Ostatnio edytowane przez czumba ; 27-01-2008 o 23:29
nie bierz 350 D.
Sam mam takiego i zdjęcia robie, ale teraz bym tego nie kupił.
Sprawdź 400 D - nie wiem czy dobrze pamiętam ale ma chyba jaśniejszą matówkę (?) - to bardzo ważne. W moim 350D matówka nie dość że mała (crop) to jeszcze jakaś ciemna. Może trzeba przetrzeć szmatą ? (żart).
Ostatnio kolega miał nikona D80, wziąłem to do oka przyłożyłem, i ....
kurcze niby też crop ale jak tam pięknie widać i wyraźnie przez ten wizjer....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
po 2 latach użytkowania 350 D moja odczucia są takie że przyjemniej mi się robiło Zenitem zdjęcia. Właśnie z powodu matówki. Co prawda w Zenicie ciemno jak cholera było, ale przynajmniej duża ! No i ta waga....
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 28-01-2008 o 01:10 Powód: Automerged Doublepost
uzywam 350d od 2 lat, jesli chcesz robic sporo zdjec to musisz dokupic grip, zreszta podobnie z 400d i 450d, to sa malutkie body, ktore bez gripa niezadobrze sie trzyma.
350d czasem ma problem z AF, szczegolnie przy gorszym oswietleniu, kit jak to kit, jest taki sobie i tak naprawde mozesz byc mocno rozczarowany jakoscia fotek, wiec tak czy siak musisz miec swiadomosc, ze trzeba go bedzie zmienic.
jesli chodzi o trwalosc, to jest zadowolony, aparat przezyl kilkadziesiac wyjazdow, w czasie ktorych byl mocno ekploatowany i nic sie z nim zlego nie dzieje.
350D będzie tanieć, bo właśnie Canon wycofał go ze sprzedaży. Jeśli nowe 350D będą jeszcze dostępne to tylko z wyprzedaży magazynowych. Także raczej należy się spodziewać obniżek cen tego body.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Osobiście absolutnie nie inwestowałbym $$$ w 350D na tle obecnej konkurencji jest to bardzo uboga puszka, z tandentnym AF-em.
Pzdr.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A ja bym wolał 350D + Kit + 50f1.8 niż 400D + kit w tej samej cenie.
Inne robią lepiej... :-) ale teraz wszystko pędzi, niedługo co kwartał nowy model lustrzanki będzie...
Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
Moja galeria: http://laur.ovh.org/
Teraz to chyba 400D najbardziej opłaca się brać - to taki mały 30D. Własnie dzis do mnie przyszedł i jestem, zadowolony.