Żeby nie było że na poprzednich warsztatach tylko Justynę fotografowałem, to
Kasia do kompletu (tak wiem - zmiękczone, plastik i wogle)
Żeby nie było że na poprzednich warsztatach tylko Justynę fotografowałem, to
Kasia do kompletu (tak wiem - zmiękczone, plastik i wogle)
Jak właściwie użyty to może być i „plastik” Dla mnie jest OK. Ewentualnie jak już to dałbym odrobinę mniej dołu w tym przypadku torsu.
Dokładnie tak jest jak piszesz. Może by usunąć te czarne fragmenty sukienki z dołu nie przy pomocy kadrowania ale innej sztuczki?
Wygląda jak Danuta Stenka na billboardach Garniera![]()
50D; 70-200 L f/4; 17-40 L f/4; 28 f/2.8; 50 f/1.8; 85 f/1.8
Moje zdanie tam się mało liczy ale VITEZ przegiąłeś![]()
5D + L
mojr zdanie niewiele wiecej, ale polecalbym nastepnym razem uzyć "patch tool" aby przynajniej zachowac fakture skóry. teraz to wyglada ewidentnie na retuszowane i nie mkazdemu moze sie spodobac. mi osobiscie taka obrobka sie nie podoba, ale wiem ze wiele dziewczyn uwaza takie "gladkie" zdjecia za bardzo fajnie i wypuszaczaja z siebie ochy i achy. vitez, stac cie na wiecej, zostaw tego portrait professional w spokoju
Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L
Hm... aż tak przeginać nie lubię.
"Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził".
Ja nie robię zdjęć pod opinię. Sam widzisz co się dzieje w wątkach galeriowych - co człowiek to inna opinia i trzeba by mieć z 10 wersji jednego zdjęcia by każdemu coś odpowiadało. W takich warunkach, gdy gdzie Polaków dwóch tam trzy opinie, o zdrowych zmysłach można przeżyć tylko pozostając sobą, robić dla siebie i ew. dla modelki, a nie by próbować każdemu dogodzić.
A pokazać pokazuję, nie by poznać co jest źle (bo to bardzo subiektywne zdanie), ale by zademonstrować swoje podejście.
I nie, nie "stać cię na więcej" a "ty byś to inaczej widział" . Dla jednego 'więcej' może znaczyć 'mniej' a ja może nie chciałbym pójść w tą stronę, w której ty byś swoje 'więcej' widział?
W skrócie - "tak miało być" (nie cierpię takiej wymówki).
witam
Na tej fotce widać celowość takiej obróbki i wiadomo że to nie jest błąd tylko efekt zamierzony.
Ja osobiście nie gustuję w tego typu zdjęciach
Jeżeli chodzi o dół to też wolałbym wyciąć lub zostawić więcej sukienki.
Moim zdaniem nie chodzi o dogadzanie tylko prezentację swego sposobu widzenia i sprawdzenie subiektywnych opinii innych ludzi![]()