Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 124

Wątek: kupno nowego 350D w tej chwili

Jachor
    Guest

Domyślnie

moim zdaniem sprawa jest bardzo prosta. kazdy kupuje sprzet jaki mu sie podoba i na jaki go stać. co do 350d to nie jest tak tragicznie, sam takiego miałem i dobrze sie z tym czułem. problemem może być jedynie sprzedanie go za powiedzmy 2 lata. ja mojego pchnąłem niedawno za 1350zł z gripem. za rok pewnie wziąłbym bez jedynki na początku. o tym też trzeba pamiętać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dopiero jak kupisz (obojętne co), zorientujesz sie, czy zrobiłeś dobrze, czy źle.
    Pamiętaj o jednym: puszki starzeją sie szybciej (ile razy?) niż obiektywy.
    Ale z drugiej strony, jeśli chcesz robić zdjęcia - kupuj 350, jeśli testy - czekaj...
    Powodzenia,
    I.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Po wejściu 450D ma rynek trafi sporo używanych 400D na gwarancji
    czasami z małymi przebiegami i często zadbanych

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

długo miałem 350D, teraz długo mam 400D... patrząc na zdjęcia nigdy bym nie wrócił do 350D... nie chodzi o AF ani o nic innego... chodzi mi o jakość zdjęć.
    Jak sprzedawałem 350D to do 400D trzeba było dopłacić 1000 zł. To było dużo. Teraz różnica jest znacznie mniejsza.
    Canon 855D + 8-200mm f4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A z ciekawości, jaka to jest ta różnica w jakości zdjęć.Mówisz o RAW czy generowanych JPG? Sam mam 400D, wcześniej bawiłem się pożyczoną 350D i różnicy w jakości zdjęć nie zauważyłem. Ale testów nie robiłem. Starałem się robić zdjęcia, choć najczęściej wychodziły gnioty.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Szczerze powiem że ja nie widzę dużej różnicy jeśli chodzi o jakość zdjęć pomiędzy 350D a 40D - do tego bawiłem się sporo 400D i to samo.. może dlatego że porównywałem na dość przyzwoitych szkłach a nie n a kicie.. Oczywiście nie robiłem testów murkowo-ceglanych itp. piszę o ogólnych wrażeniach - na 350D robiłem ponad 2 lata, w międzyczasie miałem styczność z 400D a we wrześniu przesiadłem się na 40D - ogólnie przy wzroście upakowania pikseli wzrosła ilość szumów przy porównywalnych czułościach ale różnicy w jakości zdjęć jakiejś znaczącej nie ma.. Robię tylko w RAW i obrabiam w C1.. Szkiełka na jakich mam porównanie to głównie 85/1.8 400/5.6 i 24-105.. Oczywiście są różnice w tzw. ergonomii, ficzerach typu pomiar światła, szybkostrzelność itp. ale przy porównywaniu ostatecznych wyników nie ma to znaczenia i różnice są nieduże (oczywiście te ficzery wydatnie pomagają w osiągnięciu rezultatu)..
    Ostatnio robiłem rodzinny kalendarz w rozmiarach 30x45 cm i mimo że 40D mam od września to procentowo do kalendarza "zakwalifikowałem" jakieś 5% zdjęć z 40D a reszta z 350ki..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    długo miałem 350D, teraz długo mam 400D... patrząc na zdjęcia nigdy bym nie wrócił do 350D... nie chodzi o AF ani o nic innego... chodzi mi o jakość zdjęć.
    Jak sprzedawałem 350D to do 400D trzeba było dopłacić 1000 zł. To było dużo. Teraz różnica jest znacznie mniejsza.
    no ludzie nie przesadzajcie..
    sam mam 350D ale od razu zaznaczę że nie mam do niego stosunku emocjonalnego.
    Nie piszcie o tym że 400D robi lepsze jakościowo zdjęcia, bo to absurd.
    Jak zdjąłem z mojego 350 KITa i założyłem 50 mm 1.4 to mi gały wyszły... świetna jakość.
    Szkła są najważniejsze.
    AF- zgadza się, kiepski w 350, ale jakość zdjęć.... bzdura - według mnie.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To chyba miałeś popsute to 350D..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

nic nie miałem popsute... ponieważ teraz mocno przeszukuję swoje archiwum to mam dużo porównań... dla mnie 400D ma dużo lepsze zdjęcia i koniec. o dużych odbitkach nie wspomnę...
    Canon 855D + 8-200mm f4

Domyślnie absurd

nic nie miałem popsute... ponieważ teraz mocno przeszukuję swoje archiwum to mam dużo porównań... dla mnie 400D ma dużo lepsze zdjęcia i koniec. o dużych odbitkach nie wspomnę...
    dawaj sample !!!! :-)
    ABSURD !!!
    i nie dlatego że sam mam 350, ale jak słucham takich pierdół, to mi ręce opadają
    i wszystkie inne członki.
    w pracy mam 1Ds mark II - jak założę dobre szkło to fotki z 1Ds i z 350 są jakościowo nieodróżnialne. Mowa oczywiście o ISO do 800, i odbitkach do A4.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a najbardziej mnie dziwi u ludzi emocjonalny stosunek do sprzętu.
    wystrzegać się tego jak najbardziej chciałbym.
    Ja kupiłem 350D dwa lata temu za kupę pieniędzy. Nie znaczy to jednak że śpię z nim i zwierzam się ze swoich problemów.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 29-01-2008 o 01:04 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów