To może i kilka moich z ostatniej soboty
1.
2.
3.
4.
5.
czekam na komentarze i pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeżeli chodzi o zdjęcia kolegi - werka.
Ja też stawiam na "5".
A dlaczego - najbardziej mi "pasuje". No podoba mi się bardzo![]()
To może i kilka moich z ostatniej soboty
1.
2.
3.
4.
5.
czekam na komentarze i pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeżeli chodzi o zdjęcia kolegi - werka.
Ja też stawiam na "5".
A dlaczego - najbardziej mi "pasuje". No podoba mi się bardzo![]()
Ostatnio edytowane przez jaworzyna ; 03-03-2008 o 20:07 Powód: Automerged Doublepost
Podoba mi się bo linia oczu i ust nie jest w poziomie tylko lekko pochylona( przekątne obrazu ) Włosy, ręce i nos to następne przekątne. Razem to nadaje harmonii na zdjęciu. I na koniec bardzo pogodny wyraz twarzy i jedno oko patrzące na oglądającego. Oczywiście coś niecoś można by poprawić ale wtedy byłoby za bardzo szkolne.
jaworzyna- chyba najlepszy jest nr 1 z tych samych powodów co piszę powyżej. Ale oczy patrzą już gdzie indziej przez co odbiór zdjęcia jest inny. Dla mnie jest nieco za ciemne i na pewno powinno być ciaśniej skadrowane.
Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 03-03-2008 o 20:19
Sergiusz
Pisząc o ciaśniejszym skadrowaniu - miałeś na myśli coś takigo??
pozdrawiam
Coś takiego ale nie do końca, kadrowałbym górę lewą stronę i dół zdjęcia. Przed oczyma powinno być "powietrze" i troche bym pochylił głowę do tyłu oraz dałbym choć odrobinę jaśniej. Po mojemu z koloru selektywnego wybrałbym neutralny i zdjął trochę czarnego ustawiając na bezwzględnie.
moim skromnym zdaniem tez uwazam ze jedynka jest troche za ciemno i lekko nieostra, a poza tym podoba mi sie na rowni z piątką (jasnosc/ostrosc - ale moge patrzec przez pryzmat swoich zdjec).
tutaj musze czesc honorow oddac adobe lightroom za to ze zachowal sie niestandardowo i nie spi...ył kolorystyki na wejsciu jak to w zwyczaju mial robic z moja poprzednia 400tka.
ps. koledzy, powoli sie wyrabiamy 8)
Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L
A mi ze zdjęć werka prawie 6. (prawie - bo ciaśniej bym widział) i na pewno 7 !!!
Eh... widzę coraz lepiej wam idzie, trzeba nadrobić.
Jeśli chodzi o mnie, to bardzo podchodzi mi 3 kolegi werka. Dlaczego? A dla tego, że z uwagi na położenie glowy zdjęcie zaczyna się dosyć statycznie, ale z tej równowagi bardzo dobrze wyprowadzają włosy, mam wrażenie, że wzrok coraz bardziej przyspiesza w prawo, że czuje się ten wiatr. Ukośnie opadające włosy dają łagodne przejście w tą "dynamikę", a ponadto zakrywając usta nadają trochę tajemniczości. Coś, co mi się nie podoba, to kosmyk między nosem i ustami, wygląda trochę jak wąsy ;-)
Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!
5 i 9- tka werka fajne
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Oh widze ze pojawila sie ciekawa dyskusja na temat zdjec
Bede musial tez cos wrzucic. Moze dzisiaj wieczorem uda mi sie cos wybrac.
Canon eos 6D
- EF 24-105mm f/4 IS L
- EF 50mm f/1.4
- Speedlight 430ex II