Strona 56 z 94 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sergiusz - dzięki za ciekawy komentarz. Rozumiem kwestie związane z modą, jednakże pewne jej elementy bywają tandetne, przykładowo piercing, użyty niewłaściwie, w nadmiarze szpieci. Ale może ja jestem starej daty Natomiast przekonuje mnie argument dotyczący odbiorcy czyli modelki samej w sobie.

Vitez - skoro na kompozycję składa się modelka, zatem cecha modelki składa się na kompozycję - słowem nie warto dzielić włosa na czworo.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 15-05-2008 o 21:35

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Kqfs

Jedna jaskółka wiosny nie czyni...jeden kolczyk do tego w pępku nie jest persingiem a na pewno nie jest go w nadmiarze. Natomiast jeśli zamiarem autora nawet niezamierzonym do końca było zwrócenie uwagi na zdjęcie to kolczyk w pępku sprawdził się doskonale i wystarczył tylko jeden.

Jeśli chodzi o kompozycję to bardzo chętnie podyskutuję na ten temat i proponuje zacząć od zdjęcia nr 1 czyli tego, które się najbardziej podoba. Według mnie kompozycja tego zdjęcia pozostawia wiele do życzenia...a jednak

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Warsztaty, propozycja, kolejny termin

Spotkaliśmy się dobrych kilka razy i mam nadzieję, że dla większości z Was spotkania- warsztaty były nowym cennym doświadczeniem fotograficznym. Sądząc po liczbie odwiedzin tego wątku zainteresowanie tego typu spotkaniami jak i nabywaniem fotograficznej wiedzy jest naprawdę spore i na pewno przerosło moje najśmielsze oczekiwania. W zasadzie od pierwszego spotkania zastanawiałem się czy nie uhonorować uczestników spotkań jakimś dyplomem czy świadectwem odbycia czy może raczej ukończenia takich warsztatów. Ale wydaje mi się, że dla większości uczestników najwspanialszym trofeum nie są dyplomy lecz same zdjęcia. Idąc dalej tym tropem zastanawiam się czy nie powinienem poczynić odpowiednich kroków mających na celu umożliwienie wykonywania lepszych zdjęć. Mam na myśli jakąś legitymację, która określała by status jej posiadacza, jego zdjęcie oraz wyraźny napis proszący odnośne władze o ułatwienie wykonywanie zdjęć. Wszystko byłoby poparte odpowiednią pieczęcią i zafoliowane z odniesieniem do czasopisma Lustrzanka. Oczywiście, że dokument taki nie załatwi wejścia na mecze Euro ale może być pomocny w innych bardziej lokalnych imprezach. Ale oczywiście nie wiem czy komuś do czegokolwiek coś takiego byłoby potrzebne. Jeśli tak to proszę o dwa słowa na forum a jeśli będzie zainteresowanie to przedstawię kolejne propozycje.

Jako, ze pogoda sprzyja raczej fotografowaniu w plenerze postanowiłem nieco ograniczyć ilość spotkań w miesiącu, przynajmniej do jesieni. Proponuję termin 28 05 środa godzina 17. Tematem spotkania byłby Akt/Body painting. Na spotkaniu moglibyśmy omówić też jak pewne elementy będące stałą ozdobą modelki ( kolczyki ) wykorzystać jako atut wykonywanych zdjęć. Ze względu na dodatkowy koszt malowania ciała modelki i obecność odpowiedniej osoby w celu ewentualnych poprawek cena spotkania wynosi 150 zł. Zapraszam!

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Akt/Body painting
    1. werek
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Akt/Body painting
    1. werek
    2. maver1ck
    Maciek Bryński
    Strona domowa Galeria

sadek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    ... Mam na myśli jakąś legitymację, która określała by status jej posiadacza, jego zdjęcie oraz wyraźny napis proszący odnośne władze o ułatwienie wykonywanie zdjęć. Wszystko byłoby poparte odpowiednią pieczęcią i zafoliowane z odniesieniem do czasopisma Lustrzanka. Oczywiście, że dokument taki nie załatwi wejścia na mecze Euro ale może być pomocny w innych bardziej lokalnych imprezach. Ale oczywiście nie wiem czy komuś do czegokolwiek coś takiego byłoby potrzebne. Jeśli tak to proszę o dwa słowa na forum a jeśli będzie zainteresowanie to przedstawię kolejne propozycje.

Myslę, że ja byłbym zainteresowany czymś takim - czasami taka legitymacja może się przydać...

A co do środowych zajęć - najprawdopodobniej chciałbym w nich uczestniczyć, ale dopiero od godziny 19. Jeszcze to potwierdzę.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maver1ck Zobacz posta
    Akt/Body painting
    1. werek
    2. maver1ck

Niestety ze względu na małe zainteresowanie jutrzejsze warsztaty- spotkanie muszę odwołać. Tak, że jutrzejsze spotkanie nie odbędzie się.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam, mam pytanie. Czy ja, jako kompletny żółtodziób mógłbym przyjść na jakieś warsztaty studyjne by zobaczyć z czym to się*je? Na akty to ja się nie piszę, za ambitnie, jeszcze bym modelki po obrażał swoimi gniotami
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kiedy następne warsztaty ? :-)

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Następne Warsztaty

W zasadzie jeśli chodzi o termin w lipcu to ja w zasadzie mogę się dostosować do zainteresowanych uczestników spotkania- warsztatów. Jeśli są chętni to proponuję założyć listę a ja podam termin.

Strona 56 z 94 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów