Pokaż wyniki od 1 do 10 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marwiol Zobacz posta
    Myślałem że prowadzisz warsztaty a nie konkurs na fajny sposób obróbki zdjęć w PS. Jak idę do malarza podziwiać jego sztukę to nie proszę o szkic, ale jak idę się do niego uczyć malować to on ma obowiązek pokazać mi szkic, bo jak inaczej mam nauczyć się malować.
    Zdjęć studyjnych jest masa dookoła, wystarczy iść do Empiku i prawie na każdej okładce jest zdjęcie studyjne.
    Twoją rolą jest pokazanie jak się takie zdjęcia robi, a nie robienia z tego tajemnicy bo inaczej rozumiem że robisz warsztaty dla zarobienia trochę kasy (czyli płaćcie, a ja wam udostępnię studio i modelkę i sobie pstrykajcie). Rozumiem że oryginalny kadr (szkic) się kupy nie trzymał i pokazałeś inne z którego jesteś zadowolony.
    Napiszę jeszcze raz. Te dwa zdjęcia są oryginalnym kadrem. Na forum oceniamy zdjęcia a nie omawiamy etapów ich powstania. Większość Waszych zdjęć też nosi ślady gmerania w PS i nawet coś tam po drodze omawialiśmy ( kolor włosów, obojczyk- pokazał to sławek2b ) Nie robię z niczego tajemnicy i jak ktoś ma ochotę to na pierwszym spotkaniu w dowolnym temacie pokażę jak się takie zdjęcia robi oczywiście o ile będzie więcej chętnych zainteresowanych tym w sumie banalnym tematem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Na forum oceniamy zdjęcia a nie omawiamy etapów ich powstania.
    Wątek ma charakter warsztatowy, stąd tego typu pytania. Byłem po prostu ciekaw jak wyglądało zdjęcie "prosto z aparatu", przed zastosowaniem efektu rozmycia włosów i podejrzewam, że kadr też był zupełnie inny niż w wersji finalnej. Jeśli to jednak taka tajemnica, że musiałbyś mnie zabić po jej wyjawieniu, to sobie darujmy ;-)

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Wątek ma charakter warsztatowy, stąd tego typu pytania. Byłem po prostu ciekaw jak wyglądało zdjęcie "prosto z aparatu", przed zastosowaniem efektu rozmycia włosów i podejrzewam, że kadr też był zupełnie inny niż w wersji finalnej. Jeśli to jednak taka tajemnica, że musiałbyś mnie zabić po jej wyjawieniu, to sobie darujmy ;-)
    Chyba napiszę to drukowanymi: KADR JEST ORYGINALNY aby wybrać odpowiedni zrobiłem cztery zdjęcia i wybrałem jedno. Przed naciśnięciem na spust migawki miałem w głowie plan tego zdjęcia.

Domyślnie

Chyba napiszę to drukowanymi: KADR JEST ORYGINALNY aby wybrać odpowiedni zrobiłem cztery zdjęcia i wybrałem jedno. Przed naciśnięciem na spust migawki miałem w głowie plan tego zdjęcia.
    Mówimy o tym zdjęciu, żeby była jasność:

Oryginalny kadr mówisz? To ja sobie nie mogę wyobrazić jak stała lub leżała modelka. Włosy lecą z lewej strony na prawą, czyli mam rozumieć, że albo użyłeś wentylatora albo zmieniłeś kierunek grawitacji w studio. Powiesz więcej na temat realizacji tego zdjęcia?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Mówimy o tym zdjęciu, żeby była jasność:

Oryginalny kadr mówisz? To ja sobie nie mogę wyobrazić jak stała lub leżała modelka. Włosy lecą z lewej strony na prawą, czyli mam rozumieć, że albo użyłeś wentylatora albo zmieniłeś kierunek grawitacji w studio. Powiesz więcej na temat realizacji tego zdjęcia?
    Mam propozycję nie traktuj wszystkiego dosłownie i naciśnij guzik "wyobraźnia"
    Zrobiłem to zdjęcie na spotkaniu w piątek stojąc obok Was. Chyba nie było jakiś tematów tabu czy tajemnic?

Domyślnie

Zrobiłem to zdjęcie na spotkaniu w piątek stojąc obok Was. Chyba nie było jakiś tematów tabu czy tajemnic?
    Nie byłem na spotkaniu w piątek, więc jeśli możesz, to odpowiedz, bo mnie wyobraźnia zawodzi.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie byłem na spotkaniu w piątek, więc jeśli możesz, to odpowiedz, bo mnie wyobraźnia zawodzi.
    No właśnie więc nie miej do mnie pretensji, że nie omawiam tego zdjęcia na forum tym bardziej, że nie obligowałem się do tego.

Uprawnienia umieszczania postów