Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Czy warto kupić Canona 40D?

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szaza 36 Zobacz posta
    Proszę o podpowiedż. Kolekcjoner pisze, że w 40D brak jest AF. O co chodzi z tym AF-em,? Trochę mało o tym wiem.
    Po kolei. Normalny AF - nawet dużo sprawniejszy niż w dotychczasowych puszkach jest - także spokojnie .
    Jest też w trybie Live View - w celu ustawienia ostrości aparat na ułamek sekundy opuszcza lustro - ustawia ostrość - podnosi lustro i możesz robić zdjęcie. Tyle że to jest jedyny sposób automatycznego ustawiania ostrości w tym trybie. Nie ma tego /i o to mi szło/, który umożliwia ostrzenie bez opuszczenia lustra - na zasadzie detekcji kontrastu (jak w kompakcie).
    Dlaczego to takie ważne? No, bo jak chcę być całkowicie cichy to nie mogę kłapać lustrem. Czyli w 40-tce mając bardzo ciche tryby silent nie mam AF-a. Muszę (chcąc być cicho) ostrzyć manualnie - co dla mnie jest uciążliwe, upierdliwe, (w ogóle leniwy jestem i mi się niechce ), etc. .
    Canon dał ten sposób ustawiania ostrości w 450D ale pytanie czy działa tam też tryb silent. Jak znam naszą ukochaną firmę to nie 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-02-2008 o 18:11
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów