Cytat Zamieszczone przez oranvag Zobacz posta
Załączone zdjęcia były robione na AF przy bardzo słabym świetle, na granicy niedziałania (musiałem czasem ręcznie podpowiadać). Na dowód załączam crop jednego ze zdjęć. To oczywiście nie zmienia faktu, że inżynierowie Canona byli zbyt nieudolni aby zrobić AF potrafiący działać na powierzchniach pod kątem 45 stopni...

Nie wydaje mi się żeby to była wina inżynierów Canona tak uogólniając. Raczej problem konkretnej kombinacji aparat+obiektyw. Jak ktoś na 350D+ Sigma 18-200 3.5-5.6 próbował robić to rzeczywiście trzeba było światło pilota na full włączać. Ja ani razu nie miałem problemów z AF na żadnym z punktów (często korzystałem z bocznych) (40D + 50 1.4/85 1.8 ) .
Równie dobrze można maluchem wjechać na tor wyścigowy i zastanawiać się czemu cię wszyscy wyprzedzają... eh ci inżynierzy Fiata...

Co do wyzwalania swoją lampą to jednak by uniknąć bałaganu, przeszkadzania sobie, rozpraszania i "wymęczenia" modelki byłbym za tym by każdy pojedynczo jednak fotografował a nie w stylu reporterskim 100 fotografów na jedną 'celebrity' i tylko flesze szaleją .