Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 124

Wątek: kupno nowego 350D w tej chwili

Coś już napisał
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czumba Zobacz posta
    380 zł mówisz?
    Nie kupuje się lustrzanek z gównianym wazonem zamiast obiektywu za ostatnie pieniądze. Kupno body to dopiero 1/10 wydatków związanych z tym sportem. A ty oszczędzasz 380 zł. Nie zrozum mnie źle, nie mówię, że to zabawa dla bogatych ludzi ale obawiam się, że "wytaniająć" możesz poczuć głębokie rozczarowanie po kupnie najtańszego zestawu. Może sie okazać, że fotki z S45 są lepsze.
    Mam wyluzować bo obraziłem kogoś
    Widocznie ktoś mnie jednak źle zrozumiał.
    żenua :wink:

A tak na serio. zrobisz jak uważasz.
    Chciałem jedynie powiedzieć, że postęp technologiczny między 350D a 400D jest wart tych trzystu kilku złotych.
    Ostatnio edytowane przez czumba ; 27-01-2008 o 23:29

Domyślnie

nie bierz 350 D.
    Sam mam takiego i zdjęcia robie, ale teraz bym tego nie kupił.
    Sprawdź 400 D - nie wiem czy dobrze pamiętam ale ma chyba jaśniejszą matówkę (?) - to bardzo ważne. W moim 350D matówka nie dość że mała (crop) to jeszcze jakaś ciemna. Może trzeba przetrzeć szmatą ? (żart).
    Ostatnio kolega miał nikona D80, wziąłem to do oka przyłożyłem, i ....
    kurcze niby też crop ale jak tam pięknie widać i wyraźnie przez ten wizjer....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    po 2 latach użytkowania 350 D moja odczucia są takie że przyjemniej mi się robiło Zenitem zdjęcia. Właśnie z powodu matówki. Co prawda w Zenicie ciemno jak cholera było, ale przynajmniej duża ! No i ta waga....
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 28-01-2008 o 01:10 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czumba Zobacz posta
    ....
    Chciałem jedynie powiedzieć, że postęp technologiczny między 350D a 400D jest wart tych trzystu kilku złotych.
    między innymi o odpowiedzi tego typu mi chodziło
    S45 user

Dopiero zaczyna

Talking

Cytat Zamieszczone przez sail0r Zobacz posta
    między innymi o odpowiedzi tego typu mi chodziło
    uzywam 350d od 2 lat, jesli chcesz robic sporo zdjec to musisz dokupic grip, zreszta podobnie z 400d i 450d, to sa malutkie body, ktore bez gripa niezadobrze sie trzyma.

350d czasem ma problem z AF, szczegolnie przy gorszym oswietleniu, kit jak to kit, jest taki sobie i tak naprawde mozesz byc mocno rozczarowany jakoscia fotek, wiec tak czy siak musisz miec swiadomosc, ze trzeba go bedzie zmienic.

jesli chodzi o trwalosc, to jest zadowolony, aparat przezyl kilkadziesiac wyjazdow, w czasie ktorych byl mocno ekploatowany i nic sie z nim zlego nie dzieje.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

350D będzie tanieć, bo właśnie Canon wycofał go ze sprzedaży. Jeśli nowe 350D będą jeszcze dostępne to tylko z wyprzedaży magazynowych. Także raczej należy się spodziewać obniżek cen tego body.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Osobiście absolutnie nie inwestowałbym $$$ w 350D na tle obecnej konkurencji jest to bardzo uboga puszka, z tandentnym AF-em.

Pzdr.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Osobiście absolutnie nie inwestowałbym $$$ w 350D na tle obecnej konkurencji jest to bardzo uboga puszka, z tandentnym AF-em.

Pzdr.
    No dziwne, że ona jeszcze zdjęcia robi .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja bym wolał 350D + Kit + 50f1.8 niż 400D + kit w tej samej cenie.

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Inne robią lepiej... :-) ale teraz wszystko pędzi, niedługo co kwartał nowy model lustrzanki będzie...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Teraz to chyba 400D najbardziej opłaca się brać - to taki mały 30D. Własnie dzis do mnie przyszedł i jestem, zadowolony.

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów