Strona 81 z 94 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

Coś już napisał

Domyślnie

Tak oto pierwszy wynik z mojego fotografowania. Światło boczne.Praktycznie bez obróbki oprócz kadrowania

PS
    Na zdjęciu grupowym zabrakło Wielkiego Nieobecnego: Sergiusza. Mam tylko jedno, nienajlepsze zdjecie jego z tej sesji - jesli bedziecie chcieli to je zamieszczę -(a Sergiusz mnie pozniej nie zlinczuje

PS 2
    Mam problem z umieszczeniem zdjęcia - ktory link z Imageshack powinienem umieścic?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i drugie - B&W
    Ostatnio edytowane przez RobertG ; 26-10-2008 o 14:51 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do kolorystyki...może to zbytnia wiara w producenta i nastawy aparatu?
    Sergiusz twierdził że balans na błyskowe/dzienne załatwia sprawę bo lampy mają około 5400-5500K.. a mi za cholerę ACR tyle nie chciał ustawić i poprawną kolorystykę przy obróbce zdjęć ze studio Sergiusza mam dopiero w okolicy 4550-4650K.

Coś już napisał

Domyślnie

To jest poprzednie przy 4650 K

PS
    jak zamieścic zdjęcie pełnoekranowe?
    bo mam jeszcze kilka zdjęć przy 3 lampach

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertG Zobacz posta

PS
    jak zamieścic zdjęcie pełnoekranowe?
    bo mam jeszcze kilka zdjęć przy 3 lampach
    na dole pod zdjeciem masz linki jeden z nich nazywa sie Hotlink for forums.
    Wklej tego linka do posta i będziesz miał całe zdjęcie. Wcześniej oczywiście wybierasz rozmiar zdjęcia.

A co do BW to ja robiłem niestety wszystko w jpgach i tak jak Sergiusz zalecał BW na lampę wiec nic już nie wykombinuję.

Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Co do kolorystyki...może to zbytnia wiara w producenta i nastawy aparatu?
    Sergiusz twierdził że balans na błyskowe/dzienne załątwia sprawę bo lampy mają około 5400-5500K.. a mi za cholerę ACR tyle nie chciał ustawić i poprawną kolorystykę przy obróbce zdjęć ze studio Sergiusza mam dopiero w okolicy 4550-4650K.
    Ja najczesciej mam ustawiona opcje WB na "K" i w menu temperatura w przedziale od 4600 do 5000, albo korzystam z tej opcji albo poprostu AWB i pozniej Camera Raw ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

bartek014
    Guest

Domyślnie

[IMG] [/IMG]1
    2
    3
    4

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Ja najczesciej mam ustawiona opcje WB na "K" i w menu temperatura w przedziale od 4600 do 5000, albo korzystam z tej opcji albo poprostu AWB i pozniej Camera Raw ;-)

Ja mam takie pytanie do specjalisty od ustawień balansu bieli. Skąd wzięła się ta nazwa? Czy ktoś z was zadał sobie odrobinę trudu i wywołał białą kartkę i zobaczył przy jakiej temperaturze jest biała? Przyznam, że nie przyszło mi to wcześniej do głowy ale możemy takie doświadczenie zrobić na najbliższym spotkaniu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja mam takie pytanie do specjalisty od ustawień balansu bieli. Skąd wzięła się ta nazwa?
    Tutaj specjalista wypowiada się na temat balansu bieli: http://canon-board.info/showthread.php?t=19896.html

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Przykład

Jasne, tylko WB odpowiadać powinno zdjęciu naświetlonemu mniej więcej prawidłowo a wiele zdjęć nieco odbiega od tego schematu co widać na przykładzie. Do tego ja na przykład nie robię zdjęć w RAW i mam ustawione 5400 K i zadowalające efekty na warsztatach i w zasadzie we wszystkich zleceniach. Wcześniej w lustrzance Nikon D100 robiłem na ustawionym piktogramie „błyskawicy” z małą korektą koloru czerwonego. Czasem znajomy robi jakąś Alfą i dokładnie ustawia na 5400 K i nie marudzi. Podobnie robią jeszcze dwie osoby Nikonem D 300 i Fuji S5pro.

Vitez- wydaje mi się, że możemy spotkać się w studio niekoniecznie przy okazji warsztatów i to sprawdzić naświetlając białą kartkę ( barwną tablicę też gdzieś powinienem mieć ) i porównać z modelką.

Strona 81 z 94 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów