Może za kilka lat dojrzeję do publikowania zdjęć pod szerszą krytykę.
A jeśli już to tu: http://www.canon-board.info/forumdisplay.php?f=49
Może za kilka lat dojrzeję do publikowania zdjęć pod szerszą krytykę.
A jeśli już to tu: http://www.canon-board.info/forumdisplay.php?f=49
Mądre książki są dobre bo są mądre ale to i tak jest sfera subiektywnych odczuć i te reguły STATYSTYCZNIE się sprawdzają, jednak Twój odbiór może być odwrotny.
Jak rysujesz na kartce oś czasu do jakiegoś wykresu, to czas płynie od lewej do prawej. Zatem kierunek od prawej do lewej będzie kojarzony z cofaniem się, powrotem, zatem także z wychodzeniem do domu. Bo dom to jest punkt "Zero" na tej osi czasu.
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 20-03-2008 o 14:44
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Vitez -Proponuję abyś zerknął na NRD -owską pływaczkę i sfantazjowany portret. Niewątpliwie będziesz widział różnicę. I aby osiągnąć ten rezultat nie potrzeba było kilku lat wystarczył miesiąc z okładem. Mam rację? Link, który Tobie podałem jest do zdjęć, które mają oczarowywać oglądającego a na pewno nie każdy portret musi spełniać to zadanie lub wręcz przeciwnie. Dlatego zdjęcie to nie do końca mieści się w kategoriach portretu. Myślę, że i Justyna wolałaby aby to zdjęcie znalazło się w dziale glamour a nie portret.
Witam
Mam pytanko ... będzie może organizowane jeszcze jakieś spotkanie podstawowe bo chętnie bym się wybrał na takowe.
pozdrwawiam
Data kolejnego spotkania to 28 03 piątek godzina 17 ale Zapraszam od 16
Temat: Pomiędzy aktem a portretem, czyli co nieco o kadrowaniu.
Sergiusz,
Ponowie prośbę o komentarz do zdjęc ze spotkania z Justyną.
Bo narazie jest tak, że organizujesz kolejne spotkanie nie zamknąwszy poprzedniego.
Sam stwierdziłeś, żeby wystawić na forum po 4 zdjęcia ze spotkania, które ocenisz. Wystawiłem. Otrzymałem kilka komentarzy od innych osób, które uświadomiły mi kilka spraw. Ale chciałbym też wiedzieć co sądzi osobą prowadząca zajęcia. Mam nadzieje, że napisanie 4 zdań nie stanowi problemu.
Pozdrawiam
Temat: Pomiędzy aktem a portretem, czyli co nieco o kadrowaniu.
1. werek
Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L