Ok, spoko, tylko pytam. Ja się tak, czy siak na najbliższym, środowym spotkaniu zamierzam pojawić, niezależnie od liczby uczestników![]()
Ok, spoko, tylko pytam. Ja się tak, czy siak na najbliższym, środowym spotkaniu zamierzam pojawić, niezależnie od liczby uczestników![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Wiesz jest zapisanych 6 a przyjdzie 5 lub odwrotnie. Nie prowadzimy innych zapisów jak na forum i nie rozliczamy się z góry tak, że naprawdę trudno ustalić precyzyjnie liczbę uczestników. Dlatego proponuję te plus minus dwie osoby.
Sergiusz, ja mam takie pytanie trochę z innej beczki.
Być może niektórzy, będą po warsztatach chcieli spróbować własnych sił w studio.
Mógłbyś przedstawić tu jakiś "promocyjny" cennik dla forumowiczow ?
Ja np. mam wizje wejścia samemu do studia z 2 "własnymi" modelkami.
Inni chętni pewnie też się znajdą.
Marcin Kasiński
http://itzone.pl
Wiesz, nie ma problemu ale ja nie mam takiego cennika bo sporadycznie wynajmuję studio. Cena będzie zależeć od zakresu czasu na jaki chcesz wynająć studio, pory dnia, dnia tygodnia oraz Twoich wymagań na przykład teł itd. Myślę takie uzgodnienia przenieść na PW bo będą one indywidualnie dostosowane do potrzeb. cena oczywiście będzie promocyjna.
zgadza się
ale możesz przemyśleć cennik (bo tu chyba o to chodzi) dla grupy w zależności od długości spotkania, ilości modelek, ilości fotografujących i ich oczekiwań itd...
Cieszę się że chcesz kontynuować warsztaty. My też, ale może na 2 spotkanie trzeba by trochę pogrupować ludzi w zależności od oczekiwań
Dlatego nie podaję tematów na "łapu capu" tylko biorę pod uwagę Wasze możliwości i jak obiecałem do środy podam tematy spotkań. Ceny nie będę zmieniał bo wydaje mi się rozsądna chyba, że będzie jakieś specjalne życzenie grupy.
Myślę ze cena jest jak najbardziej rozsądna, tzn. wiadomo ze im taniej tym lepiej dla uczestnika. Co do ilości osób, to ta 9 która brała udział w sobotę, to było dość sporo. Chociaż biorąc pod uwagę że było to pierwsze spotkanie i np. ja osobiście dopiero oswajałem się ze studiem, pracą z modelką to nie przeszkadzało to aż tak bardzo. Czasem trafiały się momenty, w których już chciałoby się zrobić fotki, ale niestety trzeba było poczekać w kolejce. Koniec warsztatów mi się bardzo podobała, jakoś tak wszyscy się bardziej zaangażowali, możliwe ze stało się tak dzięki temu ze kilka osób wyszło wcześniej i zrobiło się trochę takiego luzu. Osobiście czekam na propozycje kolejnego terminu – kontynuacji dla grupy z 16.02 i powiem szczerze że było by fajnie gdyby byli to Ci sami ludzie, jednak już w jakiś sposób się z nimi oswoiłem
Acha jestem ciekaw czy Julita widziala wstawione zdjecia na forum :P
Canon eos 6D
- EF 24-105mm f/4 IS L
- EF 50mm f/1.4
- Speedlight 430ex II
Podsumowanie warsztaty- kolejne tematy
Myślę, że zanim podam kolejne tematy powinienem zrobić małe podsumowanie. Po pierwszym spotkaniu powinniście ocenić na podstawie wykonanych zdjęć, jaki wybrać temat kolejnego spotkania. Czyli proponuję wybierając temat kierować się w myśl przysłowia: mierz siły na zamiary. Podczas spotkań zerkałem na monitory w aparatach oraz widzę zamieszczone na forum zdjęcia. I o ile na spotkaniu starałem się wziąć do ręki aparat i naciskając spust migawki pokazać jak ja to widzę to na forum nie chcę oceniać zamieszczonych zdjęć. Ale z tego, co widzę wydaje mi się, że część z Was powinna powtórzyć pierwsze spotkanie z modelką, ale już bez części teoretycznej skupiając się na samym fotografowaniu. Dla drugiej grupy osób proponuję jako temat spotkania taki pomost pomiędzy odpowiednim ustawianiem modelki i światła będącym wstępem do spotkania z aktem. Czyli taki trening na sucho przed skokiem do nieco głębszej wody. Ale nie chcę pokazywać „palcem”, kto, do, której grupy powinien się „dopisać” Myślę, ze każdy ma w sobie odrobinę samokrytyki i dokona właściwego wyboru. Spotkania z obiema grupami proponuję zacząć od oceny wykonanych na poprzednim spotkaniu zdjęć. Proponuję dopisać się do wybranej grupy:
Jeszcze raz
Pomost
Jak się podzielicie to podam terminy spotkań. Jeśli natomiast wszyscy zapiszecie się do drugiej grupy to wtedy się podzielimy na dwa dogodne terminy.
Jeszcze raz: Soul_Man
Pomost:
Myślę, że powtórka nie zaszkodzi, w końcu kolejne etapy nie uciekną. Ćwiczenie czyni mistrza![]()
Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!
Jeszcze raz: Soul_Man, tespis
Pomost:
Canon eos 6D
- EF 24-105mm f/4 IS L
- EF 50mm f/1.4
- Speedlight 430ex II