Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 124

Wątek: kupno nowego 350D w tej chwili

Ra-v88
    Guest

Domyślnie

kupilem niedawno 350d w standardowym zestawie za rozsadna cene wiec zostaly mi fundusze na dokupienie gripa i obiektywu. wiec uwazam ze jezeli dysponuje sie ograniczonym zasobem finansowym a to sa pierwsze kroki to lepiej kupic tansze body ale za to z rozszezonym zestawem co zwieksza mozliwosci nauki czego nie da kupienie drozszego body z kitowym obiektywem

Dopiero zaczyna Awatar mateuszpk
    Miasto
    Lodz

Domyślnie

Dobra 350d kupiony, studiuje instrukcje wlasnie, choc obsluge znam to i tak ja przeczytam
    Dzieki wszystkim za doradzanie, bardzo fajne to forum

Coś już napisał

Domyślnie

Gwarantuję, że po czasie na pewno będziesz zadowolony

aha, jeszcze jedno - jeśli już go kupiłeś, to... zapomnij o nim. W fotografii liczy się człowiek patrzący w wizjer, a nie sprzęt Zapomnij że sprzęt istnieje, nie przejmuj się pikselami, stabilizacjami etc. Rób zdjęcia

pozdrawiam
    "Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
    Mikołaj Kopernik

Miasto
    Lodz

Domyślnie

Tak tak, sprzet to tylko narzedzie, licza sie umiejetnosci
    Dzis po zapoznaniu sie " co i jak " w aparacie, juz wszystko jest ok
    Porobilem pare zdjec i jakosc mnie juz zaskoczyla, patrzac na obiektyw kitowy nie robi takich zlych zdjec

Kupilem tez do tego 4gb San Disk Extreme III i daje sobie nie zle rade nawet przy seriach

Tak wiec jesli ktos chce kupic 350d na pierwsze lustro a maja ograniczone fundusze to polecam szczerze, jakosc jest wystarczajaca jak dla amatora fotografii nawet z kitem
    Ostatnio edytowane przez mateuszpk ; 23-07-2008 o 20:25

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tylko nie pożyczaj od nikogo L, póki nie będziesz miał conajmniej 75% jej wartości sklepowej. Ja pożyczyłem 70-200 2.8 i od tego momentu moja chęć do 350 + kit o wiele zmalała, ale ostatecznie uzbierałem

Teraz już wiem, żeby nie pożyczać fajnych szkiełek :P

Miasto
    Lodz

Domyślnie

A no podejrzewam, na poczatek myslalem o 50 1,8 bo czytalem ze nawet nie zle szklo jak za te pieniadze potem moze jakis mniejszy zoomik

Coś już napisał

Domyślnie

Kit za te pieniądze to wspaniały obiektyw Ale tylko do tych 35mm. Do krajobrazów, na 18mm - perfect. Wyraźny wzrost jakości jest dopiero za czterocyfrową cenę, a kit kosztuje ok. 150 zł
    Mikołaj Kopernik

Domyślnie

dobre rady wujka krzysia, który miał 350d i przetestował kilkanaście szkieł: jako pierwsza lustrzanka 350d jest ok, nie ma co ładować ecie-pecie w body tylko inwestować w szkła. Nie poddawać się magii obiektywów standardowych 50mm bo na crop będziesz miał 80 i do portretu się to tylko przyda. Zamiast kita zakupić albo Sigmę 30//1.4 albo któregoś canona o zbliżonej ogniskowej, a jak dla mnie to najlepiej jakieś szkło, które będzie dawało po przeliczeniu około 35mm (np. canon 20/2.8).... pozostają jeszcze zoomy typu tamron 17-50 oraz obiektywy manulane, które z przejściówkami dają super efekty, używałem takumary a nawet planara i był wypas obraz, tylko ręczne ostrzenie troszkę wnerwia. Innymi słowy 350d + dobre szkło z w miarę szeroką ogniskową (max po cropie 50mm) i jest wypas! pozdrawiam

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Standardowa droga : body + kit, później 50tka, później coś, czego brakuje po roku używania tego co już masz. Ja tam bym "zamiast" kita niczego nie kupował, bo w zestawie wychodzi kit za 100-150zeta i to jest naprawdę porządny kawałek plastiku i szkła jeżeli chodzi o zdjęcia.

Coś już napisał

Domyślnie

"Ja tam bym "zamiast" kita niczego nie kupował, bo w zestawie wychodzi kit za 100-150zeta i to jest naprawdę porządny kawałek plastiku i szkła jeżeli chodzi o zdjęcia."

Dokładnie,dokładnie. Kita nie ma co sprzedawać. Co to jest 100 zł przy odsprzedaży, a za tą kasę dostajemy naprawdę porządną krajobrazówkę + ew. reporterkę do tych 35 mm.
    Mikołaj Kopernik

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów