Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Czy ktos posiada wiedze na temat......

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja zrobił bym tak:
    Oczywiście odniósł bym aparat (żeby zmiękł to w okresie kiedy mi by pasowało)i z uwagi na jego podejście do klienta (i powód jego telefonu) zażądał nówki z kartonu 30D z kitem! Ewentualnie w ramach przekomarzania się bąknął, że od różnicy pomiędzy 17-55 a kitem należy się 10% znaleźnego :wink: A już na pewno należy się słowo przepraszam i dziękuję! (kup nową kartę bo tylko nowa karta pokaże prawdziwa ilość zrobionych zdjęć (sam to przechodziłem);
    powodzenia

Coś już napisał
    Miasto
    Głowno / Warszawa

Domyślnie

Zaraz, sprzedawca sie pomylil i ty masz mu zawiesc?? Jak mu zalezy niech on przyjedzie do ciebie. Przeciez ty nie popelniles zadnego bledu i tak naprawde tylko moralnie odpowiadasz za zwrot tego obiektywu.
    40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atryda Zobacz posta
    Zaraz, sprzedawca sie pomylil i ty masz mu zawiesc?? Jak mu zalezy niech on przyjedzie do ciebie. Przeciez ty nie popelniles zadnego bledu i tak naprawde tylko moralnie odpowiadasz za zwrot tego obiektywu.
    Dokladnie.

W ogole nie rozumiem dlaczego przez blad sprzedawcy masz jechac do niego do sklepu. Chyba zart jakis Masz zaplacic za paliwo, amortyzacje samochodu + wlasny czas bo jakis chamski sprzedawca wydal nie ten towar co trzeba ? Jesli to on Ci kazal przyjechac do sklepu (a nie sam zaproponowales) i byl niegrzeczny to oddalbym mu sprzet ale tylko w wypadku gdyby sam pofatygowal sie w okreslone przeze mnie miejsce w wybranym przeze mnie czasie (w granicach rozsadku oczywiscie).

Pozdrawiam
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Zgadzam się z Atryda i McKane - jak chce wymieniać bo się pomylił to podaj mu dogodny dla siebie termin i adres gdzie ma się pojawić z nowym zestawem. U siebie ze spokojem sprawdzisz to co Ci przyniesie i jeżeli będzie ok to wymienisz. Bo myślę, że raczej powinieneś oddać ten 17-85 w końcu to parę tyś róznicy. Sprzedawca mimo, że buc to też człowiek...
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    ,,,ten 17-85 w końcu to parę tyś róznicy. ...
    To nie 17-55 :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

podpisuję się pod postem wieliczki.
    Albo jesteś uczciwy albo nie.
    Nic tu nie ma do rzeczy jak potraktowano cię w sklepie.
    Skoro dostałeś nie taki sprzęt jak chciałeś oddaj wszystko i poproś o nowe body bez 3500 zdjęć.
    Jak chcesz się moralnie rozgrzeszyć na forum - to złe miejsce bo od tego jest konfesjonał....

Pozdro
    Canon 5D, 17-40 4L, 70-200 2,8L, 85 1,8

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

W polsce apekt prawny jest jasny:
    za towar zapłacono i towar został wydany. Koniec.
    Na sprzedawcy ciąży obowiazek wydania towaru zgodnego z umową.
    Teraz to sprzedawca może dochodzić od ciebie zwrotu towaru tylko przez sąd.
    Sprzedawca się pomylił i za własną pomyłkę on ponosi odpowiedzialność. Ponadto przed sądem w polsce ma marne szanse na wygraną. Inaczej gdyby pomyłka była na twoją niekorzyść - wtedy sąd bez problemu podda karze sprzedawcę.
    TO SPRZEDAWCA CIĘ OSZUKAŁ BO WYDAŁ TOWAR NIEZGODNY Z UMOWĄ.
    (źródło - rzecznik konsumeta)
    Pisanie o tym że ty "doprowadziłeś inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd" to jakiś przepraszam za sformułowanie (nie moje) "debilizm".

W anglii jeżeli nie ma czegoś takiego jak rzecznik konsumenta to są prawnicy którzy ci wyjaśnią aspekty prawne obowiązujące w UK. Tam zapytaj.

Co do kwestii moralnej to zrobisz jak chcesz.
    Nie wiadomo czy sprzedawca zadzwoniłby do ciebie gdyby pomylił się na twoją niekorzyść.

Swoją drogą najbardziej mnie dziwi fakt że kupiłeś pudełko i nie sprawdziłeś zawartości w sklepie. Do tego otwarte pudełko.

I nie piszcie proszę o uczciwości anglików, czy u nich nie ma złodziej i ludzi nie liczących się z prawem? Jeśli tak to kto dokonał napadu stulecia na pociąg - polacy czy rosjanie? a może ufoludki? Sami powielacie bzdurne opinie że to tylko polacy są nieuczciwi a potem dziwicie się że inni przyjmują to za pewnik - bo jak sami polacy mówią o własnej nieuczciwości to pewnie tak jest.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A o co Ci chodzi z gwarancja? Masz karte- rejestrujesz sie (aczkolwiek niekoniecznie) masz problem z aparatem - dzwonisz do Canona - mowisz co nie tak. Canon wystawia ci Numer RMA, dolaczasz kopie rachunku, dogadujesz sie w sprawie przesylki (do serwisu), odpinasz obiektyw i wysylasz wadliwa puszke. KONIEC.

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

W zgodzie z prawem czy nie kompletnie nie ma to wpływu na kwestie moralności. Ja bym oddał. Jeśli masz daleko to niech się sprzedawca pofatyguje. A oddałbym "za karę" dopiero po tygodniu czy dwóch. Będziesz miał okazję dobrze przetestować sprzęt a i sumienie czyste.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tez bym oddal = na ich koszt (aczkolwiek daleko nie mam i poszedlbym) ale skoro ich blad - niech placa

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów