Strona 9 z 19 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 189

Wątek: Gdzie się uczyć?

Domyślnie

Witam.
    słyszeliście może coś o Warszawskiej Szkole Filmowej? Chodzi mi oczywiście o wydział fotografii. Czy warto z taką cenę? Bo 600zł miesięcznie to moim zdaniem jest bardzo dużo. Do AF już nie startuje bo za późno. 30 maja są rozmowy kwalifikacyjne.
    No i jak jest z pracami na rozmowę? Jaki format? I czy nie będą od razu odrzucane zdjęcia z analogów. Gdyż na razie posiadam tylko takie. A dobre cyfrowe lustro kupie dopiero pod koniec czerwca albo i troszkę później. Więc nie posiadam nic cyfrowego.

No i jeśli jest ktoś kto się tam uczy (warszawska szkola filmowa) to prosiłbym o ogólne wrażenie jakie robi szkoła. No i czy warto wydać te 600zł miesięcznie.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r0mek Zobacz posta
    No i jak jest z pracami na rozmowę? Jaki format? I czy nie będą od razu odrzucane zdjęcia z analogów.
    O to się nie powinieneś martwić raczej. Komisje bardziej przychylnie patrzą na analogowe prace. Np. wśród wykładowców Warszawskiej Szkoły Fotografii wielu jest wręcz lekkimi cyfrofobami
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

A mógłby ktoś napisać w jakim powinno to być formacie?

Coś już napisał

Domyślnie

Witam, przeszperalem troszke forum i znalazlem kilka ciekawych postow odnosnie mojego zapytania... Ale...

Ja juz raczej zdecydowalem w jakim kierunku chce pojsc... Jest to portret, moda, glamour... Co byscie mi polecili? Jaka szkole w Warszawie?
    Czy moze ogolnie dac sobei spokoj ze szkolami, i wymyslec cos innego...Ale co? Poszukac dobrego fotografa, u ktorego moglbym "sprzatac" ...?

Znalazlem kilka Ciekawych propozycji : http://www.ziolek.pl/szkoly/warszawa.htm

Czy moze ogolnie dac sobei spokoj ze szkolami, i wymyslec cos innego...Ale co? Poszukac dobrego fotografa, u ktorego moglbym "sprzatac" ...?

Dziekuje i pozdrawiam

koniczynka28
    Guest

Domyślnie szkoła

hejka, ja się uczę we Wrocku, może to nie jest Kraków ale piękne miasto. Polecam ap edukacje,szkole policealna, zajecia świetnie prowadzone, nauczyciele z pasją podchodzą do nauczania,naprawdę ciesze się ze sie tam ucze, wiec jakby nie ten Kraków czy Katowice to dawaj do Wrocka

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GOP

Domyślnie

Myślę, że przydałby się osobny temat z informacjami co i jak, jak się już idzie.

Jestem przeciętny 'głupi', co nigdy na rozmowie nie był i gdyby nie przypadkowe spodkanie w fotolabie, to bym poszedł na rozmowę ze zdjęciami ot, tak, nie naklejonymi na czarne kartki.

A co do szkół, byłem w AF i EAF.

Moja opinia nie jest reklamą, więc chyba mogę powiedzieć co myślę, nie?

AF mieści się tuż przy wielkiej (jak na gop w którym mieszkam) aleji. W budynku "starej drukarni Życia Warszawy". Zanim zaczniemy się podniecać klimatem, zastanówmy się, czemu Życie Warszawy zmieniło budynek drukarni. Wystarczy spojrzeć i wszystko jasne.
    Wiem, że sztuka itede, ale szokiem dla mnie jest budynek wyglądający gorzej niż ścianka wspinaczkowa Transformator w Katowicach.

Ale nie to najważniejsze.
    Był egzamin. I moje wrażenia nienajlepsze. Goście mądrzyli się strasznie. I tylko po części na temat zdjęć. Reszta, to tak, jakby na pokaz się mądrzyli.

I już wiem, że pracownia komputerowa ciasna jak jasna cholera.

EAF wypada o wiele lepiej. Bardziej profesjonalnie. Traktują cię jak klienta a nie jak kogoś kto dla jaj przyniósł foty, ale brakuje mu artystycznego ubrania by być fotografem.
    Egzamin w studio, także dwójka egzaminatorów. Nie zagadywali na śmierć. Nie popisywali się. Wyglądali i zachowywali się jak profesjonaliści. Nie traktowali z góry, a tak się czułem w AF.

Czy się dostanę - nie wiem. Jeszcze żadnych wyników nie mam, więc nie można mnie posądzać o odgrywanie się, za oblanie.

Jeśli są tutaj ci egzaminatorzy z AF, to nie, nie jestem uszczypliwy. Tylko serio tak to wyglądało. Może się nie znam na ludziach, albo po prostu się pomyliłem. No offence w każdym razie.

Następne w temacie uczelni, to rzeczy o których się nie mówi.
    A ja powiem, co mi tam.

Zaznaczam na wstępie, że powtarzam zasłyszane opinie, nikogo nie oskarżam.
    Jeśli ktoś to zdementuje, to się mogę wycofać.
    Jesteśmy w Hydeparku, toteż mogę obrażać wszystkich, prócz królowej, tak pozatym ;P

Myślałem o RTV Katowickim, bo bliżej niż dalej.
    Okazało się, że tatuś ma znajomą, która w tym siedzi od dłuższego czasu u góry. No i, nie od niej, a od tatusia, który te informacje zdobył z 'pewnego źródła', dowiedziałem się, że w Katowicach 2 koła.
    A w Łodzi siedem kół.

Niezbyt budujące, doprawdy :-?
    D 400D + kit,50/1.8+70-210/4 & Praktica LLC 35/2+50/1.8+80/1.8 & dalmierzowy Kiev 53/2
    (czyli - w sporej części - foto-spadek)
    Nie znam się, ale nadrabiam entuzjazmem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W Krakowie jest trochę kursów albo szkół, które organizują zajęcia z zakresu fotografii. W Krakowskich Szkołach Artystycznych jest dwuletnia szkoła fotografii, moja koleżanka robi właśnie tą szkołę i jest bardzo zadowolona
    Albo Akademia Fotografii na ul. Grodzkiej w Krakowie. Ponoć jest bardzo dobra kadra nauczycielska, dobrze wyposażone studio i organizują fajne zajęcia juz na wyższym poziomie niż nauka kompozycji

Domyślnie

To ja może przytoczę info które dostałem na mail, może ktoś skorzysta:

Kod:
    Witam serdecznie. 
    Drodzy Państwo tu już naprawdę ostatni dzwonek by zrobić sobie lub bliskiej osobie prezent Mikołajkowy i zabrać udział w warsztatach FOTOGRAFII PORTRETOWEJ. 

Start grupy zaplanowany został na dzień 8 grudnia (t.j.wtorek) na godz. 17:00, zajęcia będą odbywały się we wtorki oraz czwartki od godz. 17:00  do 21:15. Siedem spotkań po 5 godzin lekcyjnych (45 min.) co daje nam  łączną pulę 35 godzin na jaki opiewa kurs.
    Zapewniamy: korzystanie z profesjonalnego studia fotograficznego łącznie z jego całym wyposażeniem, modelki na stylizowane sesje fotograficzne, wiele atrakcji:)

Cena za kurs to 665 zł. płatna przelewem na konto  Krakowskiej Szkoły Filmowej: Multi Bank 96 1140 2017 0000 4602 0645 3106  przed rozpoczęciem warsztatów.

Zapraszam osoby, które zdecydują się na wzięcie udziału w kursie do wcześniejszego "nawiedzenia" naszej szkoły celem podpisania umowy edukacyjnej na kurs.
    Sekretariat czynny jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 9:00 do 18:00. 
    Czekam zatem na szybką lub ekspresową odpowiedź:)

Pozdrawiam ciepło.
     Beata Kawa
    (12) 430-05-20
     www.ksfilm.pl
     www.fotokonkurs.forma.edu.pl
    5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Moja koleżanka chodzi do Szkoły Kreatywnej Fotografii w Krakowie i jest ogólnie zadowolona. Pomijając samych ludzi, którzy tam uczęszczają, szkoła ponoć bardzo fajnie rozwija kreatywność, która jest bardzo potrzebna w fotografii jakkolwiek pojmowanej. Oprócz tego oczywiście nauczysz się korzystać z aparatu, obróbki graficznej i innych typowych rzeczy których w takich szkołach uczą

Coś już napisał

Domyślnie FOTOEDUKACJA w Katowicach - warto?

Witajcie!
    Czy ktoś z Was uczył się w katowickiej szkole FOTOEDUKACJA? Mam na myśli studium roczne lub dwuletnią szkołę policealną. Będę wdzięczny za informacje odnośnie wykładanych przedmiotów, poziomu nauki i dodatkowych opłat.
    Pozdrawiam i dziękuję.

Strona 9 z 19 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów