Strona 85 z 94 PierwszyPierwszy ... 35758384858687 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Foto zyyys

Jeden obraz tysiąc słów...

Lepiej? :-D
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 30-10-2008 o 17:54

Dopiero zaczyna Awatar Nemoz
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Sergiusz, u mnie na ekranie zdjęcie z postu 841 wygląda teraz jakby było w innej przestrzeni niż sRGB... Zapewne jest, ale wygląda bardzo "matowo" ;-)

Po zmianie na B&W trudno coś pisać o kolorach :-D
    Ostatnio edytowane przez Nemoz ; 30-10-2008 o 17:56

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Trochę za bardzo wyostrzone, aby zapanować nad tymi kolorami na zdjęciu należałoby poświęcić więcej niż pięć minut.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

08 11 sobota godzina 15 – akt, koszt- 120zł

Niebawem podam więcej szczegółów spotkania. Pozować będzie Dorota.

Zapraszam!

Osoby chcące wziąć udział w spotkaniu proszę o info na PW. Jako odpowiedź wyślę nr konta celem wpłaty przynajmniej 50% ceny jako zaliczki. Potem można dopisać się do listy uczestników na Forum.

Coś już napisał

Domyślnie

wiesz że trollowanie jest w złym tonie?

po edycji

ten tekst odnosił sie do posta który został usunięty
    Ostatnio edytowane przez RobertG ; 31-10-2008 o 09:55

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Foto zyyys

Nie wiem jak to przeoczyłem ale prze kadrowałem z kwadratu i usunąłem kolor plus jeszcze coś tam podłubałem. Niestety nie opuszczę brody i nie przesunę twarzy w moją stronę. Ale to fajne zdjęcie bo Dorota jest na nim jakaś taka inna.
    Mam nadzieję zyyys, że nie masz nic przeciwko i rozpoznasz, które to zdjęcie?

RobertG- zamieściłbyś jeszcze coś. Na tych czterech Dorota ma tak monumentalny wyraz Twarzy, że aż boję się dotykać tych zdjęć:-D

Pozdrawiam!

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta

Nie wiem jak to przeoczyłem ale prze kadrowałem z kwadratu i usunąłem kolor plus jeszcze coś tam podłubałem. Niestety nie opuszczę brody i nie przesunę twarzy w moją stronę. Ale to fajne zdjęcie bo Dorota jest na nim jakaś taka inna.
    Mam nadzieję zyyys, że nie masz nic przeciwko i rozpoznasz, które to zdjęcie?
    Na razie jeszcze nic przeciwko nie mam
    A tak poważnie to jasne że rozpoznaję i wiem, ze i kadrowanie jak i kompozycja w moich zdjęciach wymaga jeszcze sporo pracy. Ale z drugiej strony po Twoich i innych ocenach wierzę, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Uważam, że z moim poczuciem estetyki nie jest źle i wiem co mi się podoba, a co nie. Wydaję mi się, że wiem czy tez czuję co chcę wyrazić. Pozostaje mi tylko nauczyć się - jak

RobertG- zamieściłbyś jeszcze coś. Na tych czterech Dorota ma tak monumentalny wyraz Twarzy, że aż boję się dotykać tych zdjęć:-D
    Ja z tej serii nie chciałem wystawiać żadnego zdjęcia bo wszystkie mi się nie podobały ze względu właśnie na wyraz twarzy Doroty

Śmiało panowie podglądałem wasze poczynania i mieliście tam sporo dobrego materiału

Pozdrawiam.

Coś już napisał

Domyślnie

Precz z monumentalizmem

Ostatnio edytowane przez RobertG ; 01-11-2008 o 00:00

Coś już napisał Awatar CezaryM

Domyślnie

A już miałem się spytać co robiliście Dorocie, że się nie uśmiechała, ale RobertG uratował sytuację :-)
    No i zdjęcie Sergiusza - tak Dorota jest inna i przez to zdjęcie jest ciekawe. Dużo się tu dyskutuje o kanonach. O skórze, fakturze, punktach, liniach i innych. Myślę jednak, że przede wszystkim zdjęcie musi mieć w sobie "coś". Jakieś "****iki" co nas przyciągną. Czasem zdjęcie nieostre, zrobione w biegu, przez przypadek - ma więcej ekspresji niż to nad którym myślimy, które planujemy, analizujemy. Nie mówię, że nie należy myśleć, ale czasem warto zaryzykować.
    I najważniejsza rzecz - jeśli to ma być dla nas przyjemność - to przede wszystkim nam ma się podobać.

...mam nadzieję, że nie nazbyt filozoficznie, ale takie święto....
    Tu miał być mądry tekst ale się skasował.

Coś już napisał

Domyślnie

To na zakończenie mojej "tfurczości" - uśmiech Doroty. Zdjęcie jest kiepskiej jakości bo robione z off'u z lampą, wycinek większej całości.
    Ostatnio edytowane przez RobertG ; 01-11-2008 o 15:32

Strona 85 z 94 PierwszyPierwszy ... 35758384858687 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów