Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Selphy 720 profil icc - gratis

Uzależniony

Domyślnie

Panowie, jak podpinacie profil ICC?
    Jak podpinam do sterownika to niestety zadnej reakcji na niego nie ma.
    Profil zrobiony pod konkretny egzemplarz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Panowie, jak podpinacie profil ICC?
    Jak podpinam do sterownika to niestety zadnej reakcji na niego nie ma.
    Profil zrobiony pod konkretny egzemplarz.
    No i nie kombinuj bo reakcji nie będzie niestety Reakcja jest jak drukujesz np z DPP albo photoshopa i jeszcze jakiegoś programu do drukowania zdjęć chyba na Q się zaczynał. Gadałem już na ten temat z Januszem Body i mowił że dużo się nakombinowali i nie da się podpiąć profilu pod sterownik... Dodatkowo mam profil do selphy ale nie zawsze go urzywam jak drukowałem ostatnio zdjęcie z prześwietleniami celowymi to mi wydrukowało takie krzaki że nie pytaj w miejscu prześwietleń była gradacja popielu i białego strasznie to wyglądało.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
    ja mam CP 510 i po poprawnej regulacji monitora zdjęcia wychodzą idealnie tak jak na monitorze a co do jakosci są nieporownywalnie lepsze niż z atramentówki. Dodam że mam zrobiony profil pod moją cp 510 i nie drukuje przy jego urzyciu bo różne chocki klocki mi z nim wychodziły.
    Mam Selphy 720 i po kalibracji monitora przy pomocy Spyder2pro mam dokładnie to samo na ekranie i papierze

Domyślnie

No ja też po kalibracji monitora mam dokładnie to samo na monitorze i papierze ale mowimy tutaj o profilu do drukarki a nie monitora Ogolnie to dziwił mnie trochę ten profil bo np po wydrukowaniu wydruków testowych obszary czarne zmieniały się w takie brązowawe itp kolory skóry są żywsze takie bardziej nasycone ale jak ktoś w B&W robi to koniecznie bez profilu

Początki nałogu

Domyślnie

Wracam do wątku, po dłuższym użytkowaniu CP760. Powiem Wam że jestem zawiedziony. Jako amator oczekiwałem dużo lepszych jakościowo fotek, te które wychodzą są wyblakłe i takie mało żywe. Drukuje takze na jakims urządzeniu wielofunkcyjnym HP i na papierze photo zdjęcia sa całkiem ładne zywe kolory , dobrze nasycone. Nie wiem co z ta seplhy jest nie tak. Wiem że trzeba kalibrować itp itd , ale w końcu jako amator to nie każdy musi o takich rzeczach wiedzieć. Zwłaszcza ze atramentówka drukuje jak dla mnie bardzo ladnie bez żadnych kalibracji. Może ktoś ma podobne przypadłości i jakoś to rozwiązał?

Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Wracam do wątku, po dłuższym użytkowaniu CP760. Powiem Wam że jestem zawiedziony. Jako amator oczekiwałem dużo lepszych jakościowo fotek, te które wychodzą są wyblakłe i takie mało żywe. Drukuje takze na jakims urządzeniu wielofunkcyjnym HP i na papierze photo zdjęcia sa całkiem ładne zywe kolory , dobrze nasycone. Nie wiem co z ta seplhy jest nie tak. Wiem że trzeba kalibrować itp itd , ale w końcu jako amator to nie każdy musi o takich rzeczach wiedzieć. Zwłaszcza ze atramentówka drukuje jak dla mnie bardzo ladnie bez żadnych kalibracji. Może ktoś ma podobne przypadłości i jakoś to rozwiązał?

Pozdrawiam
    Paweł
    Moim zdaniem jedyną zaletą tych termosublimacyjnych popierdułek jest kompatkowość - jakościowo jest to jednak nędza, w miarę dobra atramentówka wciąga to gówienko nosem.
    Nie pojmuję też, jak producent może dostarczać toto bez profili - robiłem raz osobiście profil do tego usrojstwa i kolory wychodzą z tego dość wariackie, więc bez dobrego profilowanka efekty będą na pewno raczej nędznawe.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No cóż, ja jeszcze dopiszę, że jeden z kolegów forumowiczów oprofilował mi CP-220 w sposób genialny- gdy zobaczył efekt, był zachwycony możliwościami "usrojstwa".
    A więc drukowałem sobie przez PS dopóki drukarka nie uległa uszkodzeniu i zaczęła niszczyć taśmę na potęgę.
    Naprawa zbyt kosztowna, kupiłem CP-400; niestety profil do poprzedniej nijak nie pasował do nowej.
    Po co ten post? Ano po to, żeby potwierdzić świetną jakość wydruków z selphy ale Z PORZĄDNYM PROFILEM, wydruki bez profilu są tragiczne, polityka nie dostarczania profili przez Canona tragiczna jeszcze bardziej... Problem z jej profilowaniem sprowadza się do faktu małych wydruków, firmy profilujące potrzebują a4 do sporządzenia profilu, dopiero kolega forumowicz dał radę na 100 %.
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów