Kierunek na tych studiach to fotografia i mulimedia, ze strony wyczytałem, że egzamin polega na przedstawieniu swoich prac fotograficznych oraz jako uzupełnienie można przedstawić prace ze szerko pojętych multimediów, po tej części odbywa się rozmowa kwalifikacyjna, nie ma tam nic z rysunku, może jest ktoś kto podchodził do tego typu egzaminu?
Ja się chciałem dowiedzieć co się na takich studiach robi i co trzeba już umieć. Interesuje mnie jakaś szkoła, w której nie będzie babrania się w Historii Sztuki/Fotografii, Rysunku ...
Na prawdę nie wie nikt nic o tym kierunku na ASP we Wro? Też mnie ta kwestia interesuje.
Pozdrawiam,
Kamila
Ja się nie boję - nawet ją lubię.Historia poszerza w pewien sposób horyzonty myślowe, pozwala nam spojrzeć na fotografię współczesną oczami innych ludzi, z odległych czasów, w zupełnie odmienny sposób.
Ale chciałam złożyć tam papiery na zaoczne jako dodatkowy kierunek... przydałaby mi się odpowiedź na pytanie: czy warto???
Interesuję mnie też AFA we Wro.
Pozdrawiam,
Kamila
Afa jest droga - raz ze placisz 400zl miesiecznie to jeszcze wszystkie materialy(chemia, materialy, itd) muszisz zalatwic sobie sama - co tez tanie nie jest, w innych szkolach masz to za darmo.
W czwartek o 19 w Browarze Mieszczanskim obok dworca glownego pkp bedzie otwarcie wystawy fotografii otworkowej. Bedzie sporo ludzi ze srodowiska akademickiego itd wiec tam najszybciej dostaniesz informacje z pierwszej reki.
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 08-06-2008 o 23:52
Z tego co wiem to w afa dużo cię nie nauczysz jeśli chodzi o technikę robienia zdjęć. Też kiedyś o niej myślałem ale jednak drogo i z różnych opinii jakie słyszałem to nie warto.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Ja miałem i czasami jeszcze mam historię sztuki i przedmiot ok nie jest trudny i całkiem fajny