Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: Tamron 70-200 f/2.8 w marcu 2008

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    To przy 1100$ za 70-200/2.8 L moim zdaniem żadna rewelacja.
    No właśnie, lecz chętni mogą się znaleźć. W PL ceny średniodrogich szkieł Canona niekiedy są o 1 tys. droższe niż po przeliczeniu cen US (+VAT), więc dobra cena (niezaporowa) startowa w PL może być ważna dla ew. kupujących.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dopóki w Polsce realnie patrząc nie będzie serwisu pogwarancyjnego Tamrona, to kupowanie droższych szkieł tego producenta jest bardzo ryzykowne. O ile mogę sobie przyjąć, że jak mi się po gwarancji rozwali T 28-75 (to akurat u mnie miało miejsce), to uznaję, że się zamortyzował i wywalam, to przy kilku tysiącach zł byłbym cokolwiek zły.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale warto jeszcze pamiętać, że gwarancję można już znacząco rozszerzyć: http://www.fotorimex.pl/download/gwarancja-tamron.pdf
    Procedura taka mocno naklejkowa, lecz może kogoś zadowoli.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wszystko będzie zależeć od ceny. 2000 to jest moim zdaniem maximum. Powyżej jest już za blisko L-ki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem dlaczego dopiero teraz to piszą na dpreview?
    http://www.dpreview.com/news/0802/08...amron70200.asp

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Nie wiem dlaczego dopiero teraz to piszą na dpreview?
    http://www.dpreview.com/news/0802/08...amron70200.asp
    Bardzo się postarali... Te informacje na stronie Tamrona wiszą od prawie roku.
    Swoją drogą, ciekaw jestem jak się to szkło uda, chociaż już w zasadzie podjąłem decyzje odnośnie tego zakresu (70-200/4 IS).
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

kierownik zamieszania
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Dopóki w Polsce realnie patrząc nie będzie serwisu pogwarancyjnego Tamrona, to kupowanie droższych szkieł tego producenta jest bardzo ryzykowne. O ile mogę sobie przyjąć, że jak mi się po gwarancji rozwali T 28-75 (to akurat u mnie miało miejsce), to uznaję, że się zamortyzował i wywalam, to przy kilku tysiącach zł byłbym cokolwiek zły.
    Słusznie kolega prawi. Tamron to niestety sprzęt ... "pierwszego zepsucia".Jak się zepsuje to klapa na całej linii. U innych firm bywa róznie raz się da naprawić a innym razem nie. Bądźmy dobrej myśli, że ten nasz sprzet zepsuty zostanie naprawiony... jakims cudem a jeszcze lepiej, aby się wcale nie psuł
    Ten nowy Tamron to nawet ładniusi jest, ale nie kupiłbym go z powyższych względów.

Coś już napisał Awatar kaawka
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kierownik zamieszania Zobacz posta
    Ten nowy Tamron to nawet ładniusi jest, ale nie kupiłbym go z powyższych względów.
    Fajny. Wygląda jak jakiś..nikkor :grin: Rzeczywiście w cenie do 2000 zeta namieszałby trochę. Pewnie będzie niezły optycznie i słabo zbudowany(brak napędu pierścieniowego oraz uszczelnień).
    EOS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tamrona owego będę miał w cenie 2499,- , jak tylko się pojawi, czyli najprawdopodobniej w połowie kwietnia.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zablokowany

Domyślnie

Cichy, a jak z napędem, wiesz coś? Moim zdaniem cena kosmiczna jak na produkt tamrona. Dokładając niewiele można kupić 70-200L 2,8. Tańsza jest f4 - doskonała optycznie ze świetnym af i pancerna. Tamron musi obniżyć cenę, bo zostanie z pełnymi półkami.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów