Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Speedlite 580EX II a Canon 430 EX II - róznice?

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

blum- ok nie doczytalem byc moze latego ze po angielsku
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Dopiero zaczyna Awatar Iwan
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    przeciez napisalem o tym w 11 poscie w tym watku :wink:
    No tak, ale później piast9 dopisał po polsku i nie do końca zgodnie z prawdą, więc (jako, ktoś może z angielskiego słaby) pozwoliłem sobie poprawić. :wink:
    Ale teraz, czy po polsku, czy angielsku, chyba każdy już sobie wyczyta.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co 580EX II jest po prostu piękne?
    To sposób jej zapinania do body - już nie ma tej cholernej śruby dociskowej - tylko taki fajny uszczelniony dociskacz z suwaczkiem.
    Wcześniej korzystałem z pożyczanej 380-tki, która porysowała mi stopkę, tą śrubą - w 580 EX II nie ma tego problemu - małe, ale cieszy

Miasto
    Debno

Domyślnie

co do 580 EX II - zakupiłem i polecam, mam tylko dylemat z dyfuzorem nie ma go w komplecie i planuję osobno dokupić. Znalazłem na allegro 2 oferty niby ten sam a cena jest 45 i 89 złotych.
    Czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć czym one się właściwie różnią i którą warto zakpić?

na żadnym wątku wcześniej nic na ten temat nie znalazłem ...

1. to ten za 45 zł.
    http://www.allegro.pl/item339711417_...fakt_vat_.html

2. a to ten za 89 zł.
    http://www.allegro.pl/item337620526_...580_ex_ii.html

a moze polecacie coś innego ?

Dzięki wielkie za info !!

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Dopisze się, się do tego posta pewnie gdzieś jest o dyfuzorach ale to idealny watek jaki sobie sprawić do tej lampy, nigdy się nie bawiłem z nimi więc ciężko mi coś dobrze wybrać, a cena nie zawsze świadczy o tym że coś lepsze jest.

Domyślnie

droższy to sto-fen
    a tak całkiem serio te tańsze mają tendencję do przebarwiania się z czasem, czego nie zaobserwowałem w przypadku droższego

Dopiero zaczyna Awatar lukimy
    Miasto
    Katowice/Częstochowa

Domyślnie

Napewno 580 pobiera więcej mocy z akumulatorów !! więc masz conajmniej o raz większe zużycie akumulatorów niż w 430. Porównywałem równoczesny czas pracy w 580 i 430 polecam 430 i na rozświetlenie w kościele wystarcza w zupełności. A jak pisali koledzy za resztę mozna już do kolejnego obiektywu dołożyć.
    400 D; grip; kit 18-55; 55-200;tamron 28-75/2,8; 430EX

Miasto
    Debno

Domyślnie

jeszcze tylko tak krótko powrócę do tego dyfuzora czy to 430 czy 580 potrzebuje czasami dyfuzora - do tych co go używali - gdzie szukać najlepszego, allegro nie zawsze daje pełny pogląd sytuacji.... wiem 20-dychy w tą czy w tą ale czasami warto posłuchać osób z doświadczeniem....

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukimy Zobacz posta
    Napewno 580 pobiera więcej mocy z akumulatorów !! więc masz conajmniej o raz większe zużycie akumulatorów niż w 430. Porównywałem równoczesny czas pracy w 580 i 430
    Pobiera wiecej mocy przy takich samych ustawieniach? 580II jest mocniejsza a jesli mocniej blyskamy (choc nie musimy) to tak wlasnie bedzie.
    Pytam z ciekawosci.. Ty porownywales a ja nie.
    Napisales rowniez "czas pracy" - znow sie zgadzam bo 580II sie szybciej laduje.. ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Podpinam sie tutaj bo mój wątek zamknięto i odesłane mnie do szukania wśród wątków poruszających inne problemy z 580EX II. Trochę mnie to dziwi, ale widać takie forum...
    Czy jest coś takiego jak licznik błyśnięć w 580ex II? mam metz'a 48 i tam nie jest to problem, czy w canonie mozna ta liczbe sprawdzic????

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów