Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Lata 20

sylkol
    Guest

Domyślnie Lata 20

wITAM MAM PYTANIE - JAK NALEZY WYKONYWAC FOTOGRAFIR TAK ABY IMITOWALY TE Z LAT 20?
    CHODZI MI O USTAWIENIE POSTACI, SWIATLO, MOZE KTOS MOGLBY MI POLECIC JAKIES CIEKAWE LINKI?

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

nie krzycz! zaraz dostaniesz ostrzeżenie. Piszemy albo małymi albo jak należy. DUŻE LITERY oznaczają krzyk!!!!
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

nie wiem czy zauwazyłeś..ale kolega pierwszą ma mała ięc pisał z wciśniętym capsem, czego jak widać niezauważył
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylkol Zobacz posta
    wITAM MAM PYTANIE - JAK NALEZY WYKONYWAC FOTOGRAFIR TAK ABY IMITOWALY TE Z LAT 20?
    CHODZI MI O USTAWIENIE POSTACI, SWIATLO, MOZE KTOS MOGLBY MI POLECIC JAKIES CIEKAWE LINKI?
    no chyba żartujesz ?

sylkol
    Guest

Domyślnie

no dziekuje bardzo za wyczerpujace odpowiedzi. Widac ze nikt tutaj nie wie kompletnie o co mi chodzi, albo po prostu sam nie wie. Ale za wyczerpujace odpowiedzi jak powinnam pisac bardzo dziekuje - widocznie ktos nie wiedzial co napisac.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Syndrom "trollanoworejstracyjnego".
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta

Stosuj sie do tego albo szukaj sobie informacji w google, nikt nie bedzie odpowiadac na niepoprawnie zadane pytania...

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg
    30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Domyślnie

heh, po tytule watku myslałem, że coś ci lata w 20D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widac ze nikt tutaj nie wie kompletnie o co mi chodzi, albo po prostu sam nie wie.
    Wiedzą, ale Twoja prośba była napisana w sposób prowokujący do takiego poziomu odpowiedzi. Przeczytaj swój post jeszcze raz i oceń obiektywnie.

Z drugiej strony proszę wszystkich o umiar - to jest podforum "dla początkujących" a nie "dla pro" . Akceptujemy w tym podforum tego typu prośby/pytania i zamiast się nabijać - jak ktos nie chce/nie ma czasu pomóc to niech ugryzie sie w język, znaczy w palce .

A na temat: nie jest to łatwe i bardziej wiąże się z odpowiednia obróbką zdjęcia po zrobieniu niż z odpowiednimi ustawieniami aparatu. W aparacie co najwyżej ostrość na minimum możesz zjechać, a jeśli masz model koloryzujący to włączyć Sepie - coś tam da... ale nie to samo co trochę czasu spędzonego w Photoshopie.
    Co i jak zrobić w Photoshopie nie podpowiem - nie umiem.
    Ale znalazłem coś takiego:
    http://www.photoshoptalent.com/photo...ing-photos.php
    http://www.creativepro.com/story/how...l?cprose=daily
    http://www.google.pl/search?q=photos...l&start=0&sa=N

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

ustawienie postaci i światło ( o ile nie sztuczne) raczej się nie zmieniło.
    zmieniły się aparaty - w latach 20 były to przeważnie kamery wielkoformatowe w których materiał światłoczuły znacząco się różnił od stosowanych obecnie.
    Obecne aparaty i elementy światłoczułe są zbyt dobre. część elementów można uzyskać w programach graficznych między innymi usunięcie koloru, zmiana kontrastu, zmiękczenie obrazu ale niestety nie jest łatwo to zrobić żeby efekt był choćby dobry. Gorzej jest z głębią ostrości. Raczej mało prawdopodobne żeby uzyskać z małoobrazkowej cyfrówki (lustrzanki) taką głębię i taki rozkład ostości jak w kamerach wielkoformatowych. Wystarczy porównać slajdy z dzisiejszych aparatów wielkoformatowych i małego obrazka - różnice są kolosalne i nie chodzi tu tylko o ich wielkość.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów