f/2.5
w o czekiwaniu na wiosnę:-o
5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
to tylko 1 %...
5d-rzwiowe auto, jasne okna z czerwonymi obwódkami i mocne światło ;-)
Jako autor wątku wreszcie dorobiłem sie omawianego szkła i pierwszego zdjęcia które zaliczam do udanych
Nie mam 50 1.4 - ale wtrące 3 grosze co do pomysłu.
Nie wiem co mają takie zdjęcia wnieść - piję do tego, że nie posiadasz 50 1.4 (jakość obiektywu raczej ciężko będzie określić) przed ew. zakupem.
Co do samego zamieszczania wrzucił bym to do jednego zasobu, gdzie były by oddzielne wątki czy to 50 1.4, 50 1.8, 70-200 itd. Jeżeli tak nie będzie to pomysł jak szybko powstał tak szybko zniknie, ew. nie będzie rozwijany na kolejne obiektywy.
A należało by też zorganizować jakieś miejsce na serwerze na takie fotki, aby np. za rok nie okazało się, że 80% zdjęć nie jest możliwa do zaczytania, co później może być irytujące - tylko znając życie z tym pewnie będzie problem, a jeżeli tak to jaki jest sens zamieszczania takich zdjęć.
No nic, mam nadzieję, że temat będzie kontynuowany i powstaną kolejne wątki. A rozbił bym jeszcze w zależności od body - pełna i niepełna klatka. Takie porównanie sądzę, że było by bardzo ciekawe. Ja z chęcią bym zobaczył 16mm z 5D i z niepełnej klatki.
To takie moje małe uwagi, które było by może warto zastosować.
Pozdrawiam
cały wątek to ściempowstał tylko po to by nakłonić naszych CB onanistów do wystawiania swoich pstryków
![]()
A mi wydawało się, że coś takiego już jest, ba na dodatek Przyklejone
http://canon-board.info/showthread.php?t=30155
baran i laska nebeska![]()
Więc i ja coś wrzucę z 50 f1.4...
3/4 kota poszło w bokeh i za to właśnie lubię to szkło jak będę miał inne też pewnie polubię
http://fotogalerie.pl/galeria/privilege18984
Ps.Wszytkie 5D na F 1.8 do 2.2
Szkło i puszka od Towersa z Japoni
A cha ..napisane jest w tytule że to konkurswięc nagrodę proszę przelać na konto towersa coś sobie wybiorę
![]()