Strona 10 z 94 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ok, spoko, tylko pytam. Ja się tak, czy siak na najbliższym, środowym spotkaniu zamierzam pojawić, niezależnie od liczby uczestników
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wiesz jest zapisanych 6 a przyjdzie 5 lub odwrotnie. Nie prowadzimy innych zapisów jak na forum i nie rozliczamy się z góry tak, że naprawdę trudno ustalić precyzyjnie liczbę uczestników. Dlatego proponuję te plus minus dwie osoby.

Bywalec Awatar Marcin K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sergiusz, ja mam takie pytanie trochę z innej beczki.
    Być może niektórzy, będą po warsztatach chcieli spróbować własnych sił w studio.

Mógłbyś przedstawić tu jakiś "promocyjny" cennik dla forumowiczow ?

Ja np. mam wizje wejścia samemu do studia z 2 "własnymi" modelkami.

Inni chętni pewnie też się znajdą.
    Marcin Kasiński
    http://itzone.pl

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wiesz, nie ma problemu ale ja nie mam takiego cennika bo sporadycznie wynajmuję studio. Cena będzie zależeć od zakresu czasu na jaki chcesz wynająć studio, pory dnia, dnia tygodnia oraz Twoich wymagań na przykład teł itd. Myślę takie uzgodnienia przenieść na PW bo będą one indywidualnie dostosowane do potrzeb. cena oczywiście będzie promocyjna.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ale to pierwsze spotkanie to głównie teoria nawet jeśli uczestnik wykonuje zdjęcia to pod moim okiem i jest to bardziej teoria niż powiedzmy ( z całym szacunkiem do uczestników ) pierwszy samodzielny lot..
    zgadza się
    ale możesz przemyśleć cennik (bo tu chyba o to chodzi) dla grupy w zależności od długości spotkania, ilości modelek, ilości fotografujących i ich oczekiwań itd...
    Cieszę się że chcesz kontynuować warsztaty. My też, ale może na 2 spotkanie trzeba by trochę pogrupować ludzi w zależności od oczekiwań

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Dlatego nie podaję tematów na "łapu capu" tylko biorę pod uwagę Wasze możliwości i jak obiecałem do środy podam tematy spotkań. Ceny nie będę zmieniał bo wydaje mi się rozsądna chyba, że będzie jakieś specjalne życzenie grupy.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Myślę ze cena jest jak najbardziej rozsądna, tzn. wiadomo ze im taniej tym lepiej dla uczestnika. Co do ilości osób, to ta 9 która brała udział w sobotę, to było dość sporo. Chociaż biorąc pod uwagę że było to pierwsze spotkanie i np. ja osobiście dopiero oswajałem się ze studiem, pracą z modelką to nie przeszkadzało to aż tak bardzo. Czasem trafiały się momenty, w których już chciałoby się zrobić fotki, ale niestety trzeba było poczekać w kolejce. Koniec warsztatów mi się bardzo podobała, jakoś tak wszyscy się bardziej zaangażowali, możliwe ze stało się tak dzięki temu ze kilka osób wyszło wcześniej i zrobiło się trochę takiego luzu. Osobiście czekam na propozycje kolejnego terminu – kontynuacji dla grupy z 16.02 i powiem szczerze że było by fajnie gdyby byli to Ci sami ludzie, jednak już w jakiś sposób się z nimi oswoiłem

Acha jestem ciekaw czy Julita widziala wstawione zdjecia na forum :P
    Canon eos 6D
    - EF 24-105mm f/4 IS L
    - EF 50mm f/1.4
    - Speedlight 430ex II

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Podsumowanie warsztaty- kolejne tematy

Podsumowanie warsztaty- kolejne tematy

Myślę, że zanim podam kolejne tematy powinienem zrobić małe podsumowanie. Po pierwszym spotkaniu powinniście ocenić na podstawie wykonanych zdjęć, jaki wybrać temat kolejnego spotkania. Czyli proponuję wybierając temat kierować się w myśl przysłowia: mierz siły na zamiary. Podczas spotkań zerkałem na monitory w aparatach oraz widzę zamieszczone na forum zdjęcia. I o ile na spotkaniu starałem się wziąć do ręki aparat i naciskając spust migawki pokazać jak ja to widzę to na forum nie chcę oceniać zamieszczonych zdjęć. Ale z tego, co widzę wydaje mi się, że część z Was powinna powtórzyć pierwsze spotkanie z modelką, ale już bez części teoretycznej skupiając się na samym fotografowaniu. Dla drugiej grupy osób proponuję jako temat spotkania taki pomost pomiędzy odpowiednim ustawianiem modelki i światła będącym wstępem do spotkania z aktem. Czyli taki trening na sucho przed skokiem do nieco głębszej wody. Ale nie chcę pokazywać „palcem”, kto, do, której grupy powinien się „dopisać” Myślę, ze każdy ma w sobie odrobinę samokrytyki i dokona właściwego wyboru. Spotkania z obiema grupami proponuję zacząć od oceny wykonanych na poprzednim spotkaniu zdjęć. Proponuję dopisać się do wybranej grupy:

Jeszcze raz

Pomost

Jak się podzielicie to podam terminy spotkań. Jeśli natomiast wszyscy zapiszecie się do drugiej grupy to wtedy się podzielimy na dwa dogodne terminy.

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze raz: Soul_Man

Pomost:

Myślę, że powtórka nie zaszkodzi, w końcu kolejne etapy nie uciekną. Ćwiczenie czyni mistrza
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze raz: Soul_Man, tespis

Pomost:
    Canon eos 6D
    - EF 24-105mm f/4 IS L
    - EF 50mm f/1.4
    - Speedlight 430ex II

Strona 10 z 94 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów