No proszę, czyli można... mamy drugie do glamour
No proszę, czyli można... mamy drugie do glamour
Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 26-03-2008 o 15:27
1. bardzo ciekawie wyszlo i mi sie bardzo podoba (mozna by bylo zostawic same usta, troche abstrakcyjnie)
2. troche niespojnie, nie wiem co onim myslec
3. przepalenia na czole i nosie, sam kadr super
Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L
ciekawa ta jedynka
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Data kolejnego spotkania to 28 03 piątek godzina 17 ale Zapraszam od 16
Temat: Pomiędzy aktem a portretem, czyli co nieco o kadrowaniu.
1. werek
2. sadek
Przyjechałbym ale chciałbym wziąć własną modelkę
temat jak zrozumiałem portret, sylwetka, kadrowanie
Ostatnio edytowane przez Max_im ; 26-03-2008 o 17:11 Powód: Automerged Doublepost
Raczej 100% aktu skoro -od Jeśli chcesz przyjechać z własną modelką to proponuję raczej prywatnie.
jaworzyna- to pierwsze, może częściej powinien ktoś zasłaniać Tobie lampę. Ja abstrakcyjne zastąpiłbym surrealistycznymi mam na myśli usta. Myślę, że temat trzeba by rozwinąć. Na pewno niepotrzebna jest reszta tułowia a trochę za mało twarzy i chyba za wiele brody. Ale może być też odwrotnie. Na pewno powinno popracować się nad samymi ustami czyli nad malowaniem i chyba zniwelowaniem odbić. Może powinien być jakiś dodatkowy element typu kwiat, spadające krople, rosa, źródło światła lub coś innego
Na drugim zdjęciu jest bałagan w tle i to sprawia wrażenie niespokojności na zdjęciu. Poza tym akcja powinna znajdować się raczej w mocnych punktach obrazu.
Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 26-03-2008 o 19:48
Światło zastane jest dzienne czy sztuczne?
Sztuczne nie rejestruje się przy oświetleniu błyskowym jeśli czas naświetlania nie jest dłuższy niż 1/60 sek natomiast dzienne należy zmierzyć.