Czornyj , tak na szybko to nic nie zrozumiałem :-). W temacie drukowania na potrzeby wlasne dopiero startuje. Przedstawię co i jak : Monitor oczywiście nie skalibrowany, mam w tej chwili Samsunga SyncMaster 920N , ma jakieś 2 lata. Planuje wymianę , ale nie wiem co za ok. 1000zł można sensownego kupić. Drukuje sobie po prostu za pomocą sterowników drukarki z Photoshop Elements 7.0 (wersja testowa EN), polska już zamówiłem. Jestem total amator, zdjęcia robię na potrzeby własne. Oczywiście fajnie by było wiedziec to wszystko o czym piszesz/piszecie, ale to zajmie trochę czasu. Dzisiaj dostałem od Gietrzy profil ICC do jego drukarki , ustawiłem w właściwościach wydruku drukarki aby korzystał z tego profilu i jak dzieci w końcu usną to będę testował. Może to cos da, jeżeli nie to będę musiał z tydzień poświecić na zdobycie podstawowej wiedzy i próbować dalej. Poczytam także na temat kalibracji monitora i spróbują go dobrze ustawić. Niestety po szybkim przeglądnięciu menu, nie ustawia sie w nim barwy w cyfrach tylko jak worm, cold i normal, nie wiem jakim wartością one odpowiadają i tak dalej (ustawione mam na normal)
Tak czy inaczej dzieki serdeczne i jak by ktos mógl to wyjaśnic co napisał Czornyj po naszemu total laikowi to myśle że wielu by pomógł ;-).
Pozdrawiam
Paweł