Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
Airhead, rozwiń pojęcie rzemieślnik, bo w tym kontekście dziwnie kojarzy mi się z fotoziutkiem
człowiek zajmujący się zawodowo fotografią modową, katalogową, okazjonalną, sportową, studyjną lub fotoreporter (gazetowy lub agencyjny) itp.
niewiele więcej fuch dla fotografa mogę wymyślić
jakie są szanse na dostanie dobrze płatnej fuchy i czy będzie to łatwiejsze niż gdybym nie miał papieru ukończenia szkoły fotograficznej.
wątpię, żeby papier wiele by Ci dał, ale zajęcia praktyczne i teoretyczne - na pewno (ergo: te szkoły naprawdę uczą)
czy lepiej robić papiery na coś innego, jednocześnie próbując swoich sił w fotografii zarobkowej, mając w razie co 'plecy', które umożliwią mi robienie czegoś innego, czy start od razu z planem, że docelowo tylko i wyłącznie praca jako fotograf i nic więcej.
to też jest pomysł, tylko czy to trzaskanie ślubów za 500zł lub zdjęć katalogowych po 1zł naprawdę rozwija?
na szczęście ja nie mam tego problemu, bo uczę się chyba w jedynej w kraju (no dobra, jest jeszcze filmówka) uczelni, która daje mocny papier i uczy fotografii