Kolega (inny system foto) przesłał mi info, ze puszki canona będą wyposażane w IS![]()
http://wiecek.biz/zrob_sobie_stabilizacje_obrazu.html
Kolega (inny system foto) przesłał mi info, ze puszki canona będą wyposażane w IS![]()
http://wiecek.biz/zrob_sobie_stabilizacje_obrazu.html
Byyyyyło:wink:
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Ja akurat mam nadzieję że nie będą do puszek montować IS-a. Bo ja akurat nie potrzebuję a puszka przez to będzie pewnie troszkę droższa. A jak będę chciał mieć IS to sobie kupię obiektyw. A dodatkowo ciekawe czy był ny wtedy popyt na szkła z IS.
Kiedyś Canon zrobi, tyle że to będzie jakieś marne 1-2EV żeby nie konkurować z obiektywami wyposażonymi w IS. Jak dla mnie to i tak będzie super bo bardzo bym chciał mieć swoje stałki nawet tylko z takim słabym IS.
Tylko ciekawe czy IS w puszce i szkle by się sumawały![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Sony ma stabilizacje, Olek ma stabilizacje, prawie wszystkie małpki mają stabilizacje i jakoś całego majątku ze skarpetki nie kosztują. Widzisz - tobie nie potrzebny to gdybyś go miał to byś sobie wyłączył. Mi by się przydał i ja go sobie nie włączę bo go nie ma, a różnica szkło bez IS i z IS to w przypadku C nie jest różnicą 200-300zł...
sniper88, logiczne, że razem nie może działać, soczewka ustabilizuje obraz, a matryca nadal będzie kompensować drgania aparatu, więc rozmyje zdjęcie
Canon 5DII, 30D, EF 24-105 f/4 L, EF 35 f/1.4 L, EF 70-200 f/2.8 IS L, EF 85 f/1.2 L II, EF 300 f/4 IS L, 580 EX II Pentax K10D, MZ50, DA 12-24 f/4, DA 18-55, F 35-80, DA 40 f/2.8 Limited, DFA 50 f/2.8 macro, DFA 100 f/2.8 macro, AF-540FGZ, Zeiss Planar 85 f/1.4, Tamron 70-300, Exakta 80-200, Takumar-A 2x TC
Tylko że ja za taką stabilizację dziękuję. Bawiłem się wieloma cyfrówkami ze stabilizacją i dla mnie jest on marna.Grisha napisał: prawie wszystkie małpki mają stabilizacje i jakoś całego majątku ze skarpetki nie kosztują
I wszystko na temat :-) Skoro dwaj czołowi producenci DSLR nie ładują tego do swoich puszek, nawet do "entry-level", mimo że w tym segmencie to fajny ficzer, oferując w zamian tanie podstawowe szkiełka ze stabilizacją to to jest jak dla mnie najlepsza odpowiedź co warta jest stabilizacja na matrycy.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj