Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Praca domowa czyli...

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Army
    Miasto
    Warszawa

Lightbulb Praca domowa czyli...

...czy da sie polaczyc wezyk RS-80N3 i kabel seryjnie dolaczany do pocket wizard'ow (z jednej strony synchro z drugiej mini jack) ?
    Generalnie chodzi o to zeby zdalnie wyzwalac pocketem 1D nie kupujac kabelka za 100$ ktory musial bym sciagac 2 miesiace z USA.
    W sumie potrzebna mi jest informacja czy kabelek w RS-80N3 jest dwu zylowy.
    Moze ktos wie czy mozna tanio nabyc sama wtyczke do RS-80N3 (na gieldzie i w sklepach elektro. na terenie Warszawy takiej nie spotkalem)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Przewód wężyk jest 3 żyłowy (masa, AF, migawka), wtyczek nie ma - można sobie przypiłować z wtyczki typu DB9/DB25 (nie sprawdzałem ale podobno rozstaw pinów pasuje), wyzwalanie działa w ten sposób że zwarcie AF do masy powoduje ustawienie ostrości (czyli jakby spust do połowy) a zwarcie migawki do masy zrobienie zdjęcia (czyli spust do końca) - więc jesli ten pocket wizard daje noemalne zwarcie (sprawdź miernikiem) to powinno zahulać..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To mnie zasmuciles - myslalem, ze przetne kabla, zalutuje ze soba i bedzie gralo. Pozostaje mi szukac owej koncowki...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

DB9 kosztuje jakąś złotówkę więc i tak ci zostanie - sprawdź najpierw co ma na wyjściu ten pocket wizard..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja polecam kupienie niefirmowego wężyka na Allegro. Jeden ze sprzedawanych modeli (wiem, bo sam kupiłem) ma dodatkowe wejście typu mini jack, do którego zapewne bez problemu podepniesz tego wizarda. Na pewno będzie to cię tanio kosztować i potrwa tylko kilka dni.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ta koncowka DB9/DB25 to com1 ? jezeli tak to nie wiem jak by miala pasowac Moze zle szukam moglbys podeslac jakiegos linka z allegro/googla ?
    Najtanszy wezyk do 1D na allegro kosi 55 zeta (wysylka) - wiec drozyzna.
    Moze ktos na forum ma do sprzedania zepsuty wezyk z dzialajaca koncowka ?

Coś już napisał
    Miasto
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie

Kurcze, pewnie dostanę warna, ale zobacz jak wybrzydzasz: 100 USD drogo, 55 USD (ile to dolarów, 20?) też drogo... A na aparat było stać?:-)

Pozdrawiam
    - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
    - Używam Nikona.
    - Płoń heretyku!

Uprawnienia umieszczania postów