie. To chyba uczciwe. BTW pojawienie się dzieci nie ogranicza naszej ,,choroby''. Raczej skłania do szukania nowych jej źródeł finansowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Moja nie czyta, dziwi się, że ja spędzam na CB tyle czasu. Moja pani nie rozpoznaje szkieł i jakoś znosi topienie domowej kasy w sprzęcie.
    no to chyba do niej podjade i ja przeszkole
    moglem jej wyklad zrobic ostatnio jak mnie odwiedziala w pracy ale nie chcialem Cie pograzac

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vuki Zobacz posta
    no to chyba do niej podjade i ja przeszkole
    moglem jej wyklad zrobic ostatnio jak mnie odwiedziala w pracy ale nie chcialem Cie pograzac
    Taki był cytat chyba w Krollu ,,,te - nie strasz''Ha, ha
    Ale to naprawdę wyrozumiała kobieta, jeśli nie rozpoznaje, tym lepiej dla mnie. Dziś w samochodzie:
    ja - ,,Teraz szkła ze stałym 4 (światłem) to już old school
    żona - To co, sprzedajesz wszystko i kupiesz z 2,8?

Karpia strzeliłem, już wie, że jaśniejsze od f4 to 2,8. Dodam, że fotografia jest dziedziną dla mojej pani bardzo odległą, a tu takie zaskoczenie....

A - na razie zaprzeczyłem, że przesiadam się na 2,8....Może to był błąd...
    Ostatnio edytowane przez himi ; 18-04-2008 o 17:53

Uzależniony

Domyślnie

A co mówicie zonie na zakup "plastiku" pt. dyfuzor???
    Trudno chyba wytlumaczyc ze za kawalek plastiku trzeba zaplacic ca 100 PLN?
    Co jak zona odbiera paczke od kuriera, otwiera a tam cos jak mydelniczka i za 100 pln???
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    A co mówicie zonie na zakup "plastiku" pt. dyfuzor???Co jak zona odbiera paczke od kuriera, otwiera a tam cos jak mydelniczka i za 100 pln???
    wynajmij sobie skrytke pocztowa albo zamawiaj na adres kumpla ;-)

a co do plastiku to wczesniej wystarczy zalozyc odcieta biala koncowke butelki po szamponie na lampe i troche pobiegac z nia po domu - tylko wprawne oko zauwazy roznice ;-)

Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów