Strona 76 z 94 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

mijms
    Guest

Domyślnie

Tutaj moje dwa zdjecia:

i

Ostatnio edytowane przez mijms ; 16-10-2008 o 02:09

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

pierwsze zdjecie:
    mocno pojechales z wybielaniem bialek oczu, pamietak ze "białko" to tylko nazwa, naprawde kolorem jest im blizej do szarego. ale ujecie fajne, sprawia wrazenie troche scisnietego, ale podniesiony lewy kacik ust nadaje temu ujeciu charakterek
    drugie zdjecie
    w sumie to mam zastrzezenie do balansu bieli, lekie odjecie zieleni mysle poprawilo by odbior, w przeciwienstwie do pierwszego ujecia brakuje mi tego "wow", zdjecie technicznie poprawne i zgodne ze sztuka rzemiosla ale nie przyciaga (mojej) uwagi
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

witam

może i ja się wypowiem o moich odczuciach po obejrzeniu fotek

Robret #736 - Justyna pasuje mi do podobnego klimatu ale chyba trzeba by inaczej obrobić. W następnym ciekawa obróbka tylko ten pojedynczy palec

Czarek #739 - fajne fotki trochę przeszkadza nienaturalność wygładzenia skóry
    natomiast Justyna B&W świetne to mało powiedziane

mijms #751 - do wypowiedzi werka dodam że na drugim głowa jak by spadała z ręki jakby nie stanowiła integralności z resztą

mara
    Guest

Domyślnie

Kolejne dwa:

Coś już napisał Awatar CezaryM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    witam

może i ja się wypowiem o moich odczuciach po obejrzeniu fotek

<ciach>

Czarek #739 - fajne fotki trochę przeszkadza nienaturalność wygładzenia skóry natomiast Justyna B&W świetne to mało powiedziane

<ciach>
    o gładzeniu i gustach już była dyskusja ;-) Dodam jednak, że B&W to dokładnie ta sama fota, tylko majstrowałem kanałami przy konwersji.
    Może faktycznie zrobię ćwiczenie na wersji kolorowej.
    Tu miał być mądry tekst ale się skasował.

Domyślnie

Tak właśnie, od razu zaznaczyłem ze to są moje odczucia
    Wiem z autopsji, że wszelakie wygładzanie generalnie się podobają

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Max_im
    To ostatnie jest fajne ale raczej w kategorii ilustracja do artykułu o czym myślą kobiety lub coś w tej okolicy. Na zdjęciu portretowym powinno być widać przynajmniej jedno otwarte oko. Ja bym powrócił do Twojego poprzedniego zdjęcia, które jest ciekawe ale powinno być pokazane jako zwykłe zdjęcie bez modyfikacji.

Coś już napisał

Domyślnie

Tak na prawdę poczatkuję - to stąd poczatkowa fascynacja obróbką obrazu - teraz dopiero widzę niedociągnięcia typu zmarszczki na szyi, zaburzony złoty podział itd.
    Ale za parę lat to zobaczycie ....

mijms
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez werek Zobacz posta
    pierwsze zdjecie:
    mocno pojechales z wybielaniem bialek oczu, pamietak ze "białko" to tylko nazwa, naprawde kolorem jest im blizej do szarego. ale ujecie fajne, sprawia wrazenie troche scisnietego, ale podniesiony lewy kacik ust nadaje temu ujeciu charakterek
    drugie zdjecie
    w sumie to mam zastrzezenie do balansu bieli, lekie odjecie zieleni mysle poprawilo by odbior, w przeciwienstwie do pierwszego ujecia brakuje mi tego "wow", zdjecie technicznie poprawne i zgodne ze sztuka rzemiosla ale nie przyciaga (mojej) uwagi
    Masz racje, z bialkami przegialem.
    W drugim zdjeciu rzeczywiscie balans jest nie taki jak trzeba. Moj blad, ale tak to jest jak sie o 1 - 2 w nocy obrabia fotki ;-). Zdjecie jest poprawne, jak napisales, co mnie cieszy bo tym samym odpowiada na temat warsztatow.
    Dzieki za racjonalne uwagi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Max_im
    To ostatnie jest fajne ale raczej w kategorii ilustracja do artykułu o czym myślą kobiety lub coś w tej okolicy.
    wiem że mijam się z portretem który był tematem ale jakoś tak

Strona 76 z 94 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów