Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Speedlite 580EX II a Canon 430 EX II - róznice?

Domyślnie Speedlite 580EX II a Canon 430 EX II - róznice?

hej,

jak sam nick wskazuje jestem debiutantem
    Jaka jest różnica miedzy obydwoma lampami ...?
    Wiem instrukcje, specyfikacje, ale chodzi mi i praktykę np. foto ślubne, głownie reportaż kościół...?

Lampy potrzebuję na prezent dla siostry która właśnie ima się miedzy jedną a drugą

Dzięki za podpowiedzi,

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Nie ma EX430 w wersji II... A jak na prezent dla siostry to EX580 II Trzeba być w końcu dobrym bratem...
    A tak w woli ścisłości o lampach było już dużo, poszukaj...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Nie ma EX430 w wersji II... A jak na prezent dla siostry to EX580 II Trzeba być w końcu dobrym bratem...
    A tak w woli ścisłości o lampach było już dużo, poszukaj...

jak to nie ma na allegro są :-P

http://www.allegro.pl/item298456531_...raty_p_n_.html

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meian Zobacz posta
    jak to nie ma na allegro są :-P
    Nie siej ludziom zamętu w głowach:wink:
    Może i są, ale Canon o nich nic nie wie
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Nie siej ludziom zamętu w głowach:wink:
    Może i są, ale Canon o nich nic nie wie
    :wink:

DarkMen
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Debiutant Zobacz posta
    hej,

jak sam nick wskazuje jestem debiutantem
    Jaka jest różnica miedzy obydwoma lampami ...?
    Wiem instrukcje, specyfikacje, ale chodzi mi i praktykę np. foto ślubne, głownie reportaż kościół...?

Lampy potrzebuję na prezent dla siostry która właśnie ima się miedzy jedną a drugą

Dzięki za podpowiedzi,

Ja kupiłem 580EX II,tobie też radzę ,wydasz troszkę więcej, ale będziesz miał konkret.
    Dodatkowo w 580 EX II,jest obrotowy palnik,a to się czasem przydaje.
    Poza tym j/w

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarkMen Zobacz posta
    Ja kupiłem 580EX II,tobie też radzę ,wydasz troszkę więcej, ale będziesz miał konkret.
    Dodatkowo w 580 EX II,jest obrotowy palnik,a to się czasem przydaje.
    Poza tym j/w
    A 430EX nie ma obrotowego palnika ? bo mi sie wydaje ze tu od 580 sie nie różni . A z tego co mi wiadomo zasadnicze różnice to : 580 na + większa moc , bezprzewodowe sterowanie innymi lampami, więcej ustawień, chyba "uszczelnienie"... na + 430 (ale mogę sie mylić bo mi coś świta z jakiegoś "testu") większa powtarzalność/stałość temp. światła błysku (K)

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peie Zobacz posta
    A 430EX nie ma obrotowego palnika ? bo mi sie wydaje ze tu od 580 sie nie różni
    nie mialem stycznosci z 430EX ale mam 580EX II.. 430EX z tego co wyczytalem nie ma "az tak" regulowanego palnika jak 430ka.
    uszczelnienia posiada, szybciej sie laduje, ma strobo, oprocz dyfuzora ma odblysnik (czy jak to nazwac ) czego 430ce chyba brakuje.

Smile

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    nie mialem stycznosci z 430EX ale mam 580EX II.. 430EX z tego co wyczytalem nie ma "az tak" regulowanego palnika jak 430ka.
    uszczelnienia posiada, szybciej sie laduje, ma strobo, oprocz dyfuzora ma odblysnik (czy jak to nazwac ) czego 430ce chyba brakuje.
    Palnik jest tak samo regulowany jak w 580 EX II, a z racji tego iz 580 jest wiekszym bratem (lub siostra), jest tez mocniejsza o te 15 podzialeczek, szybciej tez sie laduje. Powiedzmy ze to dyfuzor, 430 tez niby cos ala dyfuzor ma ale to jest tylko ala. Jesli chodzi o odblysnik to akurat zrobienie takiego to najmniejszy problem, np z papieru foto.
    Ja powiem tak, mam 430 i jestem zadowolony. Porownujac, to 580 jest napewno latwiejsza w obsludze dzieki koleczku, ale cena niestety tez jest "lepsza". 430 tez laduje sie w miare. Napewno zakupie kiedys 580 II, i wtedy 430 pojdzie na statywek jako doswietlenie.
    Ja kupilem 430 bo niebylo mnie poprostu stac na 580 i dlatego tak sobie wtedy zalozylem. Kupujac 580EX II, jednego mozesz byc pewien, bedziesz mial najlepszego blitza Canona.
    pozdrowka
    Ostatnio edytowane przez schuvi ; 29-01-2008 o 11:43
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów