Witam serdecznie wszystkich!
Żeby nie przynudzać i nie przedłużać postu, napiszę tylko tyle, że obczytałem się przez ostatni czas o puszkach najróżniejszych, że hejChcę właśnie zakupić sobie 40D.. .Wychodzi, że w tej klasie cenowej, którą sobie upatrzyłem ten model będzie najlepsiejszy chyba.
ALE!
Właśnie - w związku z zakupem puszki chciałbym też kupić jakieś porządne szkiełka... Myślałem o czymś raczej ze średniej półki (~1000-1500). Zależy mi na kilku rzeczach, jeden obiektyw chciałbym mieć szerokokątny (np 17-70), drugi jakiś tele (p 70-200). I tu właśnie pojawia się problem... Czy może np kupić jeden 17-200? A może jeden 17-70, a drugi stałkę 90? Chciałbym usłyszeć Wasze opinie w co ew. warto zainwestować?
Słyszałem, że TAMRONy są godne uwagi i nieco tańsze od CANONów. Jak to się ma do rzeczywistości? Moglibyście mi wskazać najlepszy wybór? Sam już się zagmatwałem w tych wszystkich testach :/ (oczywiście na optycznych, fotopolisie i innych przejrzałem już wszystko). Teraqz liczę już tylko na Wasz głos i Wasze sugestie.
Będę bardzo wdzięczny i zobowiązany. (Jako, że sprzęt chce zamówić jeszcze dzisiaj - potrzebny mi bedzie po weekendzie - proszę z góry bardzo uprzejmie o szybką odpowiedź)
Reasumując: chcę dwa uzupełniające się obiektywy, za dobrą cenę i z super jakością. PROSZĘ O PORADĘ !
dzięki!
m.