Strona 55 z 94 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Kkfs

Zamieszczone zdjęcia Kołaj-a są przykładem, że na jednym spotkaniu można wykonać wiele różniących się zdjęć. Portret, akt, czarne tło, kolorowe tło. Jak widać wiele zależy od samego autora zdjęć, jego pomysłów, sposobu postrzegania. Z tej kolekcji ja stawiam na 1 To prawdziwe fotograficzne ciasteczko.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Lepiej późno niż wcale... z poprzedniej sesji aktu (14.03.08 ):

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. (podobne już chyba zamieszczałem, tu nieco inne ustawienie)

Bywalec Awatar Marcin K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Lepiej późno niż wcale... z poprzedniej sesji aktu (14.03.08 ):
    ...

Ja mam drobną uwagę do zdjęcia 3 oraz 7. Naprawdę ładne, tylko nie podoba mi się na obu cień kończący się na sutku. Dodatkowo na zdjęciu 7 poprosiłby o odgarnięcie włosów.
    Marcin Kasiński
    http://itzone.pl

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Kqfs

Dla mnie najlepsza jest zdecydowanie 1. Martwi mnie co prawda ręka a w zasadzie ułożenie palców ale w sumie samej fotografii to nie przeszkadza.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

mi się również #1 najbardziej podoba - na niektórych pozostałych widać niestety wątpliwą ozdobę w formie przekłutego pępka, czego osobiście nie lubię - ale to już raczej taka sobie cecha modelki, fotograf fotografował co miał...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    mi się również #1 najbardziej podoba - na niektórych pozostałych widać niestety wątpliwą ozdobę w formie przekłutego pępka, czego osobiście nie lubię - ale to już raczej taka sobie cecha modelki, fotograf fotografował co miał...
    A ja akurat lubię więc fotografowałem to co lubię a nie tylko to co miałem... (może dlatego jest tak widoczny na zdjęciach ). Dyskutujmy o zdjęciach, nie modelce pliz.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dyskutujmy o zdjęciach, nie modelce pliz.
    No, ale na zdjęciach jest kolczyk, więc jako element kompozycji może się odbiorcy podobać lub nie. W końcu to tak samo rekwizyt, jak np. kwiat czy świeczka. Twoje zdjęcia bardzo mi się podobają, poza nr 7, bo dla mnie akty z głową oderżniętą kadrowaniem są nienaturalne i niejako odczłowieczają modelkę. Ale to oczywiście wyłącznie kwestia gustu.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 15-05-2008 o 07:45
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A ja akurat lubię więc fotografowałem to co lubię a nie tylko to co miałem... (może dlatego jest tak widoczny na zdjęciach ). Dyskutujmy o zdjęciach, nie modelce pliz.
    No to właśnie Ci napisałem, że podoba mi się #1

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Kqfs

Kolczyk- Na naszych spotkaniach stawiamy pierwsze kroki w studio. W przypadku profesjonalnych sesji fotograficznych jest zawsze osoba, która dba o takie detale jak kolczyki medaliki i inna drobna biżuteria. Zawsze można poprosić modelkę aby zdjęła biżuterię jeśli nam to przeszkadza. Mówiłem o tym na którymś ze spotkań podając jako przykład medalik. Taka teraz moda na różne świecidełka nie tylko w uszach ale i brwiach, języku czy nosie. Jeśli nie da się tego zdjąć ( mam na myśli Wasze poza studyjne fotografowanie ) to należy wykorzystać te elementy jako atut. Wydaje mi się, że powinniście się zastanowić kto jest odbiorcą zrobionych przez Was zdjęć. Jeśli zdjęcia robicie dla przyjemności to można dyskutować czy kolczyk w pępku dodaje urody modelce czy nie. Natomiast jeśli wykonujecie zdjęcie dla dziewczyny może się okazać, że ona specjalnie na sesję przypięła ten kolczyk. Skoro to zdjęcia dla niej zapewne będzie wolała z kolczykiem.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    No, ale na zdjęciach jest kolczyk, więc jako element kompozycji może się odbiorcy podobać lub nie. W końcu to tak samo rekwizyt, jak np. kwiat czy świeczka.
    OK ale KMV10 ujął to jako "cecha modelki" a nie "element kompozycji" i stąd moja prośba by od komentowania modelki się powstrzymać. Taka tam kindersztuba oceniania zdjęć .

Strona 55 z 94 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów