To samo we Wrocławiu w magnolia park - jest sklep nikona w ktorym jest wiecej canona ale jak chcesz cos konkretnego to slyszysz "mozemy sprowadzic"![]()
"Focusing less on your gear and more on what you’re shooting is a great way to develop your eye." Mark Thiessen
Canon ma wlasciwe podejscie - dystrybucja sprzetu zajmuja sie prywatne osoby (w bagazu cioci z USA) oraz male firmy busikami z Berlina :-) Dzieki temu Canon ma male koszty sprzedazy i wysokie zyski :-) To ze w Warszawie nie ma firmowego sklepu, gdzie mozna pomacac wiekszosc sprzetu to obciach do kwardatu. Ciekawe gdzie odsyla biuro Canona, chyba do FotoIt...
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
>>a może już go nie ma?
Jest, to jest punkt odbiorow osobistych sklepu abfoto.
Sklep ten slynie z tego, ze jako oficjalny dystrybutor Canona (MJFoto, a moze juz nie ???) przewaznie nie posiada w sprzedazy nawet takich oczywistosci jak 50/1.4
>>na miejscu to cena jest o kilkaset zl wyzsza niz kupujac >>przez ABFoto
To zalezy do ktorego sklepu przychodzisz :-) To sa dwa sklepy w jednym. Z tym "od reki" to raczej slabo, choc zdarzaja sie oczywiscie wyjatki.
Tak sobie czytam co piszecie o tych sklepach w Wwie ... trochę miałem z nimi styczności i wynika z tego że:
Jeśli w stolicy 40 milionowego kraju nie ma sklepu Canona
a) nie opłaca się działać "normalnie" bo lepiej zarabia się robiąc to bedąc "dziwnymi tipem"
b) rynek wykończy każdego kto chce działać normalnie
c) Canon Polska nie interesuje sprzedaż sprzętu fotograficznego w Polsce
d) Rynek opanowała sitwa /klika / mafia
Która z w/w jest prawidłowa w kontekście tego, że Nikona i Sony można dostać prawie wszędzie ? Osobiście myślę, że ryba popsuła się od głowy i stawiam na odpowiedz "c"
Niedługo już Canon będzie trzeciąrzędną firmą. Sony zje go na śniadanie, w Polsce na pewno.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tak sobie czytam co piszecie o tych sklepach w Wwie ... trochę miałem z nimi styczności i wynika z tego że:
Jeśli w stolicy 40 milionowego kraju nie ma sklepu Canona
a) nie opłaca się działać "normalnie" bo lepiej zarabia się robiąc to bedąc "dziwnymi tipem"
b) rynek wykończy każdego kto chce działać normalnie
c) Canon Polska nie interesuje sprzedaż sprzętu fotograficznego w Polsce
d) Rynek opanowała sitwa /klika / mafia
Która z w/w jest prawidłowa w kontekście tego, że Nikona i Sony można dostać prawie wszędzie ? Osobiście myślę, że ryba popsuła się od głowy i stawiam na odpowiedz "c"
Niedługo już Canon będzie trzeciorzędną firmą. Sony zje go na śniadanie, w Polsce na pewno.
Ostatnio edytowane przez Quadrifoglio ; 21-04-2008 o 22:16 Powód: Automerged Doublepost