Foto zyyys
Jeden obraz tysiąc słów...
Lepiej? :-D
Foto zyyys
Jeden obraz tysiąc słów...
Lepiej? :-D
Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 30-10-2008 o 17:54
Sergiusz, u mnie na ekranie zdjęcie z postu 841 wygląda teraz jakby było w innej przestrzeni niż sRGB... Zapewne jest, ale wygląda bardzo "matowo" ;-)
Po zmianie na B&W trudno coś pisać o kolorach :-D
Ostatnio edytowane przez Nemoz ; 30-10-2008 o 17:56
Trochę za bardzo wyostrzone, aby zapanować nad tymi kolorami na zdjęciu należałoby poświęcić więcej niż pięć minut.
08 11 sobota godzina 15 – akt, koszt- 120zł
Niebawem podam więcej szczegółów spotkania. Pozować będzie Dorota.
Zapraszam!
Osoby chcące wziąć udział w spotkaniu proszę o info na PW. Jako odpowiedź wyślę nr konta celem wpłaty przynajmniej 50% ceny jako zaliczki. Potem można dopisać się do listy uczestników na Forum.
wiesz że trollowanie jest w złym tonie?
po edycji
ten tekst odnosił sie do posta który został usunięty
Ostatnio edytowane przez RobertG ; 31-10-2008 o 09:55
Foto zyyys
Nie wiem jak to przeoczyłem ale prze kadrowałem z kwadratu i usunąłem kolor plus jeszcze coś tam podłubałem. Niestety nie opuszczę brody i nie przesunę twarzy w moją stronę. Ale to fajne zdjęcie bo Dorota jest na nim jakaś taka inna.
Mam nadzieję zyyys, że nie masz nic przeciwko i rozpoznasz, które to zdjęcie?
RobertG- zamieściłbyś jeszcze coś. Na tych czterech Dorota ma tak monumentalny wyraz Twarzy, że aż boję się dotykać tych zdjęć:-D
Pozdrawiam!
Na razie jeszcze nic przeciwko nie mam
A tak poważnie to jasne że rozpoznaję i wiem, ze i kadrowanie jak i kompozycja w moich zdjęciach wymaga jeszcze sporo pracy. Ale z drugiej strony po Twoich i innych ocenach wierzę, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Uważam, że z moim poczuciem estetyki nie jest źle i wiem co mi się podoba, a co nie. Wydaję mi się, że wiem czy tez czuję co chcę wyrazić. Pozostaje mi tylko nauczyć się - jak
Ja z tej serii nie chciałem wystawiać żadnego zdjęcia bo wszystkie mi się nie podobały ze względu właśnie na wyraz twarzy DorotyRobertG- zamieściłbyś jeszcze coś. Na tych czterech Dorota ma tak monumentalny wyraz Twarzy, że aż boję się dotykać tych zdjęć:-D
Śmiało panowie podglądałem wasze poczynania i mieliście tam sporo dobrego materiału
Pozdrawiam.
A już miałem się spytać co robiliście Dorocie, że się nie uśmiechała, ale RobertG uratował sytuację :-)
No i zdjęcie Sergiusza - tak Dorota jest inna i przez to zdjęcie jest ciekawe. Dużo się tu dyskutuje o kanonach. O skórze, fakturze, punktach, liniach i innych. Myślę jednak, że przede wszystkim zdjęcie musi mieć w sobie "coś". Jakieś "****iki" co nas przyciągną. Czasem zdjęcie nieostre, zrobione w biegu, przez przypadek - ma więcej ekspresji niż to nad którym myślimy, które planujemy, analizujemy. Nie mówię, że nie należy myśleć, ale czasem warto zaryzykować.
I najważniejsza rzecz - jeśli to ma być dla nas przyjemność - to przede wszystkim nam ma się podobać.
...mam nadzieję, że nie nazbyt filozoficznie, ale takie święto....
Tu miał być mądry tekst ale się skasował.