Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 124

Wątek: kupno nowego 350D w tej chwili

Dopiero zaczyna Awatar mateuszpk
    Miasto
    Lodz

Domyślnie

A mam do was pytanie ostatnie mysle, jak sie nastawia recznie okspozycje
    Wiem ze na Manualu, nastawiam kolkiem naswietlanie, potem przeslone a ekspozycja miga i nie wiem jak nastawic. w instukcji pisze zeby nastawic ekspozycje ale czym to juz nie, oprocz tego to wszystkie wiem

Domyślnie

na M nie dasz rady bezpośrednio przez ten migającą kreseczkę na tej osi od i2EV poprez 0 do +2EV
    bo masz kontrolę nad czasem i przysłoną(aparat nie ingeruje w te wart. jest na nie slepy)
    a że pośrednio się da to jedynie poprzez zmianę iso!
    Na P Av Tv się da-kręcąc kółkiem jednocześnie wciskając przycisk Av(górny z prawej strony ekraniku lcd)
    pzdr

Miasto
    Lodz

Domyślnie

Aha, dzieki to juz teraz wiem

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

ludzie ale pieprzycie bez sensu... Ta migająca kreseczka to drabinka swiatłomierza (naświetlenie sceny czyli expozycja) i nie miga sobie dla jaj tylko informuje jak masz naświetloną scenę np. że jest albo za ciemno albo za jasno i właśnie w trybie M czasem jak i przesłoną reguluje się expozycję....np. jak ci miga z lewej storny znaczysie masz za ciemno i albo wydłużysz czas, albo otworzysz przsłone, albo to i to razem.......Czy tak trudno czyta się instrukcję??
    Korektę expozycji wprowadza się w trybach półautomatycznych (A, P) gdzie aparat sam dobiera jedną wartość.

@majku ty już lepiej nie pisz bo normalnie takich bajek to dawno nie czytałem....
    Ostatnio edytowane przez VANT ; 24-07-2008 o 15:56
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Coś już napisał

Domyślnie

Dokładnie tak jak pisze VANT.

W trybie M sterujesz ekspozycją, a drabinka pokazuje odchylenia od normy (bądź 0), a w trybach półautomatycznych sterujemy KOREKCJĄ ekspozycji poprzez wciśnięcie przycisku i jazdę kółkiem nastaw, a aparat dobiera drugą wartość (przysłonę bądź czas) zgodnie do naszej korekty.

pozdrawiam
    "Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
    Mikołaj Kopernik

Miasto
    Lodz

Domyślnie

Aha to teraz to juz naprawde wiem, dzieki

Domyślnie

hej chłopaki a com ja napisał!
    proszę Bardzo o cytat z mojej wypowiedzi który potwierdzi wypocinki GOTMAN oraz VANT
    upieram się(chłopaki chyba macie j..a
    i jedno zdanie które jest nieprawdziwe z mojej wypowiedzi(nie ma pokrycia w praktyce)
    łojeju czekam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    udzie ale pieprzycie bez sensu...
    @majku ty już lepiej nie pisz bo normalnie takich bajek to dawno nie czytałem....
    to sie odnoszę i czekam na odpowiedź
    Ostatnio edytowane przez majku ; 25-07-2008 o 12:12 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

trochę to skomplikowałeś....

po prostu jeśli ustawiłeś czas 1/250s przysłone f/4 ISO 100 i chcesz zrobić zdjęcie w kiepskim świetle, to kreska miga z lewej strony, bo zdjęcie wyjdzie niedoświetlone...
    350D

Domyślnie

trochę to skomplikowałeś....
    bo i pytanie było skomplikowane
    A mam do was pytanie ostatnie mysle, jak sie nastawia recznie okspozycje
    Wiem ze na Manualu, nastawiam kolkiem naswietlanie, potem przeslone a ekspozycja miga i nie wiem jak nastawic. w instukcji pisze zeby nastawic ekspozycje ale czym to juz nie, oprocz tego to wszystkie wiem
    o prostu jeśli ustawiłeś czas 1/250s przysłone f/4 ISO 100 i chcesz zrobić zdjęcie w kiepskim świetle, to kreska miga z lewej strony, bo zdjęcie wyjdzie niedoświetlone...
    lub właściwie naświetlone, i moze być nawet prześwietlone-w pewnych warunkach
    jak juz tak skrupulatnie )))

a pytanie było wyraźne-jak przesunąć tę migająca kreseczkę na skali ekspozycji w jedna ze stron na Programie M
    i się nie da! bezpośrednio chyba że podkręcisz iso prawda? to i magiczna kreseczka się przesunie w prawo to wtedy pośrednio prawda? bo otwieranie, przymykanie obiektywu, czas naświetlania nie jest sterowany przez aparat (w M)jak to sie dzieje na programach Av Tv i P

i zamiast pisać o pieprzeniu i bajkach to piszcie chłopaki że nie rozumiecie
    )))))) lub że mozna to napisać dużo prościej
    się uniosłem

Miasto
    Lodz

Domyślnie

Juz zdjecia wychodza ok na manualu
    A jeszcze sie cos chcialem spytac, czy dlugie naswietlanie da sie zrobic w dzien, kolega trenuje le parkour i chce zeby za nim bylo widac lekka poswiate, ale w dzien to raczej nie wychodzi bo zdjecia sa przeswietlone i to bardzo nawet z przymknieta przeslona na max.
    Takie ujecie idzie zrobic tylko jak jest ciemno ?

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów