Wiem, że uważasz, iż światłomierz w studio nie jest niezbędny, ale może byś tak kiedyś spróbował go użyć. Nie powiesz nam chyba, że spłaszczenie twarzy modelce było Twoim zamierzonym efektem.
Wiem, że uważasz, iż światłomierz w studio nie jest niezbędny, ale może byś tak kiedyś spróbował go użyć. Nie powiesz nam chyba, że spłaszczenie twarzy modelce było Twoim zamierzonym efektem.
No to kolejne:
2.
5D + L
Nie wiem co ćwiczyliście na tych warsztatach... światło nie zachwyca znowu, choć nie jest już tak płasko jak na zdjęciu Viteza, elementy w kadrze przeszkadzają, poza modelki też jakaś dziwna.
Pozdrawiam,
Alicja
A mnie się światło na zdjęciu borkomara ogólnie podoba, fajnie zaświeciło tło. Trochę nieszczęśliwie ustawione światło konturowe. Modelka nie ma najładniejszego kształtu ramion w tej pozycji, a zostało to przez światło podkreślone. Można by się też zastanawiać czy ten softbox w tle pomaga czy przeszkadza. Poza modelki rzeczywiście dziwna.
Ta fotka chyba niepotrzebnie jest obrócona. Głowa sama mi się przekręca o 90 stopni w lewo.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ostatnie zdjęcie też mi nie przypadło do gustu. Nie rozumiem tej kompozycji i co ma przedstawiać. No i wygląda na poruszone (rozmazane)
EDIT: mam dokładnie to samo odczucie co Kolaj, też mi się głowa automatycznie przechyla![]()
Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!
za kolaj'em , widze tutaj 90* CW ale swiatlo mi sie tutaj podoba, mimo wszystko zdjecie potrzebuje PS'a ale pomysl juz widze i wiem dlaczego ci sie podobamam to samo
Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L
No właśnie po to wstawiam, żeby dowiedzieć się co skopałem a czego nie ;-).
Poza tym po raz pierwszy odbywałem warsztaty i jak każdy uczę się 8).
Odnośnie pozy to trochę szybko się wsio działo i co się zdążyło trafić to się trafiło - lepiej bądź gorzej.
Oto następny shocik
3.
5D + L
O, bardzo ładny strzał.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Teraz dużo przyjemniejChoć (podobnie jak u Viteza) główne światło IMHO za mocne -> prześwietlenia na twarzy.
Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!