Strona 40 z 94 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Vitez- ten mocno sfantazjowany portret powinieneś raczej umieścić tutaj http://www.canon-board.info/forumdisplay.php?f=50:
    Może za kilka lat dojrzeję do publikowania zdjęć pod szerszą krytykę .

A jeśli już to tu: http://www.canon-board.info/forumdisplay.php?f=49

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nie, wydaje mi się, że nie. Chyba, że wychowałeś się w kręgu kultury, w którym pisze się od prawej do lewej. Wtedy faktycznie możesz mieć taki odbiór. Chociaż to zawsze będzie subiektywna sprawa.
    No wlasnie wydaje mi sie ze w naszym kregu kulturowym ruch z lewej do prawej a szczegolnie z lewo/dol do prawo/gora jest utazsamiany z wyjsciem, wydobywaniem sie czy tez z wzrostem/rozwojem. Ale nie upieram sie, po powrocie do domowych pieleszy sprawdze w madrych ksiazkach

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mądre książki są dobre bo są mądre ale to i tak jest sfera subiektywnych odczuć i te reguły STATYSTYCZNIE się sprawdzają, jednak Twój odbiór może być odwrotny.

Jak rysujesz na kartce oś czasu do jakiegoś wykresu, to czas płynie od lewej do prawej. Zatem kierunek od prawej do lewej będzie kojarzony z cofaniem się, powrotem, zatem także z wychodzeniem do domu. Bo dom to jest punkt "Zero" na tej osi czasu.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 20-03-2008 o 14:44
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Mądre książki są dobre bo są mądre ale to i tak jest sfera subiektywnych odczuć i te reguły STATYSTYCZNIE się sprawdzają, jednak Twój odbiór może być odwrotny.
    Jasne masz racje, ale jak rozumiem w ramach warsztatow podawane sa kanony (wlasnie te "prawdy statystyczne") a nie wyjatkowe interpretacje
    W sumie to nie ma wielkiego znaczenia i tak robie "instynktownie" ale chcialem wiedziec

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Vitez -Proponuję abyś zerknął na NRD -owską pływaczkę i sfantazjowany portret. Niewątpliwie będziesz widział różnicę. I aby osiągnąć ten rezultat nie potrzeba było kilku lat wystarczył miesiąc z okładem. Mam rację? Link, który Tobie podałem jest do zdjęć, które mają oczarowywać oglądającego a na pewno nie każdy portret musi spełniać to zadanie lub wręcz przeciwnie. Dlatego zdjęcie to nie do końca mieści się w kategoriach portretu. Myślę, że i Justyna wolałaby aby to zdjęcie znalazło się w dziale glamour a nie portret.

Domyślnie

Witam
    Mam pytanko ... będzie może organizowane jeszcze jakieś spotkanie podstawowe bo chętnie bym się wybrał na takowe.
    pozdrwawiam

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Data kolejnego spotkania to 28 03 piątek godzina 17 ale Zapraszam od 16

Temat: Pomiędzy aktem a portretem, czyli co nieco o kadrowaniu.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sergiusz,

Ponowie prośbę o komentarz do zdjęc ze spotkania z Justyną.

Bo narazie jest tak, że organizujesz kolejne spotkanie nie zamknąwszy poprzedniego.
    Sam stwierdziłeś, żeby wystawić na forum po 4 zdjęcia ze spotkania, które ocenisz. Wystawiłem. Otrzymałem kilka komentarzy od innych osób, które uświadomiły mi kilka spraw. Ale chciałbym też wiedzieć co sądzi osobą prowadząca zajęcia. Mam nadzieje, że napisanie 4 zdań nie stanowi problemu.

Pozdrawiam
    Maciek Bryński
    Strona domowa Galeria

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Temat: Pomiędzy aktem a portretem, czyli co nieco o kadrowaniu.

1. werek
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maver1ck Zobacz posta
    Sergiusz:

Bedzie jeszcze jakies spotkanie portretowe po swietach ?

Pozdrawiam

14 marca sam mnie pytałeś o kolejny termin tak, że nie bardzo rozumiem Twoje zarzuty. Ocena zdjęc na forum chyba nie wyklucza podawania terminów kolejnych spotkań?

Strona 40 z 94 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów