Uff a to się narobiło panie Marku,widzę piąteczka jak laleczka ale pech straszny współczuje,oby tylko na żytniej jeszcze dodatkowo czegoś nie poprzestawiali.Pozdrawiam serdecznie
Uff a to się narobiło panie Marku,widzę piąteczka jak laleczka ale pech straszny współczuje,oby tylko na żytniej jeszcze dodatkowo czegoś nie poprzestawiali.Pozdrawiam serdecznie
Właśnie, sadysta jeden![]()
Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...
Sprzet elektroniczny jest tak zrobiony, ze 99% podzespolow da sie bez problemow i trwale wymienic/naprawic. Piny rowniez. Nic sie nie poluzujeHeh... Czesto spotykam sie z opinia, ze prosze mi tego nie naprawiac, tylko wymienic na nowe. Lut jest lutem i czesto ten zrobiony przez czlowieka, a nie maszynowo, jest znacznie trwalszy. Ponad to, ja czesto, zamiast sredniej klasy ukladu, wkladam lepszy lub szybszy przy wymianie. Znaczy wkladalem, bo juz tym sie etatowo nie zajmuje.
Zdrowko
Masz rację, mnie zależało na czasie a kobieta stwierdziła, że szybciej technik to wymieni niż naprawi uszkodzone. Stąd taka decyzja a ja 5-tką jeszcze nie zdążyłem się nacieszyć![]()
Piszę z opóźnieniem, bo musiałem odpocząć.
W piątek, po upływie 48 godzin od zostawienia sprzętu w serwisie, odebrałem znów cały i sprawny 5D. Tym razem obsługa miła i czas, który upłynął dość krótki. Tak trzymać! Miłą niespodzianką były koszty - mniejsze, niż przy wstępnej wycenie (610zł).
Koszty naprawy wymiana części (może komuś się przyda):
1. Fuse - 2 szt. - 1,81zł
2. Pin Assy CF Slot - 109,48zł
3. Robocizna- 366zł
Razem=477,29zł
Wracam do robienia zdjęć. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 03-02-2008 o 22:07
Moze przejscie na karty SD rozwiaze problem. W sumie nie glupi pomysl.