Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Witam - i o rade pytam

Miqel
    Guest

Domyślnie Witam - i o rade pytam

Witam wzystkich serdecznie,
    Już kiedyś tu bywałem i poczytywałem. Bardzo miło tu.
    Chciałbym prosić o radę i może jakies opinie.
    Przyszedł czas, by zakupić własną cyfrę. Piszę własną bo do tej pory pracuje na firmowym D60+24-85/3,5-4,5+380EX i muszę powiedzieć źe jestem bardziej zadowolony niż z efektów uzyskanych na 70D (Nikona).
    Typ fotografii jaką będę uprawiał cyfrą możecie zobaczyć www.mandm.waw.pl

Jedynym modelem jaki rozważam, choćby ze względów finansowych to D10.
    Myslę że to dobry model, a poza tym następca D60 który , chyba dobrze znam :-?
    Potrzebował bym Waszej pomocy w kwestii obiektywu/ów (na L-ki mnie nie stać) i lampa???
    Trochę mi miesza całą sprawę oferta Nikona (bez urazy ) że w cenie body D10 mam już 70D+17-85
    Czy znajdzię się ktoś chętny mi pomóc ??? PLEASE

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

70D... D10... mix jak w PlusGSM

Jesli zas chodzi o szkla na sluby, to byl niedawno temat o tym - poszukaj na podforum o obiektywach. Co do lampy to prosta sprawa - jesli potrzebny ci manual, to 550/580EX. Jesli nie - 420EX w zupelnosci wystarczy.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miqel
    Trochę mi miesza całą sprawę oferta Nikona (bez urazy ) że w cenie body D10 mam już 70D+17-85
    a myslales o 350D ?

Miqel
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    a myslales o 350D ?
    Nawet się nie zastanawiam nad tym modelem, chyba plastik? nie...? I to całą sprawę załatwia.

Dopiero zaczyna Awatar marekbp
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Nawet się nie zastanawiam nad tym modelem, chyba plastik? nie...? I to całą sprawę załatwia.
    A co, chcesz nim rzucać czy fotografować?
    Wazniejsze dla ciebie jest to z czego jest zrobiony, czy jakie zdjęcia robi?
    marekbp
    350D

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to ze plastik to odpada? Tylko dlatego?? no comments

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Kup gorszy aparat i lepsze szklo za 2 lata i 350D i 10D to beda starocie.... no chyba ze ktoras z funkcji 10d ktorej nie ma 350D jest ci potrzebna... ale generalnie zasada jest taka ze lepiej kupic dobre szklo i gorsze body niz na odwrot...wiec szkaj osczednosci na body...

jest jescze inna mozliwosc CHCE 10D i kropka.... jakie tanie szklo mam kupic :-) przeciez to ty masz byc zadowolony a nie my :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    to ze plastik to odpada? Tylko dlatego?? no comments
    A ja skomentuję. Dziwi mnie Twoja dyskwalifikacja tego body tym bardziej że sam podajesz stronę pisząc "typ fotografii jaką będę uprawiał". Chłopie, ty chcesz robić śluby a nie zdjęcia extremalnych wypraw górskich czy coś w tym stylu.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niezależnie jaką puszkę Canon'a wybierzesz to powinieneś kupić Sigme 20/1.8 (1500 PLN) i 50/1.8 (400 PLN, a jeśli masz kaske to możesz kupić 50/1.4 1400 PLN). Ten zestaw pozwoli Ci na robienie w świetle zastanym w większości sytuacji (co w przypadku ISO 1600 w 350D oznacza robienie prawie w ciemności)

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niby 31 lat a argumentacja jak u 15letniego wannabe .

Najpierw pomacaj, potem porob nim zdjecia, dopiero potem decyduj a nie "plastik? odpada" .
    Nigdzie nie widzialem watku/informacji by komus 300D sam z siebie, nawet intensywnie na wyjazdach/plenerach uzywany - pekł, zepsul sie itp a 350D to ten sam material.
    Jak walnie z maetra/dwoch na glebe/asfalt to niewazne czy plastik czy metal - tak samo ladnie sie w srodku pogruchoce od wstrzasu.
    Do ślubów - musisz miec E-TTL II albo duzo cierpliwosci do uzywania FELa ...
    albo D70.

Aha... nie ma modeli D10 czy 70D... zebys przypadkiem w sklepie nie poprosil o D350

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów