Strona 86 z 94 PierwszyPierwszy ... 36768485868788 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Żeby nie było że na poprzednich warsztatach tylko Justynę fotografowałem, to
    Kasia do kompletu (tak wiem - zmiękczone, plastik i wogle )

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jak właściwie użyty to może być i „plastik” Dla mnie jest OK. Ewentualnie jak już to dałbym odrobinę mniej dołu w tym przypadku torsu.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jak właściwie użyty to może być i „plastik” Dla mnie jest OK. Ewentualnie jak już to dałbym odrobinę mniej dołu w tym przypadku torsu.
    Chciałem... ale wolę trzymać proporcje 2:3 . Ciachnięcie dołu = albo za mało z lewej albo ciachnięcie ucha z prawej. Najmniejsze zło to zostawienie dołu.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Dokładnie tak jest jak piszesz. Może by usunąć te czarne fragmenty sukienki z dołu nie przy pomocy kadrowania ale innej sztuczki?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wygląda jak Danuta Stenka na billboardach Garniera
    50D; 70-200 L f/4; 17-40 L f/4; 28 f/2.8; 50 f/1.8; 85 f/1.8

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Moje zdanie tam się mało liczy ale VITEZ przegiąłeś
    5D + L

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

mojr zdanie niewiele wiecej, ale polecalbym nastepnym razem uzyć "patch tool" aby przynajniej zachowac fakture skóry. teraz to wyglada ewidentnie na retuszowane i nie mkazdemu moze sie spodobac. mi osobiscie taka obrobka sie nie podoba, ale wiem ze wiele dziewczyn uwaza takie "gladkie" zdjecia za bardzo fajnie i wypuszaczaja z siebie ochy i achy. vitez, stac cie na wiecej, zostaw tego portrait professional w spokoju
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Dokładnie tak jest jak piszesz. Może by usunąć te czarne fragmenty sukienki z dołu nie przy pomocy kadrowania ale innej sztuczki?
    Hm... aż tak przeginać nie lubię .

Cytat Zamieszczone przez werek Zobacz posta
    teraz to wyglada ewidentnie na retuszowane i nie mkazdemu moze sie spodobac. mi osobiscie taka obrobka sie nie podoba, ale wiem ze wiele dziewczyn uwaza takie "gladkie" zdjecia za bardzo fajnie i wypuszaczaja z siebie ochy i achy.
    "Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził" .
    Ja nie robię zdjęć pod opinię. Sam widzisz co się dzieje w wątkach galeriowych - co człowiek to inna opinia i trzeba by mieć z 10 wersji jednego zdjęcia by każdemu coś odpowiadało. W takich warunkach, gdy gdzie Polaków dwóch tam trzy opinie, o zdrowych zmysłach można przeżyć tylko pozostając sobą, robić dla siebie i ew. dla modelki, a nie by próbować każdemu dogodzić .
    A pokazać pokazuję, nie by poznać co jest źle (bo to bardzo subiektywne zdanie), ale by zademonstrować swoje podejście.
    I nie, nie "stać cię na więcej" a "ty byś to inaczej widział" . Dla jednego 'więcej' może znaczyć 'mniej' a ja może nie chciałbym pójść w tą stronę, w której ty byś swoje 'więcej' widział?

W skrócie - "tak miało być" (nie cierpię takiej wymówki) .

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

witam

Na tej fotce widać celowość takiej obróbki i wiadomo że to nie jest błąd tylko efekt zamierzony.
    Ja osobiście nie gustuję w tego typu zdjęciach
    Jeżeli chodzi o dół to też wolałbym wyciąć lub zostawić więcej sukienki.

Moim zdaniem nie chodzi o dogadzanie tylko prezentację swego sposobu widzenia i sprawdzenie subiektywnych opinii innych ludzi

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o dół to też wolałbym wyciąć lub zostawić więcej sukienki.
    Tego już nie ma co ruszać. Do Photoshopowego usuwania ciuszka się nie przekonam. Następnym razem trzeba będzie po prostu rozebrać modelkę .

Strona 86 z 94 PierwszyPierwszy ... 36768485868788 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów