Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Każda puszka canona z IS

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Dla mnie to oznacza, tyle że Canonowi i Nikonowi się nie opłaca, bo wypuścili mnóstwo szkieł ze stabilizacją, zanim pojawiła się stabilizacja w matrycy. Nic ponadto.

A że ta w szkłach jest jak na razie bardziej wydajna - bo bardziej dojrzała. Za parę lat nie będzie bardziej wydajna, a droższa i mniej funkcjonalna pozostanie.
    Nie o to chodzi że jest bardziej wydajna (choć w przypadku bardzo długich szkieł ze stabilizacją w korpusie może byc różnie). Chodzi o to co napisał Thunder, że widzimy jej działanie w wizjerze. Druga rzecz to wspomaganie działania AF-a przez ułatwienie wycelowania punktem nastawiania ostrości na obiekt. Po za tym nie wiadomo jak będzie wyglądała stabilizacja matrycowa przy FF-ie?? Zobaczymy.

BTW: nie zapomianajmy też, że wciąż jest liczna rzesza osób fotografujących analogiem .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-01-2008 o 22:16
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów