Strona 69 z 94 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Osoby chcące wziąć udział w spotkaniu proszę o info na PW. Jako odpowiedź wyślę nr konta celem wpłaty przynajmniej 50% ceny jako zaliczki. Potem można dopisać się do listy uczestników na Forum.
    To ja jeszcze, na podstawie doświadczeń z poprzednich warsztatów - uzasadnię.
    Bywało tak że zapisane było 4-5 osób, ktoś tam jeszcze prywatnie (mail, telefon) u Sergiusza się zapowiadał a tu nagle... jak przychodzi co do czego to pojawiają się 2 osoby a trzecia się spóźnia.
    Do pozostałych chętnych oczywiście zero kontaktu komórkowego bo przecież aż tak dobrze się nie znamy no i klops, bo koszta modelki i studio na te 5-6 godzin to jednak jest stała kwota a uczestników nagle jakby dwa razy mniej.

Stąd potrzeba wprowadzenia zaliczki - dla wspólnego dobra, że jak kogoś głowa zaboli czy skurcz w nogę złapie czy zwykły nagły napływ lenistwa (o co w weekendy szczególnie łatwo jeśli ktoś cały tydzień pracuje) to może jednak się przemoże i pojawi bo już zaliczkę wpłacił, zamiast zostawiać na przysłowiowym lodzie pozostałych chętnych (tym bardziej że niektórzy uczestnicy nie są z Warszawy).

Dla zachęty - dziś dostałem potwierdzenie na 99,9% , że jedną z modelek będzie znana już niektórym Justyna: http://www.pbase.com/vitez/justyna120308

Wizażystką będzie Ania (na tych zdjęciach sama się malowała ):
    http://www.pbase.com/vitez/ania

Tu przykład średniomocnego makijażu w wykonaniu Ani:
    http://www.pbase.com/vitez/agnieszka

Sergiuszowi pozostawię uzupełnianie listy chętnych .

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tu przykład średniomocnego makijażu w wykonaniu Ani:
    http://www.pbase.com/vitez/agnieszka
    .
    Z wizażystkami pracuję od jakiegoś czasu i nie uważam takiego makijażu za akceptowalny. Jestem fotografem co prawda, ale z wiedzy łykniętej przy okazji zdjęć wiem, że szeroko rozstawionych oczu nie należy malować ciemnym cieniem na zewnątrz oka. Stwarza to wrażenie, jeszcze szerszego rozstawu oczu.

p.s. Vitez: może lepiej szukać takich wizażystek, z którymi się będziesz kłócił ;-)
    Skasowali mi ;(

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    Z wizażystkami pracuję od jakiegoś czasu i nie uważam takiego makijażu za akceptowalny. Jestem fotografem co prawda, ale z wiedzy łykniętej przy okazji zdjęć wiem, że szeroko rozstawionych oczu nie należy malować ciemnym cieniem na zewnątrz oka.
    Po pierwsze - mądre książki mądrych i doświadczonych wizażystów (tak, facetów) piszą że w makijażu powinno unikać się sztywnych ograniczeń klasy "nie wolno, nie należy" .
    Po drugie - degustibus .
    Po trzecie - jako że Ania ma nieco większe doświadczenie, szkolenia, kursy niż Ty to pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoją opinią w jej imieniu. Być może łyknąłeś wiedzy ale z innego źródła.
    Różnie to bywa i są różne szkoły. Nigdy nie ma tylko jednej drogi. Niektóre szkoły fotografii nadal koncentrują się na ciemni i kliszy, inne już na Photoszopie, i tu też ciężko jasno określić co "wolno" a co "nie wolno" .

Przyjdź, to podyskutujesz na żywo o tym co i jak się maluje, ale pamiętaj o pkt 1 .

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

suchyHc-
    Było nie było to ja jestem organizatorem spotkań i na mojej już głowie jest aby make up był na odpowiednim poziomie. I na takim będzie. Ponieważ przez cały czas będzie na miejscu wizażystka będziesz mógł z nią podyskutować o pudrach i tuszach myślę, że pomimo nadmiaru pracy znajdzie chwilę czasu aby odpowiedzieć na parę pytań. Wtedy też będzie odpowiedni czas aby podyskutować na temat szeroko i wąsko rozstawionych oczu i odpowiedniego doboru kredek.

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wole tutaj za darmo z wami podyskutować Po ostatnich warsztatach stwierdziłem, że to nie dla mnie - więcej się uczyłem organizacji pracy w stadzie, niż fotografii, gdzie bądź co bądź jednym z kluczy do sukcesu jest subtelny kontakt z osobą fotografowaną. Chyba, że mogę wpaść i podyskutować tylko z wami za darmo?

Vitez: Z tym niemalowaniem ciemnym na zewnatrz szeroko rozstawionych oczu, to jest taka niepisana zasada - estetyka ją narzuca. Nie jedna wizażystka maluje w ten sposób takie dziewczyny, bo taki jest standard malowania (ciemne oko do zdjęć). Nie będę się kłócił o racje Po prostu rzuciło mi się to w oczy odrazu
    Skasowali mi ;(

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie ma problemu mogę zapewnić „indywidualne szkolenie w studio” i nie powiem od czasu do czasu są chętni. Ale jak by co to chyba PW jest bardziej odpowiednim miejscem niż wątek. :-D

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Spotkanie 11 października o godzinie 15

Lista: Na dzień dzisiejszy przyszły dwie wpłaty. Ale jest pewien problem ponieważ wpłaty przychodzą imiennie i nie zawsze jestem w stanie połączyć imię i nazwisko z Nic- iem używanym na Forum. Dlatego aby nie podawać na liście nazwisk w drugim przypadku podaję pierwsze litery od imion i nazwiska. Myślę, że dana osoba rozpozna się i uzupełni listę.

Spotkanie 11 października o godzinie 15 w Studio Fotograficznym mieszczącym się w Warszawie przy ul. 11 Listopada 10

Lista uczestników:

maver1ck
    MAF

Miasto
    mazowiecka wioska

Lista uczestników:

1 maver1ck
    2 MAF
    3 SK
    4 MG

Miasto
    mazowiecka wioska

Lista uczestników:

1 maver1ck
    2 MAF
    3 SK
    4 RobertG

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

SK to mój znajomy - Sebastian, więc bez nicka samo jego imię wpiszę.

Lista uczestników:

1 maver1ck
    2 MAF
    3 Sebastian
    4 RobertG

I jako kolejna zachęta - ujawniam drugą z modelek 'zapisanych' na te warsztaty:

http://www.maxmodels.pl/kasiaduszak.html

Strona 69 z 94 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów