Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 40D i 430EX

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie 40D i 430EX

Mam następujący problem: instrukcja aparatu, o ile dobrze ją rozumiem sugeruje, że z poziomu menu "lampa błyskowa zew." mogę dokonywać wszystkich nastaw w lampie. Niestety tak nie jest, np. zmieniać kurtynę muszę w lampie, a w aparacie wyświetla się tylko info, o aktualnej nastawie. Nie mam również nastaw Cf. Czy tak powinno być ?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Funkcje, którymi możemy sterować z poziomu aparatu zależą od rodzaju body. Chyba najwięcej pod tym względem oferują nowe jedynki Ale druga kurtynę powinno się dać ustawić u Ciebie w funkcjach CF aparatu.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Hym, niby dużo widać, ale więcej jest na szaro Może ktoś, kto ma taki sam zestaw będzie tak dobry i sprawdzi u siebie?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maku70 Zobacz posta
    Hym, niby dużo widać, ale więcej jest na szaro Może ktoś, kto ma taki sam zestaw będzie tak dobry i sprawdzi u siebie?
    U mnie jest tak samo (40D + 430EX) i wynika to z priorytetu lampy. Jeśli podłączysz prostsze lampy: 380EX lub 420EX to funkcje powinny działać z poziomu aparatu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Uff, dzięki wielkie czyli wszystko działa dobrze

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maku70 Zobacz posta
    Mam następujący problem: instrukcja aparatu, o ile dobrze ją rozumiem sugeruje, że z poziomu menu "lampa błyskowa zew." mogę dokonywać wszystkich nastaw w lampie.
    To menu działa tylko z 580EX II .

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

z 430 częściowo

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

czy 40d z 420 EX nie da się ustawić błysku na zamknięcie migawki?
    Mam wrażenie że kiedyś to ustawiałem a teraz nie mam wejścia do tego menu? Pojawia się komunikat że lampa wyłączona albo nieprawidłowa.
    Zastrzegam że jest wlączona.

Pozdrawiam
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Uzależniony

Domyślnie

z 580 EX mkII mozna sterowac wszystkimi dostepnymi funkcjami, natomiast z 430EX 3 gorne sa szare (niedostepne) i mozna korygowac tylko Flash Exp. Comp oraz tryb E-TTL II (evaluative lub average) i tyle. Tak samo z 430EX mk I nie mozna regulowac jej C.Fn, natomiast po podlaczeniu 580EX mk II mamy ladnie wyswietlone i co najwazniejsze OPISANE C.Fn w menu aparatu, wiec nie trzeba pameietac ktora C.Fn jest do czego - bardzo pozyteczny bajer
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Słubice (lubuskie)

Domyślnie

Witam!

To mój pierwszy post, chodź forum śledzę od dawna, więc witam wszystkich użytkowników.

Mam 40D i 580 EX II i całe sterowanie lampą można ustawić w aparacie, łącznie z C Fn pięknie opisanymi po polsku. Zgodnie z instrukcją, nastawy na lampie mają priorytet nad tymi w aparacie. Domyślam się że 430 EX nie obsługuje tej funkcji i trzeba mieszać na lampie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów