Strona 9 z 94 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Środa, 27.02

1. Broncobilly
    2. Kolaj
    3. Marwiol
    4. Alicja
    5. Konrad
    Hej! Jeśli jeszcze się zmieszczę, to:

1. Broncobilly
    2. Kolaj
    3. Marwiol
    4. Alicja
    5. Konrad
    6. Gzak
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    Hej! Jeśli jeszcze się zmieszczę, to:

1. Broncobilly
    2. Kolaj
    3. Marwiol
    4. Alicja
    5. Konrad
    6. Gzak
    Sergiusz pisał o grupach max. 5-osobowych. Wydaje mi się, że do dobra ilość, żeby każdy zdążył indywidualnie popracować z modelką. Większa ilość fotografów to już trochę tłok. Ale może ktoś jeszcze zrezygnuje...
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Na spotkaniu w ostatnią sobotę było 8 osób a jak by policzyć dokładnie to nawet 9. Nie wpłynęło to bezpośrednio na komfort wykonywania zdjęć przez uczestników. Studio jest przygotowane do prowadzenia tego typu spotkań i wcześniej organizowaliśmy warsztaty dla znacznie większej ilości osób ( 20 ) Tak, że 8 osób to naprawdę jest optymalna ilość uczestników.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dębe Wielkie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Na spotkaniu w ostatnią sobotę było 8 osób a jak by policzyć dokładnie to nawet 9. Nie wpłynęło to bezpośrednio na komfort wykonywania zdjęć przez uczestników. Studio jest przygotowane do prowadzenia tego typu spotkań i wcześniej organizowaliśmy warsztaty dla znacznie większej ilości osób ( 20 ) Tak, że 8 osób to naprawdę jest optymalna ilość uczestników.
    Ja mam trochę inny punkt widzenia na tą kwestie
    Ilość osób przekłada się wprost na czas jaki możemy wykorzystać do
    robienia zdjęć. Wynika to jakby z prostego rachunku - czas i ilość uczestników
    albo jest więcej czasu na "pracę" z modelką albo można więcej sytuacji przećwiczyć.
    Niniejszym zaznaczam, że nie mam do nikogo żadnych pretensji a jest to jedynie moja opinia. Zawsze lepiej mi się pracuje w małej grupie. Ot i tyle.
    pozdrawiam

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

jaworzyna - też tak uważam
    jak będzie więcej osób to trzeba by wydłużyć czas warsztatów
    a wtedy jest się bardziej zmęczony
    przy mniejszych grupach (5 osób) komfort jest większy

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Na spotkaniu w ostatnią sobotę było 8 osób a jak by policzyć dokładnie to nawet 9. Nie wpłynęło to bezpośrednio na komfort wykonywania zdjęć przez uczestników.
    Subiektywnie - mi się zdecydowanie lepiej 'pracowało' z mniejszą grupą 6 osób 9.02 niż przy 9 osobach 16.02.
    Nie był to jakiś duży dyskomfort, ale dłuższa 'kolejka', widać było zmęczenie czy zniecierpliwienie po niektórych.
    Dlatego chyba można śmiało ustalić że 6-7 osób to raczej max.

Przy okazji - czy mógłbyś Sergiusz podać termin spotkania "drugiego" - dla tych co już brali udział w pierwszym terminie, a co chcieliby teraz konkretniej poćwiczyć, poustawiać lampy itp ?

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam jeszcze pytanie do Sergiusza odnośnie kolejnych spotkań: czy przewidujesz jeszcze jakieś wykłady, czy teraz będzie czas na indywidualną pracę z modelką i oświetleniem, pod Twoim okiem?
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

OK możemy ustalić wielkość grupy na 6-7 osób max. Jeśli będzie to siedem osób to aby wilk był cały i owca syta to proponuję o godzinę wydłużyć spotkanie. Zawsze na koniec pytam czy ktoś z uczestników ma ochotę jeszcze na fotografowanie i w razie potrzeby każdy może trochę zostać. Można też zacząć godzinę wcześniej.
    Max_im- Twoja grupa liczyła 6 osób ale jak by powiedzmy któryś z uczestników z kimś przyszedł to chyba też dalibyśmy radę? Dzisiaj odbyło się szkolenie dla 2 osób umówionych indywidualnie byli u mnie od 11 do 17 ale koszt też był trochę inny.
    Ostatnie spotkanie miało miejsce w sobotę po południu a w pierwszym wątku piszę o spotkaniach w tygodniu. Ale wiem, że dla wielu sobota jest bardziej dogodnym dniem i dlatego ustaliłem terminy spotkań też na sobotę. I dlatego wydaje mi się, że te max 7 osób to kompromis w stosunku do ceny i dnia tygodnia.
    Co do spotkania "drugiego"- to w tym miejscu wydaje mi się bardziej istotna jest mniejsza grupa i proponuję max 6 osób. Wydaje mi się, że zaproponuję bardziej konkretny temat i do środy pojawi się na forum.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 18-02-2008 o 21:20

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sergiusz,

czy wydłużając spotkanie i zwiększając liczbę uczestników, mówiąc brzydko, nie "zajeżdża" się modelki? Ja się nie znam, ale myślę, że od jej samopoczucia bardzo wiele w fotografii zależy.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale to pierwsze spotkanie to głównie teoria nawet jeśli uczestnik wykonuje zdjęcia to pod moim okiem i jest to bardziej teoria niż powiedzmy ( z całym szacunkiem do uczestników ) pierwszy samodzielny lot. Nie zwiększam liczby uczestników z premedytacją razy dwa czy trzy ale o jedną lub dwie osoby bo tak wychodzi w "praniu" Pewnie i tak się zdarzy, że pewnie z czasem ktoś nie przyjdzie to zrobimy dla czterech albo trzech osób.
    Co do modelki to powinni wypowiedzieć się dotychczasowi uczestnicy spotkań, którzy już wiedzą od kogo zależy samopoczucie modelki i efekt zdjęć.

Strona 9 z 94 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów