Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Czy ktos posiada wiedze na temat......

Miasto
    Glasgow

Domyślnie Czy ktos posiada wiedze na temat......

Z gory przepraszam za brak polskich liter (nie mam w pracy)
    Mam pytanie/problem ,raczej natury prawnej. kupilem canona 30d 2 dni temu w jessopsie w UK (mieszkam tu). Mil to byc zestaw z kitem 18-55. Pudelko ktore dostalem w sklepie bylo otwarte, zapytalem sprzedawcy czemu tak jest. Powiedzial ze sprawdzali czy wszystko ok (generalnie raczej sciemnial, pewnie apart lezal na wystawie bo ma na liczniku 3500 fotek , albo ja karte zle sformatowalem) generalnie odnioslbym go i zapytal czemu tak jest, ale pan sprawial wrazenie raczj niedoinformowanego (rownie dobrze moglby sprzedawac ziemniaki na straganie - o czym bedzie dalej..). Otoz pan okazal sie strasznym ignorantem i kiedy otwieralem pudelko w domu spotkala mnie mila niespodzianka. Nie bylo 18-55 tylko 17-85 IS USM. Mialem pewne moralne rozterki , czy nie powinienem odniesc sprzetu do sklepu, bo w sumie dosc drogi obiektyw. Dzis rano telefon od sprzedawcy rozwial watpliwosci, pan powiedzial (w raczej arogancki sposob) ze dostalem zly (i tu podkreslam) APARAT (klamie) i ze mam przyniesc do sklepu a oni wymienia. Rozzloscil mnie tym na maxsa (podejsciem do klijenta). Teraz moje pytanie , czy pan sprzedawca moze wymagac odemnie czegos takiego , czy jest to raczej przejaw mojej dobrej woli , zeby oddac im ten obiektyw. Generalnie jestem osoba uczciwa i gdybym zostal potraktowany jakos normalnie to nie zastanawialbym sie nad tym tylko zaniosl obiektyw do sklepu. Ale pan pewnie pomyslal ze skoro mam inny akcent i musze go poprosic zeby wybelkotal jeszcze raz to co tam sobie powiedzial pod nosem, to moze mnie traktowac jak gorszego. Mam ochote ukarac pana sprzedawce, dlatego postanowilem ze nie oddam im obiektywu. (Mam nadzieje ze bedzie musial za niego zaplacic)
    Czy sklep moze domagac sie odemnie zwrotu wydanego towaru jezeli blad lezy po stronie sklepu....???

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

A masz paragonowke lub inny dokument zakupu. Jezeli tak i jest tam napisane
    +kit 18-55, to musisz zwrocic. Jezeli nie masz zadnego dokumentu, to nie moga Ci nic zrobic.

Zdrowko

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z drugiej strony, jeśli zakup nie był poprzedzony zamówieniem, złożonym w formie pisemnej lub elektronicznej a odbiór w jakikolwiek sposób pokwitowany to pan ze sklepu może sobie skoczyć, przecież paragon nie jest wystawiany imiennie, tyle że w przypadku awarii, będzie kłopot z naprawą obiektywu (oczywiście jeśli na paragonie napisane jest 18-55)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

będzie kłopot z naprawą obiektywu (oczywiście jeśli na paragonie napisane jest 18-55)
    Tyle, że nikt nie będzie reklamował 18-55 bo wart jest ze 100zł;]
    Pozdrawiam,
    Michał

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Wiesz, może rzeczywiście sprzedawca rzeczywiście się pomylił i zamiast nowego 30D z 18-55 dostałeś używany z 17-85. Jeśli będziesz odnosił, to powiedz że aparat ma przebieg 3500 zdjęć i żądasz jego wymiany razem z obiektywem, ale z tego co mi wiadomo to nie masz takiego obowiązku. Sprzedawca się pomylił wydając ci droższy produkt; cóż, stracił, jego problem.
    EN57D DIGITAL.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Powiem tak.
    Ciesz sie za measz 17-85 IS poniewaz lepszy od kita.
    Zobacz ile kosztuje

Jesli chodzi i "ewentualna" naprawe.
    W pudelku masz "karte rejestracyjna" i masz rachunek. Zarejestruj online sprzet, i masz ROK GWARANCJI producenta (masz paragon - masz gwarancje). Gratuluje "udanej" pomylki i ciesz sie sprzetem (Ja btm oddal, ale jesli zostalbym potraktowany tak jak TY to nie - wzialbym i sie cieszyl - fajna puszka i duuuuuuzo lepsze szklo)

PS.
    Jesli "strasznie " zalezy Ci na 18-55 to mozemy sie zamienic - place przesylke w 2 strony hehe

Miasto
    Glasgow

Domyślnie

No wlasnie :/ kurcze zamawialem na stronce z wersia odbioru i zaplaty w sklepie (stad mieli moj numer telefonu).Placilem karta. No i na paragonie jest c30d + kit 18-55. Generalnie mogla zdazyc sie sytuacja zekupilem jako prezent, prezent zostal wreczony, sytuacja nie wynikla z mojej winy, wiec nie poczowam sie do odpowiedzialnosci. Z drogiej strony nie wiem wlasnie jaki to moze miec wplyw na gwarancje. Warto tracic roczna gwarancje ( choc opinie sklep ma nie najlepsze , kupilem tam bo bylo tanio) na rzecz tego szkielka???
    No i jeszcze moralniak..... eh sam juz nie wiem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    mor-feusz, dzieki za info sprawdze w domu podelko czy dali karte do rejestracji. Jesli tak to chyba bede sie cieszyl nowym sprzetem bo narazie to tylko mysle o tym co powinienem zrobic.
    Ostatnio edytowane przez walles1 ; 29-01-2008 o 17:37 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

wracaj - na pewno chce wymienić 30d na 5d

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    wracaj - na pewno chce wymienić 30d na 5d
    Ja myślę że na 1ds Mark III + 85L :-)

Dopiero zaczyna Awatar wieliczka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Piszesz, że jesteś uczciwy- oddajesz i już. Gdybyś nie był uczciwy (ale o tym nie piszesz) to kombinujesz i pracujesz na opinię Polaków w UK.
    300V, 350D.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów